fbpx

05-02-2012 Malmedy: Alvast de trainingsroute lopen…

Richting Malmedy

Op zondagmorgen 5 februari om 07:00u. samen met Tom en Marc richting Malmedy. Het gevolg van een opmerking van afgelopen woensdag… “Hoe zal het eigenlijk zijn in de omgeving van Malmedy…. aangezien we met ongeveer 30 deelnemers gaan trainen op 12 februari?” Het had gesneeuwd en hier in Nederland vroor het dat het kraakte… Weet je wat, we gaan gewoon kijken. Een goede extra training in een mooi gebied, waarbij we eens kritisch konden kijken welke route we zouden kiezen.

De rit ernaartoe is prima te doen. We ware ongeveer 100min aan het rijden vanuit Valkenswaard. Nog voor 09:00u stonden we daar, achterklep open en omkleden in min 14 graden koud. Daarna, klaar om de route te lopen.

Marc van Dijk en Tom Liebrand Trailrunning Nederland Marc van Dijk Trailrunning Nederland

Een plaatje

Niet niet eerder had ik door de Ardennen gelopen in deze omstandigheden. Er lag sneeuw, er was veel ijs en de temperatuur was goed laag. De eerste kilometers hebben mijn longen moeten wennen aan de koud. Maar ach, wat is het toch mooi in de Ardennen. De route van Trail Hautes Fagnes zijn we regelmatig gepasseerd, maar zo in het wit ziet het er compleet anders uit. Door de sneeuw ook vele dieren gezien, met name herten die tegen de hellingen in de witte sneeuw door de kale bomen omhoog springen, geweldig gezicht.

De route, de (ijs)trail

Ik begin met de samenvatting. We zijn 4 uur onderweg geweest, hebben 28km gelopen en hebben 750 hoogtemeters gehad. En dat met drie trailers die vaker door de bossen in de Ardennen sjouwen. Ja, het was af en toe goed kijken. Sommige paden waren bedekt met ijs, spiegelglad. Bij het kasteel was een hele wand voorzien van ijs… te riskant om te passeren. Maar wat een belevenis. Je kon op 80% van de route gewoon goed hardlopen, de overige 20% was het avontuur van de dag. Met heldere winterzon zo’n mooie tocht maken, tja… soms valt alles in elkaar en ben je blij dat je het moment kunt pakken. En dat 4 uur lang.

Trailrunning Nederland Malmedy ijzig  Trailrunning Nederland Malmedy Training

Enkele leermomenten

  1. Ik besloot met een belt te lopen, waarin ik 2 bidons met water had. Na 1 uur was de inhoud bevroren, dus…. bij zulke omstandigheden echt met een rugzak lopen. Komende zondag ga ik warme (soep)Bouillon als waterzakvulling testen. Lekker zout, zodat het vloeibaar blijft.
  2. Verder had ik voor de zekerheid een extra paar sokken mee kunnen nemen. Gelukkig niet echte natte voeten gehad, maar lopen met 10 graden onder nul geeft zeker problemen. Naast de sokken ook 2x plastic zakjes voor in de dan natte schoenen.
  3. Te weinig eten meegenomen. Ik was blij met mijn noten-repen, maar had dit keer te weinig eten bij me. Op het laatst wordt je dan wat slapjes.
  4. En dan Marc…. Op 15km gewoon een bakje thee uit de rugzak.. Geweldig. Lekker warm en helemaal goed.
  5. Door de kou kreeg ik regelmatig last van mijn ogen. Last in die zin… met een zonnebril minder wind in de ogen en dus minder tranen… Bij zulke omstandigheden gaat bij mij voortaan een (zonne)bril in de tas.
  6. Extra handschoenen. Gedurende de toch grijp je regelmatig in de sneeuw. Ze wegen niks, dus een paar extra handschoenen kan goed uitkomen.
  7. Vaker gaan…. mijn grootste leermoment van de dag… vaker naar de Ardennen met vorst en sneeuwval. Helemaal geweldig.

De training van 12 februari 2012

Op de trainingsdag zullen we dezelfde route gaan lopen. De geplande route is bijna intact gebleven. Slechts enkele paden zullen we gaan vermijden, vanwege extreme gladheid (ijs). Het wordt een leuke tocht, waarbij we ons zullen aanpassen aan de omgeving. Een echt snelle trail kan het gewoon niet worden. Het wordt een bijzondere trail…. genieten in een bevroren stukje Ardennen…. Malmedy.

>> Ga naar het fotoboek van deze geweldige dag!!!

Tot de volgende keer….

Chris van Beem - Trailrunning Nederland Malmedy Training

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?