fbpx

Trail Val d’Heure 2010

  
En Route…

In België is het Trail-seizoen. Op het moment zijn er verschillende trails door het heuvelachtige natuurschoon in de Ardennen. Het plan dit keer om vroeg vanuit Geldrop te vertrekken om vervolgens om 09:00u. aan de start te verschijnen. Dus… om 05:00u. de wekker en een half uur later bij Wout aan de deur. Erg vroeg zo op zondagmorgen, maar we hebben er zin in. De dag ervoor met Marc (die van Scrarabeein Valkenswaard) afgesproken voor een pick-up, dus vanaf Jagershof (A2) compleet richting Maastricht en zo verder.

Aankomst
Bij aankomst op de parkeerplaats verschijnen de zo gezegde bekende gezichten. We halen de startnummers en praten wat met andere Trail-Runners. Leuk te zien dat er steeds meer Nederlanders te vinden zijn bij de mooie trails in Belgie. De organisatie zit in het kasteel en alles is erg goed geregeld. De toilet rook naar bloemetjes en de lucht was lekker fris. Patrick en Marc van Mud Sweat Trails zijn van de partij en ookMartineRichard, Geert en nog vele anderen. Sommigen gaan voor de 55km en anderen voor de 35km. Het leuke van deze trail is de gezamenlijke eerste ronde van 35km. Je komt dan weer terug bij het kasteel, waarna de trail-runners van 55km de laatste ronde van 20km beginnen. Met andere woorden, bij een off-day kun je na de eerste ronde stoppen.

  

Start
Rustig van start, bijkletsen en vooral genieten van de omgevingMet heuse enthousiaste benen schieten we de paden over. Wat een waanzinnige omgeving. Ik klets wat bij met Geert, een medebewoner van Geldrop en ook trail-genieter van het eerste uur. In het begin door wat dorpjes, en langzaam verandert de sliert in groepjes lopers. De eerste serieuze heuvels melden zich en de kuiten zijn weer wakker. Voor mij blijft het wennen, het ene moment lekker doorlopen, dan ineens voor je gevoel recht omhoog, om vervolgens 3 tot 4 keer zo snel omlaag te vliegen.

Rond de 10km
Gedurende een lange run heb je van die momenten, waarbij je lichaam even moet herstellen, en daarna voelt alles weer soepel. Dan gaat het weer automatisch. Dit gevoel kom vaak richting het einde van de run. Even bijten en dan weer door. Vandaag is het anders zo rond de 10km en nog steeds geen lekker ritme. Aan het gezelschap lag het niet, Marc en Wouter volop aanwezig. Rond de 19e km de eerste post en daar alles aanvullen. Vanaf hier besloot ik vooral te genieten en in mijn eigen tempo terug naar het kasteel te rennen. Marc ging vooruit en Wouter bleef achter me. De route is mooi, een kleine bui, en met de frisse boslucht over de normaal NIET toegankelijke padjes soepel naar de 30km…

De binnenplaats van het Kasteel
Het gaat een 35km worden vandaag werd de gedachte bij de laatste 5km. Uiteindelijk rekende mijn Garmin een extra 2km bij de route. Gezamenlijk met een Fransman liepen we de finish over. 37km is genoeg. Over 2 weken loop ik de 50km van Trail des Fantomes – La Roche (ook in België). Ik heb er minder dan 4,5 uur over gedaan en heb rond de 800 hoogtemeters gelopen. Volgend jaar de 55km lopen, want het 2e rondje bleek veel single tracks te bevatten en dat zijn toch echt mijn favoriete paden.

Na afloop
Even later liep Wouter ook binnen. Nog even gezellig met Richard verhalen uitwisselen onder het genot van een Belgisch biertje. We hebben weer een mooie dag beleefd!!! Ik zeg maar zo, tot volgend jaar.

Kijk voor alle foto’s bij mijn fotoboeken
Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?