fbpx

De eerste zonnige trail van het jaar

Zaterdag, trailrunning dag…

Wat een geweldige condities, zo op de eerste zaterdag van April. Zelf had ik me ingeschreven voor Limburgs Zwaarste… ja zelfs de 100km. Dit heb ik niet kunnen lopen, eerst maar weer opbouwen zo na mijn voorhoofdholtes operatie. Vrienden hebben wel gelopen. “Erg zwaar” was de eerste reactie, “Maar wel waanzinnig mooi” was direct het tweede gedeelte. Dus, voor volgend jaar opnieuw op mijn kalender, Limburgs Zwaarste… Maar nu, zelf ben ik ook gaan trailen, niet in Limburg maar gewoon hier in de omgeving van Geldrop. Rond de 25 graden, dus op zoek naar schaduw en de mooie paden. Raar eigenlijk, we krijgen een beetje zon en direct ziet de natuur er helemaal anders uit. De omgeving wordt weer groen en de vogels fluiten erop los. Om 15:30u. met rugzak en 1 liter water, de deur uit!

 

Alleen in de bossen

Zo op zaterdagmiddag is het rustig in de bossen. Vind ik niet erg… Ik besluit echt rustig aan te doen en enkele foto’s te maken. De trail gaat richting de 12km en de route gaat via bossen en af en toe een open stuk door het zand. Ik denk met regelmaat aan de andere runners die deelnemen aan de mooie lange tochten, wat zullen die genieten maar tegelijkertijd afzien in die hitte.
Trailrunning, Geldrop, Chris van Beem Trailrunning, Geldrop, Chris van Beem Trailrunning, Geldrop, Chris van Beem Trailrunning, Geldrop, Chris van Beem

De Telegraaf

Ik kreeg via e-mail een verzoek van De Telegraaf. Trailrunning wordt steeds bekender en het schijnt dat op 9 april in de weekend editie een item komt over trailrunning. Ik heb wat beeldmateriaal aangeleverd en wellicht zien we enkele trail-running.nl foto’s als illustratie bij het artikel. Er gaaf dat trailrunning meer aandacht krijgt, het is een super bezigheid, voor jong en oud, voor mij en jou…

Conditie

Ik merk dat mijn conditie door de narcose wat minder is geworden. Adem genoeg, maar mijn lichaam heeft wat moeite om mijn oude tempo op te pakken, en na zo’n 10km ga ik al mijn benen voelen. Er is nog wat te doen. Voor de komende weken ga ik het aantal km opvoeren. De komende week kan ik 3x lopen, dat worden dus 50km max. Over een maand zit ik vast weer rond de 70-80km. Voor mij een goede basis om de leuke trails te kunnen lopen. We zullen zien…

Ik schiet wat plaatjes…

Na zo’n 8km kom ik op mijn favoriete kruispunt. Hier kun je 4 waanzinnige kanten op. Richting hei, richting bossen, richting water of nogmaals bossen. Er staat 1 bankje, nu bezet door een jong gezinnentje. Een fijne plek om even met de fiets te rusten en rond te kijken. Ik drink, rek en kijk wat om me heen, maak wat foto’s. Maak nog een geweldige gezinsfoto en wens iedereen een even zo mooie dag. “Veel plezier met rennen” hoor ik nog. “Dat komt wel goed!” is mijn reactie, en hop door het mulle zand richting de bossen, terug naar Geldrop.
Trailrunning, leende, Chris van Beem Trailrunning, Leende, Chris van Beem

Ontspannen trail

Wat een besef, het is toch maar geweldig! Ik ben bijna thuis en heb op mijn gemakje een ronde van zeg 12km door de natuur kunnen rennen. Mijn eigen tempo, mijn eigen route en wat een mooie omgeving hebben we hier in Nederland. Ik zie er naar uit om in juni naar Chamonix te gaan. De marathon du Mont Blanc komt er weer aan. Daarvoor moet je wel wat kilometers in de benen hebben…. dus, ik moet wat trainen… Goh, wat vervelend!! (Not)
Aldus een tevreden trailrunner vanuit Geldrop. Tot snel allemaal.
Chris
chris@trail-running.nl

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?