fbpx

Trailrunning: De voorbereidingen gestart…

Na de vakantie

Zo, lekker 2 weken op vakantie geweest en de afgelopen week begonnen met mijn voorbereidingen voor enkele geweldige trail-events. Er wordt vaak gesproken over trainingen, ik noem het liever een voorbereiding, aangezien elke afstand door de natuur trailrunning betekent. Op zondag ben ik terug gekomen en heb de afgelopen 6 dagen 4 keer kunnen trailen door de bossen hier in de regio. Tijdens de vakantie gewoon helemaal niks gedaan. Even rondgekeken in Egypte, maar daar viel buiten de parken niet veel te bewonderen, en daar ronddwalen werd op dit moment afgeraden. Dus…, beginnen met 10km, opbouwend tot de 4e keer, waar ik met Wouter rustig 16km heb gelopen. De gelopen 48km deze week voelen goed aan, vandaar dat Wouter en ik vanavond richting 20km op de Strabrechtse Heide gaan lopen. Het kan niet op…

iPhone App: Runtastic Pro GPS

Zelf maak ik dagelijks gebruik van mijn iPhone. Voor mijn werk, voor de muziek, en ja.., nu tegenwoordig ook tijdens trailrunning. Ik was aangenaam verbaast. Ik roep al jaren: “Het zou toch fijn zijn als anderen me real-time zouden kunnen volgen, zeker wanneer ik een trail loop in het buitenland!” Welnu, het kan… Met Runtastic Pro kun je van alles instellen. Mijn iPhone is via Vodafone altijd online, en ja, in het buitenland heb ik het afgekocht voor maximaal Euro 2,00 per dag. Ik heb Runtastic Pro GPS gekoppeld aan mijn Facebook account (chrisvanbeem) en aan het TrailRunningNL twitter account. Zodra je de run start, wordt er automatisch een melding gepost op je Facebook en Twitter account. Anderen worden dus geinformeerd over je run. Het leuke is dat je vrienden op Facebook je kunnen aanmoedigen. Zodra ze op  ‘Like’ drukken, hoor je letterlijk gejuich vanuit je iPhone. Verder is er een link (bij de post), als je die selecteert ga je als volger naar de Runtastic website en zie je live mijn route. Kan het nog mooier? Ja….., als ik vervolgens een foto maak, verschijnt die binnen de website, daar waar de foto genomen is op de route. Je kunt dus mooie plaatjes (soort real-time) delen met je vrienden achter de pc. Tijdens de run vind je ook allerlei nuttige informatie, je snelheid, tijd, afstand, gecombineerd met muziek (iPod – iPhone), etc. De eerste kennismaking is positief, de komende runs zullen we eens kijken wat er nog meer mogelijk is.

Materiaal – Trail-Running.nl

Ik heb ooit een loopband kunnen overnemen van een sportschool. Een professioneel apparaat voor een amateuristische prijs. Daar kan ik wat hoogtemeters op oefenen voor de komende trails. Alleen, je kent dat wel, lang niet gebruikt en helemaal achteraan op de benedenverdieping, tussen dozen en spullen. Dit heb ik maar eens opgeruimd. Het leuke is dat ik vervolgens al mijn trailrunning materiaal eens bij elkaar heb gelegd. De afgelopen 4 jaar heb ik best wat verzameld. Dus… ik heb een start gemaakt op trail-running.nl onderdeel materiaal. Ik ga de komende dagen mijn gekozen materiaal plaatsen voorzien van mijn persoonlijke bevindingen. Ben ook erg benieuwd wat andere trailers vinden van materiaal, aangezien het altijd zoeken is naar fijne spullen.

Vanavond weer trailen

Om 19:30u. vertrekken Wouter en ik vanaf de manage Meulendijks voor een 2 uur durende trail over de Strabrechtse Heide. De komende weken lekker genieten en op naar de eerste georganiseerde Trail op 12 juni in België – De OHM trail van 33km met 1.800 hoogtemeters. Enne Remco, natuurlijk kunnen we samen rijden, helemaal geweldig.

Tot snel, Chris
chris@trail-runnng.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?