fbpx

15-01-2012: Trailrunning Training in Soest

De training

Zondag 15 januari om 11:00u. een training in Soest. Door Gert Noordhoek hebben we afgesproken te gaan trainen in zijn achtertuin. Op de nieuwjaarstraining in Eupen hebben we samen met Gert afgesproken dit aan te kondigen op de website van Trailrunning Nederland, nou… het is een geweldige dag gebleken. Met 40 trailrunning vrienden uit heel Nederland hebben we van een mooi parcours kunnen genieten. De zon scheen regelmatig en persoonlijk heb ik genoten van de sfeer. Lekker ontspannen, ook tijdens de laatste van de 30 afgelegde kilometers.
Gert, bedankt voor deze mooie belevenis regio Soest!

Trailrunning Nederland Training in Soest 15-01-2012

Deelname aan trails

Onderweg heb ik het met veel runners over de plannen van 2012 gehad. Iedereen heeft de geweldigste plannen. Deelname aan verschillende trails in de Ardennen. Aardig wat trailers van de groep gaan naar de Salomon 4-Trails. Voor de marathon du Mont-Blanc enkele deelnemers. Inschrijvingen voor de CCC, TDS en UTMB. Mooie ultra’s in het buitenland, de Trail by the Sea, De koning van Spanje trail, Olne Spa Olne, Fantome trail…. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Grappig, vele van ons zijn vroegtijdig bezig met het plannen van de kalender. En ja, tegenwoordig moet je er snel bij zijn. Rond de 20-ste wordt bekend gemaakt wie er ‘kan’ deelnemen aan de Franse CCC, TDS of UTMB, loting bepaalt dit. Maar, we waren het er allemaal over eens… er zijn nog genoeg andere trails om aan deel te nemen.

Betrokkenheid

Voor mij is het ondertussen een gegeven. Kies een mooi natuurgebied uit, breng vervolgens een groep enthousiaste trailers bij elkaar en,…. je hebt een geweldige dag. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en wil graag informatie delen en antwoorden op vragen. Het is natuurlijk een hele afstand zo’n 30km door zand, modder, single tracks, heuveltjes en soms wat stukken asfalt, echter… met zo’n groep gaan de meters bijna vanzelf. De groep let op elkaar. Snelle runners passen zich aan en we steunen elkaar. Voorbeeld,… een uitstekende wortel op het pad brengt een runner uit balans ergens achter in de groep…. Een grote schreeuw “Hoooooo… Wachten !!!”… niet van de runner, die was ok… nee van een andere trailer. De hele groep op de rem, vol begrip. Pas nadat de gevallen runner de gang er weer inzet volgde de groep… Mooie momenten daar in Soest.

Internet en alles

Bij aankomst zag ik ineens Peter Jan Haas… Een aangename en leuke verrassing. Hij was erbij. Toen ik hem zei; “Wat leuk… ik wist niet dat je kwam”, zei hij; “Ach wat kan ik zeggen, internet heeft zijn werk gedaan”. Ja, ik moest hem gelijk geven. We weten elkaar te vinden. Het is tegenwoordig handig op de hoogte te blijven. Twitter, Facebook, Websites, allemaal voorbeelden van kanalen waar we elkaar treffen. Delen van informatie brengt mensen bij elkaar. De training van vandaag in Soest is daar een mooi voorbeeld van.

Einde dag, begin van kriebels voor de volgende

Bij terugkomst bij de auto’s bleef iedereen bij elkaar. We wisselen ervaringen uit en het doet me goed te zien dat niemand blessures heeft. Daarna, een half uur later, vervolgd iedereen zijn weg. Enkelen lopen nog een stukje verder, woonachtig in Soest. Peter Jan gaat richting station Soest en uit de lange rij geparkeerde auto’s verdwijnen de eerste auto’s. Tevreden kijk ik terug op een mooie dag. We gaan nog even bij Gert langs om te bedanken. Een vol huis met tevreden runners zit aan de soep met broodjes. We praten nog wat en dan toch echt terug naar Brabant.

Ik heb een geweldige dag gehad en, het doet me veel plezier al die lachende gezichten bij de start, tijdens de trail en achteraf te zien. Op 12 februari opnieuw een training in de Ardennen. De komende week alle informatie verzamelen en publiceren op Trailrunning Nederland. Daar wordt de dag vast weer geweldig…. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?