fbpx

De eerste week van 2012

Nu, op zondag 8 januari, kan ik terugkijken op de eerste week van 2012. Een leuke goede week. In 2011 ben je aan het nadenken, aan het plannen van wat ga ik allemaal in het volgende jaar doen. Voor welke trails ga ik me inschrijven en wat doen de anderen eigenlijk. Puzzelen, met vakanties voor de trails in het buitenland en ja… hoe ga ik me voorbereiden. En dan… dan is het opeen 2012 en ga je er aan beginnen. Het wordt in een keer dit jaar. Dus… we zitten vol in de voorbereiding.

1 januari 2012

De eerste dag van het jaar begon direct goed. We zijn voor een training met 8 personen in Eupen gaan trailen. We hebben genoten van de omgeving en hebben heerlijk tussen de bomen 25-30km afgelegd met 8 personen. We zijn blijkbaar niet de enige die graag op nieuwjaarsdag willen trailen, en ja…. dat maakte de dag nog gezelliger.

Trailrunning_Nederland_Training_Eupen Trailrunning_Nederland_Training_Eupen

Er is een trainingsimpressie gemaakt…. (ga naar de impressie.)

In de garage

Op woensdag en donderdag spookte het in Nederland. Wat een slecht loopweer zeg. En ja, daar moet je eigenlijk niks om geven, gewoon naar buiten, eenmaal aan het lopen is alles toch prima. Eens… maar dit keer even anders. Beneden in de kelder heb ik een loopband staan, en die kan me helpen met de hoogte trainingen. Ik koos op beide dagen 11km te lopen met daarbij rond de 300 hoogtemeters. Totaal anders dan in de heuvels en de bergen (de natuur) maar goed, mijn kuiten hebben het verschil niet gemerkt. Al met al even behelpen, maar toch een heerlijke training voor de afwisseling.

Zaterdag 7 januari.

Trailrunning_Nederland_Training_Geldrop

Rond 10 uur… weer waardeloos weer.. wat een wind en regen. Rond 11:30 uur… de zon. Nou, het koste me 15min en ik stond met schoenen en alles op de hei voor een duur training van 2 uur. Nog een afspraak later die middag dus… Gas erop!.. Ik liep gedeeltes van het parcour van de ‘t is voor Niks marathon, die ieder jaar hier in Geldrop gehouden wordt. Erg mooi, erg prettig. Deze natuur heeft vele open vlaktes, en ik besloot een ruim vierkant te lopen. En ja, dan heb je de wind mee en tegen. Tot de terugweg had ik alle wind in de rug al gehad… De laatste 7km pal tegen. Na 19km leunde ik weer tegen de auto. Een goede training. Ik merk duidelijk dat de intensieve trainingsweek van 70km met 1300 hoogtemeters me meer conditie geven. Voldaan, met een smile op mijn gezicht terug naar huis. De eerste trainingsweek in januari zit er op. Op naar de 2e…

Tailrunning Training in Soest.

Samen met Gert Noordhoek gaan we op zondag trainen in Soest. We hebben besloten dat  we dit op Trailrunning Nederland zouden aankondigen. Nu, op zondagavond 8 januari, tellen we al 34 deelnemers. En we hebben nog een week te gaan!!! Erg leuk te ervaren dat trailrunning gaat leven in Nederland. Het belooft een leuke dag te worden daar in Soest. Ik, wij, zien er in ieder geval naar uit. (Deelnemen?)

Op dinsdag morgen ga ik eens om 06:00u. met de schoenen naar buiten, eens kijken of een ochtendtraining voor mij goed uitpakt. Ik hou jullie op de hoogte…

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?