fbpx

Het voelt goed, het wordt beter!

Even wennen

En dan heb je na ruim 3 maanden veel energie over… Op zaterdag lekker weer door de bossen kunnen lopen, wat gaf dat weer een geweldige positieve energie. Tijdens het lopen al bedenken; Wat wordt de volgende ronde? En hoe lang gaat die worden, wat is eigenlijk verstandig? Nou, het moment werd afgelopen maandag. Een goede dag rust, moet te doen zijn. En ja hoor, het was goed te doen. De benen nog een beetje stijf, maar genoeg lucht en een geweldige zon die de omgeving aardig in het licht zette. Ik besloot zonder iPod te lopen en zowaar naar mijn lijf te luisteren.

Een trail van 12 kilometer

Lekker, hier in omgeving Geldrop. De deur uit, 500 meter door wat straten, viaduct over en voila, de bospaden onder mijn schoenen. Een andere route, met zo veel mogelijk heide, om eens in de zon te kunnen lopen. De eerste kilometers de benen stijf dus ik besloot af en toe wat te rekken. Wat een stijve bok ben ik geworden… 15cm meter met mijn vingers boven de grond, verder doorbuigen zat er niet in. Geeft niet, krijg je toch maar vieze handen. Voor het eerst weer met mijn Belt om. Een halve liter sportdrank en een locale Pijnenburg koek (wordt hier in Geldrop gemaakt) in de belt en gas erop….

Cross Motoren

Ken je dat, die kolere cross motoren. Jammer, af en toe een enorm lawaai en allemaal sporen door de heide. Ik vraag me af hoe die lui te stoppen zijn. Zelf vind ik het erg vervelend, laat staan die dieren. Heb al vaker herten overdag zien voorbij springen omdat een paar van die mafkezen verderop aan het scheuren zijn. Zelf ben ik (met iPod op) een keer bijna omver gescheurd. En ja, ze gaan altijd in groepjes dus veel kun je niet doen, daarbij, die 10-11km per uur zijn ook niet genoeg om ze bij te houden. Ooit heb ik een boswachter gesproken, hij adviseerde me een foto te maken, als ik ze tegenkwam. Maar ja, op een of andere manier ben je altijd te laat. Wel heb ik 1 ding gemeen met die mafkezen…. Ik hou ook van uitdagingen in een omgeving die zo geweldig is… Het grote verschil is dat ik ik de natuur respecteer, en hem achterlaat zoals hij was, voor ik voorbij kwam.

De omgeving

Het was nat over de trails. Ik heb zowaar hele vennetjes moeten oversteken, en ja de schoenen zijn weer eens nat geworden. Zo 3 maanden later zijn sommige paden dichtgegroeid, anderen hetzelfde. De komende weken gaat het bos weer veel veranderen, de lente staat te beginnen. Normaal kom ik verschillende mensen tegen, nu (tijdens het carnaval) zie ik af en toe een verdwaalde MTB-er en, that’s it! Midden op de hei even stil gestaan. Het ziet er goed uit! De komende weken zal ik hier nog regelmatig rondsjouwen. Met of zonder iPod, de omgeving blijft hier geweldig.

To Do

Op donderdag of vrijdag ga ik door met mijn voorbereiding. Ik wil zo snel mogelijk terug naar de Ardennen. Deze week een 12-15km trail om in het weekend mijn 20km trail via Leende te lopen. Voor ik het weet ben ik weer aan het plannen. Zou ik dan toch een stukje mee gaan lopen met Marc en Wouter op de Limburg Zwaarste eerste week April? Deze week rond de 45km. Volgende week misschien al richting de 70km. Ik heb zo mijn gedachte, maar we zullen zien. De motivatie is weer terug, terwijl de trails nooit zijn weggeweest.

Tot snel allemaal!
Chris

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?