fbpx

Trailrunning: 10km door de bossen

Hoofd leegmaken

Ken je dat, een drukke dag, je moet je aandacht en energie verleggen om door te kunnen gaan. Ik had zo een moment gisteren na een drukke dag. Rond 18:00u. thuis, een paar bananen en een Musli-reep, kleren en schoenen aan… de bossen in. Mij geeft het een goed gevoel, zo aan het eind van de dag even uitrazen over de paden.

Typisch, die snelheid

Gelukkig liep ik met mijn Garmin-horloge voor het aangeven van mijn gemiddelde snelheid. Bij trailrunning gaat het mij om de ontspanning en al het moois wat ik op de paden tegenkom. Rustig starten is voor mij altijd lekker, want pas na een paar kilometers weet je wat de mogelijkheden zijn. Hoe voelen de benen, heb ik voldoende adem, hoe zwaar zijn de paden, etc. NU, zo na mijn drukke dag is er van rust geen sprake. Vol gas die paden op en bij de eerste piep (na 1 km op de Garmin) tot de conclusie komen dat je erg over de top bezig bent. Ik moet toch eens leren mijn werk voor dat ik de bossen in loop thuis te laten, blijkbaar zit de rust er anders niet in….

Rustig op de paden

Misschien een leuke tip voor de liefhebbers…. Als je door de week gaat lopen, start rond etenstijd. Vele runners gaan ervoor of daarna trainen en kom je dus niet tegen in de bossen. Dus,… ik ben geen trailrunners tegengekomen en heb op mijn gemak enkele mooie paden gelopen. Ik besloot maximaal 1 uur te lopen, om daarna lekker te ontspannen, ook erg belangrijk.

De natuur verandert

Deze tijd van het jaar is het geweldig lopen. Ok, ik ken de paden ondertussen wel, maar… de natuur wordt weer groen, wat betekent dat de omgeving met de dag verandert. De ruime paden maken weer plaats voor smalle begroeide paadjes. En ja… de eerste muggen zijn weer ingeslikt. (toch een min-puntje). Ga je even genieten en pak je je rust. Kies de goede plek uit anders wordt je lek-gestoken! Maar, ik kan alleen maar uitroepen: “Welkom lente en op naar de zomer!”

Weer thuis

Na een uurtje weer thuis. Ik merk dat mijn lijf nog niet echt gewend is aan mijn trailrunning avonturen. De komende weken meer kilometers maken, want de kalender van mooie trails raken goed gevuld. Het wordt weer kiezen… Eenmaal binnen, lekker even in de tuin bijkomen, met op de achtergrond de ondergaande zon. Zijn er nog meer wensen? Ja, met een heerlijk biertje onderuit op het terras. Dat heb ik dus gedaan.

Tot de volgende keer!

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?