fbpx

Trailrunning rond Geldrop

Trailrunning

Zaterdagmiddag op 12 maart, een mooie zonnige dag. Met een temperatuur van 13 graden en weinig wind goede condities voor een mooie trail rond Geldrop. Ik besluit een ontspannen trail te lopen. Dus… wat neem ik mee voor onderweg. Dit keer een belt met 1 bidon, en een ontbijtkoek. Vooraf goed drinken en voor het eerst in korte broek dit jaar. Afgelopen dinsdag was mijn laatste run van 12km. Nu, 4 dagen later, goed uitgerust ga ik 2 uur lopen.

De trail van Zaterdag

De trail van zaterdag ging over bekende paden. Deze trail loop ik vaker, met kleine variaties. Door een trail vaker te lopen kan ik ervaren hoe ik er voor sta. Ik kan je nu vertellen dat de basisconditie er nog is, maar er moet nog wat ritme komen en mijn spieren moeten hard werken. Door het tempo was lager te houden heb ik de gehele trail kunnen uitlopen. Halverwege, bij Leende zit er op mijn terugweg een stevig parcours. Daar gaat de trail op en neer en veel mul zand. Een menige onervaren MTB-er hoor ik daar vloeken, het is dus vrij technisch. Heb je echter het ritme goed te pakken, en loop je zo die 1,5km ontspannen, dan kun je daarna weer herstellen het is wat vlakker daarna. Dat is handig als je een route loopt die je goed kent, je kunt met een mooi woord doseren! Ik ben op verschillende mooie punten blijven stilstaan, heb wat gestrekt en gerekt, wat gegeten en gedronken en hup weer verder. De laatste kilometers heb ik af en toe gewandeld. Toch iets te lang, of verkeerd gedoseerd? Maakt niet uit, de trail in zijn totaliteit was geweldig. Ruim 2 uur ben ik weggeweest, ruim 20km gelopen. Moet nog zeker fitter worden, maar zo aan het begin van het seizoen ben ik erg tevreden. Deze trail pakt niemand me meer af.

Mijn manier van trailen:

In mijn beleving is trailen voor vele mensen weggelegd. Het gaat erom dat je een manier vindt die bij je past. Ik kan voor anderen niet bepalen wat een goede manier is, wel kan ik aangeven wat zo de elementen zijn, waardoor het voor mij werkt en ik optimaal geniet van de combinatie sport (hardlopen) en natuur.

Zelf hanteer ik wat basisregels:

– Ik luister naar mijn lijf en geniet
– Ik waardeer de natuur en laat hem achter zoals ik hem aantrof
– Ik denk maar zo: Zolang je met een lach op je gezicht kun lopen… ben je goed bezig!
– Even stilstaan is niet erg, als het maar om te genieten is.
– Als ik niet meer kan genieten is de tocht te lang.
– Ik drink goed en eet regelmatig, zeker als de tochten langer dan 60 minuten duren.
– Alleen lopen is ok, gezamenlijk kan met de goede mensen geweldig zijn!

Opbouw

Eigenlijk heb ik niet zoiets als een opbouw naar een evenement. Ik probeer mijn basis goed genoeg te laten zijn om te kunnen deelnemen aan leuke, mooie trials. Hoe ik me voel is bepalend welke afstand ik loop. Het is voor mij belangrijk dat ik heel de finish haal, immers: iedere finish is het begin van een nieuw avontuur.Trailrunning past heel goed als aanvulling op mijn dagelijks leven. Veel flexibiliteit in trail-momenten. De schoenen zijn zo gepakt en de afstand en route kan ieder moment anders zijn. Afwisselingen en uitdagingen ontstaan vanzelf.Tot de volgende keer,Chrischris@trail-running.nl

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?