fbpx

12km – Trail rond Geldrop

Over 3 dagen naar België 
Met een blauwe lucht, geen wind, lekker over de bekende paden rond Geldrop lopen. Het is nu donderdagavond 19 augustus. Zondag as ben ik in La Roche (België). Ik heb mezelf uitgenodigd om de Trail des Fantomes (50km) te lopen. Sommen zeggen dat er 2500 hoogtemeters zijn, anderen 3000. Laat ik zeggen: “Dat zijn er sowieso ontzettend veel!” Ik benader alles positief, dus: “Het uitzicht zal wel geweldig zijn!” Met dit mooie vooruitzicht in het achterhoofd besluit ik mijn rondje te beginnen. Het wordt een zigzag loop. Geen vaste route, maar een ontspannen rondje over zand, hei en bospaden.

Achtertuin
Wat hebben we toch een schitterende natuur, bijna letterlijk in de achtertuin. In nog geen 6 minuten loop ik al tussen de heideplanten en vervolg mijn weg de A67 over. Een goed stuk mul zand en na 4 km even rekken en  wat drinken. In het mulle zand zag ik een loop-trainer van Logo (de plaatselijke loop vereniging) de anderen uitleggen hoe je met je armen moet zwaaien met deze zware ondergrond. Ik ging ze voorbij en begon ook met mijn armen te zwaaien. Ik ben niet nageschreeuwd dat ik ze verkeerd bewoog, dus tot zover alles goed.

Auto geparkeerd.
Op ongeveer 6km kom ik op enkele paden zo breed als een karrenspoor. Recht voor me zie ik in de verte een luxe Mercedes staan. Knal blauw, dus die valt wel op zo tussen het groen. Het pad is smal en ik moet een keus maken langs welke kant ik wil passeren. Ik bedenk me voor ik voorbij loop: “Hebben die autopech” of “Wat een luxe auto, zou die van de boswachter zijn”. Misschien hebben ze wel hulp nodig? Alles is mogelijk! Ik besluit zachtjes langs de rechterkant te lopen. Zo half in de berm moet je goed kijken waar je loopt. Voorzichtig kijk ik door het mede-passagiersraam naar binnen en zie twee mensen in de auto zitten. De man zit helemaal achterover, en de vrouw naast hem ligt eigenlijk met haar hoofd tussen de benen van de man. Ik hoorde een snurk (of kreun) en ik ben er van uitgegaan dat de man samen met de vrouw op een rustig plekje is gaan staan, zodat hij kon genieten van de natuur, terwijl zij eventjes kon slapen…. Verbouwereerd ben ik verder gelopen zonder om te kijken.

De telefoon
Het lopen gaat lekker. In gedachten zit ik alvast in België, want ik heb begrepen dat er veel Nederlanders zullen starten in La Roche op zondag. Leuk, ik vind het geweldig dat Trail-running in Nederland wat meer bekendheid krijgt. Ik loop langs een waanzinnig mooi vennetje en plots de telefoon, het is Kees-Pieter. Helemaal uit mijn ritme, na zo’n gesprekje van een paar minuten. Maar dan kijk ik om me heen, en bij het beëindigen van het gesprek besefte ik dat het moment goed was. Wat een uitzicht. Ik besluit Kees-Pieter dankbaar te zijn, hieronder de foto.

Hert
Ik vervolg mijn weg, met nog ruim 4km voor de boeg snel een paar mooie single tracks genomen. Dit zijn voor mij de leuke paden. Je moet opletten, want bomen stappen niet op zij. De paden lopen midden door de natuur en komen vaak op onverwachte plaatsen. Ik heb een rood T-shirt aan en dat is nu mijn pech. Op 15 meter rechts van mij heft opeens een hert haar hoofd op. Ze kijkt me aan en wacht af. Ik probeer dit natuurlijk vast te leggen, maar ze spurt er ineens vandoor. Een run door de natuur, met een hert op je pad maakt de dag weer extra bijzonder.

Bijna thuis
Met nog een paar km voor de boeg, verlaat ik het bos en kom ik in de buurt van de bewoonde wereld. Via twee mooie waterplassen loop ik richting huis. Toch nog even stilstaan om een foto te maken. De dagen worden dan wel korter, maar het einde van de dag blijft een mooi zicht.

Ik heb mijn 12km ontspannen gelopen op 10,5km gemiddeld. Als ik dit zondag doe ben ik in minder dan 5 uur binnen. Gezien de hoogtemeters ben ik blij als ik binnen 9 uur over de finish loop. Mocht dat niet lukken dan krijgen we van de organisatie maximaal 16 uur de tijd. Genieten en ervaring opdoen is mijn streven, en daarnaast foto’s maken, voor mezelf en diegenen de proberen te snappen waarom trail-running geweldig is. Tot de volgenden keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account