fbpx

Trailrunning: Het is zomer !!!

Trail des Fantomes 2011

Bij het schrijven van deze blog is het donderdagmiddag en de zon schijnt. Op zaterdagmiddag vertrek ik met Wouter richting La Roche, voor de start aan de Trail des Fantomes, in ons geval de 50km editie. Ik heb gelezen dat er ruim 100 Nederlanders aan de start verschijnen. Of om 07:00u. voor de 50km of om 09:00u. voor de 25km. Trailrunning neemt aan populariteit toe, ik kan het alleen maar bevestigen. Door de twee afstanden groeit het aantal deelnemers. Door een eerdere start van de 50km komen de deelnemers wel gezamenlijk aan op de gezellige markt in La Roche. Dit jaar zie ik vele bekenden en ik zal ze in mijn verslag van de trail allemaal vermelden. Voor nu even herinneringen ophalen bij mijn vorige blog over Fantome, editie 2010.

Mijn voorbereidingen

Een beetje rare tijd, ja zo kan ik de afgelopen maanden omschrijven. Geweldige runs kunnen doen, waaronder de IceTrail Tarentaise in Val d’Isere en de Marathon du Mont Blanc. Verder twee mooie runs, de trail du Tombeau de Chaveliers (52km) in de Ardennen en de eerste variant van (ook in La Roche) Trail Belgo Luxembourgeois (37km). Ik ben een gelukkige trailer, aangezien alle evenementen waanzinnige ervaringen bleken. Kijk ik dan terug naar mijn voorbereidingen dan herken ik een bepaald patroon. Op een gegeven moment heb je een bepaalde basis in conditie. Gek genoeg onderhoud ik die door deelname aan verschillende trails. Nu, deze periode van 2 maanden heb ik eigenlijk niet bijzonder veel kunnen trailen buiten de deelnames aan de georganiseerde trails. Afgelopen zaterdag ben ik begonnen aan mijn voorbereiding voor Trail des Fantomes. Een korte maar heftige trainingsperiode. Ik heb gekozen voor 4 trainingen, waarbij ik 2x de bossen in ben gegaan voor in totaal 50km, mijn duurtraining. Verder heb ik twee trainingen met hoogtemeters gepakt. 1x 60 minuten, 8km met 425 hoogtemeters, en vandaag 1x 90 minuten, 12km met 700 hoogtemeters… Dan vrijdag en zaterdag rust en ja… zondag om 07:00u. aan de start in La Roche.
Het wordt een warme dag op zondag, veel zonneschijn…. een ding is zeker, dat komt mijn sfeerimpressie met de vele foto’s te goede!!!
Tot de volgende keer
TrailRunningNL_Chris van Beem
Chris

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?