fbpx

Trailrunning: Wat een geweldig weer …

We mogen zeker niet klagen

Op zaterdagmiddag ben ik gaan lopen. Het was 6 dagen geleden, geen tijd gehad om te trainen. Rond 14:00u. de hei op, om zo’n 15km te trailen. Zoals veel mensen heb ik een pollen allergie. Nou, ik kon mijn lol op. Het leek wel of het sneeuwde. De paden soms wit, maar gelukkig werkte de Arius (mijn anti-pollen tabletjes) goed en heb ik niet 1x hoeven niezen. De trail verliep super. Mijn rugzak heb ik 800ml water meegenomen, dit bleek te weinig. Zo rond de 14km heb ik moeten afbuigen naar Geldrop. Lopen zonder water onder deze omstandigheden is niet te doen, dus… zo rond de 17km kwam ik aan bij Geldrop, bij de zogenaamde meren… En ja, daar liep ik natuurlijk recht in om de boel eens goed te laten koelen. Heerlijk!. Weer een geweldige trail, die pakt niemand me meer af.

IceTrail Val d’Isere (Frankrijk)

Goed nieuws voor mijn planning. Ik heb op zondag me ingeschreven voor de eerste editie van “IceTrail Val d’Isere in Frankrijk. Het belooft wat. Een nieuwe trail, ruim 65km lang, met bijna 5.000 hoogte meters. Start om 04:00u. en ik heb de tijd tot 22:30u. om binnen te komen. Ze noemen het IceTrail, aangezien het parcours ook door de eeuwige sneeuw gaat. HELEMAAL GEWELDIG!. Deze trail heeft  alle elementen, wat trailrunning bijzonder maakt. De omgeving. De open velden, de bossen, geweldige single tracks, vele hoogte meters, enorm gave panorama’s met vele bergen op de achtergrond. De mensen, de sfeer en vooral, de route. Hij is nieuw en… ik ben erbij, haha.

27km Trail, goede training

Vandaag, 2e paasdag, ben ik opnieuw gaan trailen. Een beetje dubbel gevoel, aangezien ik eigenlijk de 60 van Texel had willen lopen. Vele runners zijn vandaag naar Texel gegaan voor de 60 of 120km run. Wat zullen ze het zwaar gehad hebben, petje af voor allemaal. Zelf was ik nog niet klaar voor zo’n lange run over mul zand en rond het hele eiland. Zelf heb ik vandaag een ronde van 27km gelopen.

Alweer een warme dag. Ik ben rond 13:00u. vertrokken, dit keer met een volle rugzak. In de rugzak heb ik de waterzak gevuld met 2 liter water, daarnaast de beide bidonnen gevuld met sportdrank, diverse musli repen en aardig wat druivensuiker. Dit alles weegt toch ruim 3 kilo, en dat was weer even wennen. De eerste meters voel je het gewicht op je rug. Gaande weg steeds minder, want ja, het water drink je geleidelijk aan op natuurlijk. Vandaag veel schaduw en de mooie trails opgezocht. Zo rond de 18km bevond ik me op de Strabrechtse Heide… Damn, foute keus. Voor ruim 6km geen schaduw en een brandende zon op je kegel. Toch wel lastig. Ik besloot wat rustiger aan te lopen en zo rond de 22km had ik het zware stuk achter de rug. Ruim 10km gemiddeld, ik was tevreden.

Zooltjes

In mijn schoenen gebruik ik zooltjes. Het schijnt dat een been langer (of korter) is dan de anders. De podoloog heeft zooltjes laten maken, en die gebruik ik dus. Maar sJezus… wat deden die dingen pijn bij de tenen vandaag. Zo rond de 24km kon ik nauwelijks meer normaal hardlopen. Oplossing: Nou, zooltjes eruit en verder gaan. Haha, dit werkte geweldig. De laatste 3 km ben ik op mijn gemakje doorgelopen naar huis. De tenen hadden weer ruimte, en achteraf gelukkig geen blaren.

Tevreden kijk ik terug op het paasweekend, naast alle gezelligheid (de vele eieren), heb ik lekker kunnen sjouwen door de natuur. Trailrunning brengt me op de mooie plekken, en in dit weekend ruim 44km lang.
Tot de volgende keer…
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?