fbpx

25km Trailrun door de sneeuw

Wat een geweldige dag.

Hieronder het verslag van een geweldige 25km lange trail door de sneeuw:

Met de komende marathon’s en ultra trails in de agenda mezelf vandaag een duurloop van 2,5 uur gegeven. Maar wat een feest. Bijna zon, geen wind en een wit laken van sneeuw over de aardbol, tenminste daar waar ik nu rondloop. Rugzak, Garmin, Schoenen, 1 liter AA, foto-toestel, en muts (Check) hup de voordeur uit, richting de natuur.

Natuurlijk zijn er regels bij het lopen over trails. Je laat de natuur in tact, laat niks achter wat er niet hoort en houd rekening met de omgeving. Verder loop je over  de trails of paden die er zijn… Die er nu NIET zijn… Geweldig. Mijn eigen trial, niet voor me, maar achter me in de vorm van mijn voetstappen. Ik ken de omgeving op mijn duimpje, dus dat is goed, dacht ik. Na 4 km een prachtig open veld. Aan de hei-rand enkele bossen, en daarachter weer verder. Door de bossen en ineens…. tot mijn knieën in het water, het ijskoude water. En nu, ach nog een meter, 8 stappen door het water, en ja toen was ik er wel. Godzamme… koud man. En nu?  Lopen om warm te worden… en dat werd ik weer bij km 5. Ha ha… Goed opletten vandaag.

Op een gegeven moment over de heide, weinig tot geen mensen, alleen maar sporen van herten, en andere dieren. “Je knal oranje jack steekt enorm af tegen de omgeving” was de reactie van een fotograaf – “Ik heb je mooi erop staan” riep ze nog. En hup weer verder… Bij de 8km de A2 weer over richting de andere heide:

Bij het rennen door de natuur zijn de condities zo divers dat je moet oppassen NIET overmoedig te raken. Want, je moet ook weer terug. De mobiele telefoon zit wel standaard bij mijn uitrusting, maar die gebruik ik niet graag. Mijn conditie wordt steeds beter merk ik. Op mijn gemak ren ik over de paden en geniet van de natuur. Af en toe een foto maken en  proberen rond de 9 a 10km per uur blijven lopen. 150 minuten aan een stuk. Het voelt goed.

Rond de 19 km, ver op de terugweg gaat je merken dat het parcours vandaag extra zwaar is. De trail-paden, normaal hard, zijn nu bedekt met 3cm sneeuw, en daaronder is het nat. De lucht is vochtig en het is overal glad.

We zitten goed op schema. In de laatste week van de maand een marathon in Apeldoorn. Daarna op 7 maart naar Barcelona. In de aanloop op Apeldoorn zal ik nog 200km trainen. Variërend van een duurloop van 180 minuten, tot korte trainingen van 15km. Liefst allemaal door de bossen of op de hei. Ik denk dat ik gewoon moet afwachten wat de natuur me op dat moment brengt. Ik zeg maar zo: ‘Met een lach ontvang je een glimlach terug…. !!” – Het verklaart mijn constante “smile” tijdens het trailrunnen. Tot de volgende keer…

Chris

Check mijn foto-impressie van deze trail

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account