fbpx

MTB Trail Loonse en Drunense Duinen (25km)

Laatste voorbereiding…

Rond 17:00u. Scarabee in Valkenswaard, het begin van ons volgende trail-avontuur! Marc en Kai waren zojuist de winkel aan het afsluiten en O ja, een hele stapel Salomon XT Wings SLAB 4 waren die dag binnengekomen. Het blijven mooie schoenen, en heel herkenbaar in die knal rood-oranje kleuren. Een mooie start, al lachend zijn we de auto ingestapt om ongeveer 30 minuten te rijden richting Tilburg – Oisterwijk. Onderweg naar een 25km MTB trail door de Loonse en Drunense Duinen. Op 26 juni mijn Marathon du Mont-Blanc marathon, en dit wordt mijn laatste duurloop, en dit keer… over een single track van 25km. We hebben er zin in, al konden door aardig wat water, de weg er naar toe nauwelijks zien.

 

Start bij De Rustende Jager

Na de eerste (vlucht)heuvels hebben we de auto bij “De Rustende Jager” geparkeerd. Een gezellig grand café, aan de rand van de natuur. Weinig MTB-ers en, niet geheel onverwacht, geen enkele andere trailrunner. Het was op dat moment droog, en na het vinden van de start van de route lekker gaan lopen. Gaande de route toch wel enige verbazing… wat is het hier geweldig mooi. Zeer afwisselend parcours. Leuke paden, leuke klimmetjes en vooral regelmatig zand. De kuiten aan het werk tijdens deze ronde. Marc met zijn penicilline kuur voorop! Een nare teek had hem in Remouchamps te pakken. 2 weken later ontstond er een vervelende ronde plek, dus… even een kuurtje tegen de ziekte van Lyme. De kuur was niet tot in zijn benen gezakt blijkbaar! Gedurende de hele trail was Marc goed bezig, alleen maar prettig, gezien de Veluwe Zoom komend weekend. Ook Wouter was goed op dreef en genoot van de route!

Basis conditie

Wel grappig… Op geen gegeven moment beschik je over een goede basisconditie, en kun je gewoon in de avonturen een lekker trail lopen van 25km. Je kunt lekker om je heen kijken, genieten van de omgeving en lol maken met je mede-trailers. Je kunt de heuveltjes in tempo omhoog, rent met gemak door het mulle zand en neemt die knallende regenbuien voor lief. Op 17 februari lag ik nog ruim een uur onder narcose op de operatietafel. Vervelende poliepen uit mij voorhoofd-holtes laten verwijderen. Nu, 4 maanden later, voel ik me prima en sta ik weer aan het begin van afwisselende avonturen. Ik kan je zeggen… waar een wil is is een weg, en die van mij leidt door de natuur, over de meest geweldige trails!

Tas pakken…

Iets waar ik naar uit zag komt nu in beeld. Vrijdag naar Chamonix… Vorig jaar is er een artikel geschreven in de St>art; “Genieten op het dak van de wereld”, en ja… ik vond het zo geweldig, ik ga weer. Op vrijdag kom ik aan in Chamonix en ga ik eens bekende gezichten bezoeken. Vele trailers zijn aanwezig. Op zaterdag de Cross en op zondag de Marathon. De sfeer is echt geweldig. Lekker ontspannen, vele leuke verhalen en o zo mooi, met die imposante bergen om je heen en die witte kruin van de Mont Blanc in de verte. Als ik er aan denk ben ik me al aan het opladen… Ik zal via Facebook enkele mooie beelden doorsturen. Veel succes de komende dagen… Het verslag van de marathon volgt volgende week. Ik zeg: “Tot dan dan!!”

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?