fbpx

Deelname: Trail Uewersauer (53k) 2011

Zaterdagavond, op naar Luxemburg

“Zeg Chris, als jij nu ook mee gaat naar Trail Uewersauer in Luxemburg, dan pakken we voor de laatste keer dit  jaar de camper, is dat wat?” — Aldus Marc van Dijk ergens in september dit jaar… Goed, ik hou wel van een goede trail gecombineerd met een hoop gezelligheid, dus ik zei toen al direct ja. En wat ik vooraf hoopte en achteraf nu weet…. Het was geweldig!. We zijn uiteindelijk met zijn drieen gegaan, want ook Wouter besloot op het laatste moment mee te gaan. Vanaf zaterdagavond op pad, richting Herderscheid, met een volle doses ‘zin-in-trailen’ veel humor en een luxe huiskamer op wielen. We gingen 2x een grens over om uiteindelijk in Luxemburg aan te komen.

Van alles in de tas

De tas was gevuld met enkele nieuwe items van ‘Compressport’. De ‘For Quad’ en de ‘UltraSilicon’. Simpel gezegd, compressie voor de bovenbenen en compressie voor de onderbenen. Ik besluit tijdens de trail mijn hele benen in Compressport materiaal te bekleden, en ja…. ook mijn grote tenen zaten in Compressport sokken… Nu de vraag, is het verstandig om dit tijdens een trail van 53k eens uit te proberen? Misschien niet, maar ach… ik heb nog altijd een rugzak om, waar ik ze eventueel in kan stoppen. Verder besluit ik in een korte broek te lopen en 2 laagjes shirts te dragen, moet genoeg zijn.

Geslapen op 150 meter van de start

Rond 11:00u. kwamen we aan in Herderscheid Luxemburg. Marc kende goed de weg, hij had de trail al 2x eerder gelopen. En ja, het moet gezegd worden, de plaats waar we de camper neer konden zetten was geweldig. Een straat over, trap op en we liepen zo de startplaats van Trail Uewersauer op. Nu, helemaal verlaten en donker, morgen vol met vele trailers, compleet met uitrusting en een dikke glimlach. Met de avondkou in onze kraag lekker naar de warme camper, een palm biertje drinken en op ons gemakje onderuit in ons prive-hotel. En ja, we rollen morgen naar buiten en drinken onze koffie bij het halen van onze startnummers. Soms is het begin van een trail wel heel erg aangenaam. Ik kan je vertellen dat ik met dat vooruitzicht heerlijk heb geslapen.

Trail Uewersauer 2011

Zelf had ik wat problemen met de betaling via de website. Dat is geen probleem, want op de dag zelf kun je nog betalen. Deelname is echter wel duur. Ik kon inclusief de huur van de Championchip voor de tijdsregistratie Euro 54,00 afrekenen, wat gewoon duur is… Achteraf de grap… das ongeveer 1 Euro per kilometer… Maargoed, had ik maar eerder betaald, dan had me dat ruim 10 Euro gescheeld. We kregen een gafe muts, een ING handdoek en er was vooraf een bierfles. Maar, als extra bij dit alles kreeg je gratis een geweldige sfeer. Rijen met tafels binnen zaten vol met trailers. Duits, Frans, Vlaams, en Nederlandse talen door elkaar. Ik hou daar wel van. Rond 8:30u. terug naar de camper, omkleden om vervolgens om 9:00u. te starten aan Trail Uewersauer 2011…

De start

TrailRunningNL_Trail_Uewersauer_2011

Bij terugkomst was de binnenplaats gewoon vol, achteraan sluiten dus. Ik schat zo’n 400 trailers bij elkaar. Leuk, we zijn weg. En wat een geweldige dag. De omgeving licht gehuld in een laaghangende nevel. De heuvels steken dan regelmatig boven de nevel uit, een zonnestraal maakte het vervolgens compleet. Nee, deze start met de geweldige vergezichten is er een die ik niet snel zal vergeten. Wouter besluit van achteruit rustig aan te beginnen, Marc en ik lopen samen op en blijven uiteindelijk tot rond de 25 kilometer bij elkaar.

TrailRunningNL_Trail_Uewersauer_2011

Het parcours

Trail Uewersauer is een zware trail. In de aankondiging staat 52,9 kilometers en 1.859 hoogtemeters. Je wordt tijdens de route langs geweldige paden geleid. Er zijn wel wat asfalt stukken, maar de bospaden hebben zeker de meerderheid. Ik heb de schoenen dit keer drooggehouden, maar verder heb ik vele single tracks, mooie bospaden en schitterende vergezichten mogen meemaken. Dit is echt een trail voor de liefhebber. Je wordt getrakteerd op veel moois. De vele hoogtemeters zijn veelal niet stijl, je loopt voor langere tijd glooiend omhoog. Natuurlijk wordt dit afgewisseld met de single tracks die je op bijzondere plaatsen brengt. Ik zeg… indien je kan…. zeker een keertje lopen.

TrailRunningNL_Trail_Uewersauer_2011 TrailRunningNL_Trail_Uewersauer_2011

 

En de benen vertelden zonder woorden; “Nu even niet Chris ! “.

Of het nu de nieuwe Compressport uitrusting was of iets anders, zo rond de 30km besloten mijn benen te protesteren. Een nieuw plan was even nodig. Zo tijdens een duurloop heb je wel vaker dat je benen, laat ik zeggen: “Je KRAMP-achtig iets vertellen. Voor mij was dit tijdens een wedstrijd geheel nieuw. Wat was dan anders dit keer? Ik had geen ORS in de bidonnen zitten, wat ik normaal wel doe, en ik liep dit keer met druk kousen. Wat de echte reden was, ik weet het nu nog niet? Er resterende nog 23k dus moest ik even iets anders proberen. Oplossing, compressport afstropen en op de schoen laten hangen. Druk eraf, kuiten en bovenbenen weer vrij en verder gaan met genieten. Vanaf dat moment heb ik het tempo iets lager gehouden om zo toch ontspannen te kunnen finishen. En, dat is prima gelukt. Vlak voor de finish verscheen Wouter achter me, en eenmaal over de finish stond Marc al te wachten. Toch gaaf, alledrie op een zondag in Herderscheid genoten van een 53km tocht in Luxemburg. En ja, Marc zag direct de Compressies op mijn schoenen hangen en hij moest lachen… “Misschien nog eens proberen, maar dan tijdens een training”. Dit keer heb ik hem gelijk gegeven….

Richting de finish in Nederland

Na de finish konden we goed douchen en dat maakte een verschil. Helemaal fris kregen we Lasagne en er was genoeg te drinken. Marc was fit genoeg om te rijden en zo vertrokken we rond 17:00u. weer richting Nederland. Nog even bij Maastricht langs de grote M voor de heerlijke Milkshake en de rest van het menu. De reis was gezellig en we waren allemaal rond 21:30u. weer thuis op de bank.

Mijn dank in het bijzonder aan Marc dit keer… Goede trail, goede chauffeur, goed gids en een prima gezelschap. Ook Wouter was in zijn element en dat was te horen en te merken, helemaal goed… Trail Uewersauer 2011, eentje om nooit te vergeten…

Tot de volgende keer,

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?