fbpx

Trailrunning: De Ardennen en meer

Hoogtemeters

Trailrunning, een geweldige bezigheid. Hier in Nederland kun je aardig uit de voeten en vind je steeds meer georganiseerde trails. Denk aan “De Koning van Spanje Trail” en de “Veluwe Zoom”. Ja, de natuur om ons heen is geweldig! Ga je naar het buitenland voor een trail, dan is de kans groot dat je aardig wat hoogtemeters moet lopen. De komende maanden heb ik enkele buitenlandse trails te lopen en ja, inclusief aardig wat hoogtemeters. Mijn eerstvolgende avontuur begint komend weekend, in La Roche (De Ardennen). Het wordt een trail van 35km op zaterdag, of een natuurmarathon van 42,3 Belgische kilometers op zondag. (Na een Belgische trail geeft de Garmin GPS regelmatig 5 tot 10% meer km aan bij de finish). Daarna ga ik naar Chamonix, de marathon Du Mont Blanc met 2200 hoogtemeters. Vervolgens nog een trail in de Ardennen en weer aansluitend een IceTrail in Val d’Iserd met 4950 hoogtemeters… Maar goed, hoe kun je de hoogtemeters dan trainen. Op de loopband? of, in de natuur… Juist, de natuur natuurlijk! Afgelopen donderdag met Marc afgestemd voor een onbezonnen, vrije en ontspannen trail van 3 uur in de Ardennen. We vertrekken, parkeren en zien wel waar we uitkomen, en waar niet!!!

Training Remouchamps in België

     
Ik begin eens met de conclusie: “Wat hebben we een lol gehad en wat was de trail geweldig!”
De ochtend begon vroeg, zo rond 06:00u in de morgen onder de douche, wakker worden en tegen de klok proberen om een half uur later in de auto te zitten om Remco op te pikken. Een handige tip! Bewaar je trail-spullen in een krat los van je kleren. Erg handig, alle spullen bij elkaar en op locatie kijk je wel wat je gaat gebruiken. Dus, met krat en kleding richting Remco. Met Remco al kennis gemaakt via e-mail, maar nooit eerder gezien. Dus hoe herken je iemand bij de Shell waar we hadden afgesproken? Ach ja, ook nu zijn de trialrunning outfits (Salomon) erg herkenbaar en vrolijk reden we samen naar Marc op het Kerverijplein in Valkenswaard. Daar vonden we Marc en Ton. Via Jagershof Allaart oppikken en als laatste stapte Wilbert in bij Soerendonk. Op naar de Ardennen en wel richting Remouchamps. De natuur is daar geweldig wist Marc, en ja… dat was voor ons genoeg om te roepen: “Gas erop… Remouchamps here we come!”

Een bijzondere trail

Bij aankomst gaat dan de kofferbak open en iedereen pakt zijn spullen en kleed zich aan. Met veel enthousiasme en plezier beginnen we aan een trial die uiteindelijk ruim 3 uur zal duren. We zien een hoop, klimmen ruim 640 hoogtemeters en leggen ruim 25km af. Mooie heuvels, gave single tracks, rivierbeddingen, dorpjes en o ja, ook nog een paar Belgen. Zelf wat moeite met het klimmen deze dag, maar… wat omhoog gaat, gaat ook weer naar beneden, een hele geruststelling. Na afloop bedankte we elkaar voor de mooie trail, ik weet niet, een soort gewoonte die mij wel bevalt. Dus… ontspannen weer terug en op naar de volgende training, waarschijnlijk precies een maand later!

Runnersworld

Toch leuk, 17 pagina’s over trailrunning als special in de editie van Runnersworld juni. Leuke verhalen en handige tips. Waarschijnlijk zullen meerdere runners de overstap naar trailrunning gaan maken. Zelf krijgen we veel reactie en vragen over trailrunning. Nu, na zo’n publicatie loopt de mailbox goed vol. Het gaat een beetje leven in Nederland, en dat is fijn…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?