fbpx

Nieuwe doelstelling voor 2012

Mijn doelstellingen voor 2012 krijgen vorm

De laatste maanden van 2012 zijn begonnen… Ik vind het prima! Als ik terugkijk op de laatste maanden dan heb ik vele leuke trail-momenten gehad. De Mont-Blanc marathon was waanzinnig gezellig en het weer liet ons niet in de steek. Een mooie dag met veel trailers in de bergen… Ik merk dat trailen in de bergen een andere dimensie heeft dan door de heuvels van bijvoorbeeld De Ardennen. Ik heb van vele trails genoten in de Ardennen, waarvan de Trail des Fantomes (50k) en de trail van Festival Semois (52k) zeer bijzonder en mooi waren. Mooie trails, met prima organisaties en vriendelijke mensen… Mijn tweede trail in de bergen was in 2011 de IceTrail Tarentaise, wat waanzinnig. Hoogtes tot in de 3000 meter, waarbij het parcours niet onder de 2000 hoogte kwam. Zulke ervaringen nemen niemand van je af, en ik gebruik mijn ervaringen om mijn nieuwe uitdagingen mijn doelen te kiezen voor komend jaar…. Nou, dat was niet makkelijk. Toch ben ik er grotendeels uit. Hier komen ze:


Het eerste half jaar van 2012 wordt mijn voorbereiding op evenementen in de bergen.

  1. Op 1 juli 2012 loop ik opnieuw de Marathon du Mont Blanc.
  2. Op 4 juli 2012 loop ik de Salomon 4-trails… Vier stages met in totaal 163,6k
  3. In de maand augustus 2012 hoop ik de CCC te lopen, met 98k (afhankelijk van loting)

Indien ik kan deelnemen aan de CCC ga ik nog een lange trail in een van de de mooie berggebieden lopen om nog 2 UTMB punten te verzamelen. Dan heb ik 5 UTMB punten verdeeld over 2 wedstrijden, en kan ik deelnemen aan de UTMB in 2013.


Je dromen werkelijk maken

Zoals ik laatst ergens tegenkwam: “Onmogelijk is slechts een woord“. Zo eenvoudig en zo doeltreffend. Iets waar ik me zeker in kan vinden. Ik zag laatst in mijn Garmin historie dat mijn eerste 52k trail in maart 2010 geweest is. Trail La Bouillonnante (52k). Daarvoor wel wat natuurmarathons gelopen, maar dat was mijn echte eerste kennismaking met (ultra)trails. Ruim 9 uur deed ik erover.. en mijn voeten hebben het geweten. En toch… na afloop helemaal kapot… maar verkocht aan trailrunning. Ondertussen heb ik al vele trails gelopen en zie vele uitdagingen die in eerste instantie ‘onmogelijk’ lijken…. Haha… Met mijn insteek.. “Hoe langer de trail, hoe meer tijd om te genieten” kom ik een heel eind. Natuurlijk is mijn basisconditie steeds beter, en horen ontspannen trail-training rondjes van 30 a 40k tegenwoordig tot mijn wekelijkse routines.

Met TrailRunningNL gaat het goed. We worden veel uitgenodigd voor mooie trails, in Europa en daarbuiten. Dat is leuk… maar dit maakt de keuze nog moeilijker, het aanbod geweldige (ultra)trails is enorm. Aangezien we hier in Nederland wonen kun je je goed voorbereiden door in de natuur te lopen. Met de Ardennen om de hoek kan ik aan dehoogtemeters wennen. Met de bergen in het vooruitzicht krijgt “mijn motivatie” veel energie. En…. mijn wetenschap dat de weg naar mijn doelen minstens zo mooi is als het uiteindelijke resultaat maakt het allemaal nog completer. Een kleine bijkomstigheid…. Eenmaal over die finish…. dan het leuke moment van het kiezen van een nieuw doel. Je zou kunnen zeggen: Er is niet zoiets al een Finish, het is keer op keer het begin van iets moois wat daarna ontstaat….

De komende maanden in 2011

Zaterdag over 2 weken vertrekken Marc, Wouter en ik naar Trail Uewersauer in Heiderscheid Luxemburg. Een 52,5k trail door de schitterende omgeving van Heiderscheid in Luxemburg. In aanloop daar naar toe loop ik ieder weekend een duurloop trail-training van 3-4 uur in Noord-Brabant. Morgenochtend (zondag 6 november) vertrekken Kai, Marc, Wouter en ik voor een trail-training in de achtertuin van Geldrop. Leuk, laat ik de mooie paden zien, die ik al vaak heb gelopen. Verder heb ik voor 2011 geen deelnames meer staan. Met een grote waarschijnlijkheid zullen we regelmatig naar de Ardennen gaan voor een training. We kondigen dit aan op TrailRunningNL… jullie zijn van harte welkom om deel te nemen.

De road to…..

De doelstellingen van 2012 zal ik gaan bijhouden in de Road to…., een nieuw item op TrailRunningNL waar verschillende trailers de weg naar de trail-doelen zullen vertellen. Zo gaat Wilbert Vlassak (dit jaar CCC finisher) ook zijn Road to…. (waarschijnlijk UTMB 2012) met ons delen. Een hoop leuke dingen… dat geeft een mens nieuwe (extra) energie…. En, zoals we allemaal weten… kunnen we dat wel gebruiken op onze mooie trail-avonturen… !

Veel plezier en succes allemaal..

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?