fbpx

Midwintermarathon Apeldoorn 2010

Om 12:00u. hebben Wouter en ik een afspraak bij de start van de Midwintermarthon 2010.

Op zaterdagavond nog alle twijfels over deelname. Ga ik de hele lopen of pak ik toch het rondje van 27km. Raar is dat, zo vlak voor een marathon ga ik van alles voelen. Ik ben gaan slapen met het idee van: “Ik zie wel”. Maargoed… Zondagmorgen 07:30u. de wekker. 09:00u. Wouter opgehaald. 09:30u. koffie bij de Shell en rond 10:30u. op locatie in Apeldoorn. Lekker ontspannen.

En dan de voorbereiding. Ik besloot te lopen met een rugzak, zonder waterzak, maar met flessen en weer met camera. Dit keer een haarband. lange broek en een hoop positieve gedachtes. Wouter ondertussen ook helemaal klaar, wij naar de pendelbus. Dit zat natuurlijk ramvol. Dus, wandelend  naar de start. Rond 11:45u. nog even het Groene shirt opgehaald en op het gemakje het start-vak in.

10km gemiddeld
Met de marathon van Barcelona op 7 maart in het vooruitzicht hebben Wouter en ik  besloten vandaag op 10km per uur gemiddeld te lopen. En dat was maar goed ook, ha ha. Het parcours van de marathon bleek achteraf een klim hoogte te hebben van 430 meter. Dat is best veel. Het was koud maar gezellig. Wel wat weinig toeschouwers (in vergelijking met de kustmarathon en Chamonix ), maar degenen die er stonden waren enthousiast. Bij de start vertrokken de 27 en 42km lopers gezamenlijk. Het bleef de eerste ronde best druk. De route was mooi, het asfalt hard. Bij de 26km draaiden wij af voor nog een rondje van 16km. Opeens was het erg rustig. Wouter was erg fris en had praatjes genoeg. Ik weet nu, achteraf, dat je na een dieptepunt ook in staat bent te herstellen, als je maar luistert naar je lijf en in niet te veel naar alles om je heen, in dit geval de goede zin van Wouter. Even kon er van mij uit geen lachje van af, eenmaal aan de top van de heuvel kwam alles weer op zijn plaats en was ik weer in staat gewoon door te lopen. Wel hebben we het hele parcours hardgelopen. Gemiddeld 10,1 km per uur. Vele andere deelnemers hebben we op het laatst nog ingehaald. Waarschijnlijk te snel gestart.

We hebben samen de marathon gelopen, we hebben samen een medaille en we hebben samen spierpijn…. ha ha

Na afloop van een paar bakken thee, de dekens weer inleveren en op weg naar de kleedruimtes. De auto stond letterlijk bij de deur dus na het douchen en omkleden heeft Wouter teruggereden naar Geldrop. Samen zijn we de dag gaan afsluiten bij het Italiaans Restaurant in het dorp. Biertje, pizza, olijven, salade en een hoop gezelligheid.

Ondanks de enorme inspanning (het blijven toch 42 kilometers) heb ik de zondag 21 februari als zeer ontspannen ervaren. Een mooie dag met in de hoofdrol 2 mooie mensen.

Tot de volgende keer…

Chris

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?