fbpx

19km – Stadsloop Eindhoven

Een koude avond, geen zin om de voordeur te openen met gympen aan. Dan ga je denken, hmmmm, binnenkort aan de start bij de Midwinter Marathon in Apeldoorn (21 februari) en 2 weken later de start in Barcelona. …. 15 minuten later stond ik dus wel buiten, in dezelfde kou op weg richting Eindhoven om de afstand in de benen te houden. Ik loop dit keer alleen en heb gezelschap van mijn Ipod (met knal-muziek kan ik je zeggen). Vanaf de eerste kilometers voelt het echt koud op de spieren. Ik besluit richting Eindhoven te lopen om vervolgens uit de wind midden door de stad in tempo 11km te lopen.

Op zich heb ik lekker ontspannen gelopen, de eerste 12km gingen sowieso super. Zo rond de 14 km begonnen mijn benen erg stijf te worden. De kou is dan toch wel pittig. Eenmaal in Geldrop heb ik de laatste 2km ook niet meer hardgelopen. Bij de 19km rustig uitlopen. Grappig… uitgemeten precies een halve marathon inclusief de laatste 2km. Een mooie halve marathon door de stad met verlichting.

Eenmaal binnen besef je dat je de kou lekker buiten hebt gelaten, en dan is de warme douche een lekkere afronding.

Ik vind het opvallend, dat je bij min 6 graden met wind weinig enthousiaste lopers vind. Wel zie je de lopersgroepen gezamenlijk hun trainingen afwerken. Ik moet wel bekennen dat de kou me in de kleren gaat zitten, ik bedoel die klere kou, of te wel, wat mij betreft een zonnetje en 30 graden erbij. Maar ik klaag niet, want wat nu nog niet is, gaat ongetwijfeld komen.

Bron website: http://www.getrunning.nl
Overigens, deze maandag nog bij de hardloopwinkel “Get Running” in Eindhoven geweest. Super service en gezellige mensen, past dus goed bij mij… Mijn Salomon rugzak is in bestelling en heb nog wat leuke spullen meegenomen. Ik kan iedere loper aanraden eens langs te gaan bij deze shop, recht tegenover de ingang van het Eindhovense beursgebouw. Ergens deze week ga ik terug om hopelijk mijn trailrun rugzak op te halen.

En verder… Misschien dit weekend nog een trail van 2 uur. Verder rustig aan. Over 10 dagen een marathon, tot die dag rustig aan.

Voor nu…. tot de volgende keer.

Chris

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?