fbpx

Deelname aan LE TRÈFLE À 4 FEUILLES

Zondagmorgen, rond 07:30u. richting Valkenswaard. Vandaag staat de trail in Olne LE TRÈFLE À 4 FEUILLES op de agenda. Leuk…. een bijzonder trail waarbij je qua parcours bij de complete trail een klavertje vier aflegt. Om 0:8:00u. vertrokken we richting de A2 met Twan, Tom, Marc en ik op naar Wilbert, die verderop op ons wachtte. We zijn weer onderweg naar een voor ons nieuwe trail en dus een nieuw avontuur…

Shell is zondagmorgen gelijk aan koffie

Wat zijn we toch gewoontedieren aan het worden. In de buurt van Roermond heb je een Shell Station. Regelmatig staan daar op zondagmorgen vroeg verschillende mannetjes (soms ook dames) in trailpakjes in de buurt van het koffieapparaat. Heerlijke verse koffie in grote bekers. Ook dit keer hebben koffie getankt…. een standaard gevolg….. we werden wakker dus de praatjes begonnen…

Olne op een grote drukke parkeerplaats

Om 09:15u. reden we de drukke parkeerplaats in Olne op. Van onze groep van 5 trailers had alleen Wilbert zich via de website ingeschreven. Dus, wij naar de inschrijving. Ok, veel mensen en zowaar een drukte van belang. Binnen, in een soort (kleine) kantine was de inschrijving. Wij hopen dat we konden na-inschrijven, want echt zeker wisten we dit niet. Er waren 2 rijen. Een rij waar je de startnummers kon ophalen, die van Wilbert dus, en…. de na-inschrijving rij, die van ons dus. Of we per persoon Euro 3,00 wilde afrekenen voor deelname…… KIJK, een aangename verrassing. Met 4 startnummers liepen we Wilbert voorbij, die op dat moment nog 8 wachtende voor zich had. Ik kon door al het gelach niet horen wat Wilbert zei,…. en dat is misschien maar beter ook !

De start

LE TRÈFLE À 4 FEUILLES Trailrunning Nederland

V.r.n.l. Twan, Tom, Stella, Paul, Gert en Wilbert (Marc helemaal links op het toilet)

En dan, vanwege de vele deelnemers duurde het 15 minuten langer voor we begonnen. En het was koud!!!
De start van de trail was verder wel goed geregeld. We kwamen Edwin nog tegen en later op de dag nog vele andere bekenden. Zelf kende ik Henrie, die overigens samen met Wilbert aan de CCC had deelgenomen en die met mij een andere trail in Olne en de trail in Semois had gelopen. Uiteindelijk kom je de liefhebbers op verschillende trails toch weer eens tegen, en dat zijn altijd leuke momenten.

De Trail

Ik besluit bij deze trail eens te kijken hoe het gaat. De laatste training was de 30km in Soest van vorige week zondag. Door de week verkouden en snotterig. Vandaag een goed moment om dit alles eruit te lopen. Het is nat en de wind waait aardig door je kleren. Dus… in beweging blijven. De eerste lus had een lengt van 12km. Alle deelnemers achter elkaar over regelmatig smalle paadjes zorgden voor modderige paadjes waarbij je goed op je voorligger moest letten. Al met al een mooie omgeving, al waren de wolken echt donkergrijs. Voor je aan je tweede lus kan beginnen passeer je de start weer. Daar kun je nog wat drinken en weer door. Een leuke opzet, je kunt dus stoppen op 3 momenten in de race. Tijdens de 2e lus ben ik bewust alle heuvels blijven rennen. Lastig met die modder en het vele water, maar wel een goede training. Een zware maar heerlijke ronde van 11km. Bij het begin van de 3e lus kwam ik Stella tegen. Ze voelde zich prima, liep lekker en dacht erover om de vierde lus toch ook maar te lopen. Gaaf… insteek was 3 lussen en toch de 4e lus erbij gaan lopen…. De eerste 4km ging veel omlaag en bij het begin van de klim heb ik Stella veel succes gewenst. Ik kreeg een knorrende maag…. vergeten te eten… !! Bij de klim heb ik een notenreep gegeten en ben wat opgelopen met een man uit Parijs. Ik 1 uur en een beetje rijden hij (ik dacht) 5 a 6 uur, en dat voor een winderige, natte modderige trail van 42km in Olne. Ik vond hem en zijn aktie geweldig! Rond de 30km kwam ik Henrie tegen. Samen met zijn 2 loopmaten zijn we richting de finish van de 3e lus gelopen. Henrie had de 4e lus al eerder gelopen en wist me te vertellen dat daar wat meer asfalt in zat. Ok, een optelsom van de dag deed mij daar besluiten het bij de 33km te laten. Ik was ongeveer een halve litter snot lichter, dus dat was prima. Mijn lijf voelde goed maar echt omhoog rennen in de heuvels zat er voor mijn niet meer in. 33km, voor vandaag een prima training.

Iedereen compleet

Marc, Wilbert en Stella hadden alledrie het klavertje compleet gelopen. De anderen hadden zo hun eigen plan. Binnen in de kantine was het warm en druk. Nadat iedereen klaar was hebben we de andere bekenden gedag gewenst en zijn we terug gereist naar Nederland. Gert reed met ons mee terug en we hebben de dag in stijl afgesloten bij de Mc Donalds… ze zeggen dat een Milk-shake goed is na een inspanning…. dus die houden we erin.

Het was weer een leuke dag in de Ardennen. Een dag met leuke mensen is vaak al prettig… dit in combinatie met een leuke trail is daarom prima te doen… Haha.

Tot de volgende keer!

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?