fbpx

Op naar de bergen… trails genoeg!

Veel moois en, … nog meer moois!

Het belooft wat de komende 5 weekenden. Ik prijs mezelf gelukkig. Aanstaande vrijdag vertrek ik voor het marathon-weekend in Chamonix. Op zondag 26 juni start ik de tweede keer bij de Marathon du Mont-Blanc. Ik zie alweer uit naar het parcours. Die 2.200 hoogtemeters maken het wel zwaar, maar de panorama’s en de mensen maken geweldig en onvergetelijk. Vorig jaar heb ik aardig wat foto’s gemaakt, kijk maar eens voor een impressie! En dan, het weekend aansluitend (zaterdag 2 juli) naar het Festival Trail Semois voor de Trail du Tombeau, een 52km trail in de Ardennen. Een lekker run, met veel natuurschoon. Ik denk zo aardig wat hoogtemeters te kunnen oefenen, voor de volgende trail op 17 juli in Val d’Isere – Frankrijk. Daar loop ik mijn eerste IceTrail, de zogenaamde Ice Trail Tarentaise. Een geweldige trail van 65km met 4.950 hoogte meters. Ik ben benieuwd naar deze ervaring. De start ligt op ruim 2.000 meter hoog, en de trail-route komt daar niet onder, waarbij het hoogste punt ergens bij de 3.450 meter ligt. Ik hou jullie op de hoogte.

Mijn voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus, wat is dan een goede voorbereiding. Ik probeer mijn lijf wat te laten wennen aan het beklimmen van de hoogte meters . Verder train ik toch wel mijn bovenlijf, aangezien ik aardig wat omhoog moet klauteren. Ik kom wel aan mijn loop-meters, maar in vergelijking met mijn Franse mede-trailers kan ik niet in dezelfde omstandigheden trainen. Dus, met een goede conditie, getrainde spieren en een overdosis zelfvertrouwen begin ik een keer fit aan de uitdagingen. Luisteren naar je lijf werkt voor mij heel goed. Een goede leerschool op verschillende prima trails. Je moet er geweest zijn om te leren, en,… ik kan je zeggen…. Op 17 juni begin ik aan een nieuw boek, waarvan in de inhoudsopgave goed ken, en…. ik hoop dat de hoofdstukken om te genieten zijn, …. dan geef ik jullie na het laatste hoofdstuk een mooie samenvatting. 😉

Trail-running.nl wordt vernieuwd…

Vernieuwing is goed, anders sta je stil… Guess What… Op de achtergrond ben ik bezig met een nieuwe trail-running.nl website. Ondertussen heeft trail-running.nl vele mede-trailers voorzien informatie, en dagelijks komen er vragen binnen over trailrunning. Dit vind ik helemaal geweldig. Nu de website ruim 2 jaar in de lucht is heb ik alle vragen verzameld, en dit heeft ervoor gezorgd dat de website straks nog completer en interactiever is. Door de groeiende mailinglijst merk ik dat steeds meer runners kennis willen maken met trailrunning. Dus, aangezien we toch regelmatig in de Ardennen trainen komt er op trail-running.nl een overzicht van onze opkomende trainingen en deelnemingen aan trails. Je kunt je eenvoudig aanmelden om deel te nemen. Zoals ik ooit al zei: “Trailrunning is voor iedereen, het is maar net welke draai je er zelf aan geeft!” En…, wie wil genieten… moet af en toe de bossen in schieten… of zoiets. Heb je overigens nog suggesties, ik hoor ze graag.

Medical Certificate

Indien je wilt deelnemen aan een wedstrijd (trail) in Frankrijk, dan moet je arts verklaren met een zogenaamd “Medical Certificate”, dat je in staat bent om deel te nemen aan een georganiseerde trail. Dit heb je in Belgie niet, tenminste, dat heb ik nog niet meegemaakt. Bij de Marathon du Mont-Blanc en bij de UTMB kun je zo’n certificaat downloaden van de website. Die moet je door de arts laten ondertekenen en vervolgens moet je die terugsturen. Vergeet dan niet een stempel te vragen aan de arts, anders kun je gewoon weer terug. Ik heb bij de IceTrail zelf een Certificaat gemaakt. Deze natuurlijk wel laten tekenen door de arts, en voila… geaccepteerd door de organisatie, en mijn inschrijving was compleet.

Salt MTB Trails NL

Daar word ik nu vrolijk van… Nederland heeft vele MTB routes. Nu heeft Salt MTB Trails NL een handige App gelanceerd. Tegen een kleine vergoeding kun je die downloaden, en je heb een geweldig overzicht van MTB trails gerangschikt op van alles. Denk aan zwaarte, lengte, provincie, etc. Zelf trail ik vanuit Geldrop, en steeds meer zoeken wij naar nieuwe trails. Dus… via Salt vond ik een MTB Trail in De Loonse en Drunense Duinen. De omschrijving is als volgt:

————————————————————————————————

Loonse en Drunense Duinen

Moeilijkheid: 3
Hoogteverschil: 4
Conditioneel: 4
Lengte: 25 Km
Wat kun je verwachten?
De Loonse en Drunense Duinen is een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa en een paradijs voor mountainbikers. Het langgerekte pad slingert over en langs de wallen die het stuifzand moeten tegenhouden. Draaien, keren, optrekken, uit het zadel, remmen en vooral heel veel sturen. Dit is echt mountainbiken! Als je tenminste over enige ervaring beschikt, voor beginners is deze zandbak een (te) zware kluif.

Aard(e) v/d route

98% onverhard over bosgrond en op het zuidelijke deel vooral veel zand.

Beste periode

In de winter is het een 25 km lange racebaan. Na lange droogte kan het zand het je echt lastig maken. Een regenbuitje doet dan wonderen. Als het echter weer teveel geregend heeft kan het op sommige plekken behoorlijk modderig worden.

Markering

Houten paaltjes met daarop het internationale MTB-symbool (zwart op wit). De paaltjes zijn genummerd (Letter+Cijfer) zodat je evt. aan hulpdiensten kunt laten weten waar je bent of waar hulp nodig is. Alarmnummer van de boswachter: 06-54295157.

Start Route

‘De Roestelberg’, ‘Bosch en Duin’, ‘De Rustende Jager’ en ‘De Drie Linden’. Om deze route te rijden is een vergunning van Natuurmonumenten nodig. Deze is o.a. verkrijgbaar bij de startpunten. Deze (jaar)vergunning kost € 5,- en is ook geldig voor de Zeddam- en de Posbank-route. natuurmonumenten.nl.

NOTE:

De lite variant van 10MTB routes is gratis…
Full Compleet Route-overzicht…etc… kost Euro 2.99
Ga naar de website van SALT

————————————————————————————————

Zoals ik al zei; “Daar wordt ik nu vrolijk van!”
Zaterdag rond 17:00u. gaan Wouter, Marc en ik deze trail lopen. Ontspannen 25km trailen over een MTB pad, op een tijdstip waar weinig MTB-ers zullen zijn. Creatief met routes zullen we dit maar noemen.

Binnenkort meer, nu maar eens genieten van al het moois in wat voor mij WEEKEND heet…

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?