fbpx

12-02-2012: Wat een geweldige trainingsdag in Malmedy

“Dit noem ik nu trailrunning Chris…”

Dat is toch geweldig als je dit van een deelnemer te horen krijgt… En ja, ik moest hem gelijk geven. We hebben een perfecte dag gekregen op zondag 12 februari in Malmedy. Het was wel koud, maar het bleef droog en af en toe liet de zon zich zien. Samen met Marc en Tom was ik vorige week gaan kijken, het was wel glad, maar je kon er gewoon omheen lopen. Ook nu, deze training met in totaal 21 liefhebbers hebben we dezelfde route gelopen. Voor mij een geweldige dag, ik heb werkelijk heerlijk gelopen en genoten van het diverse gezelschap.

Chris in de sneeuw - Malmedy 12-02-2012

De Ardennen

28km met ruim 800 hoogtemeters. De route kende zeer technische stukken, vele single tracks en in het tweede gedeelte wat open stukken, waar je lekker tempo kon lopen. In tegenstelling tot vorige week had ik geen last meer van mijn luchtwegen. Nou, dat maakt een verschil. Met groot gemak de heuvels op en af, een heerlijk gevoel. Voor mij is het belangrijk dat ik met regelmaat langere afstanden ga lopen. Ik zal de komende tijd regelmatig in de Ardennen zijn. Ja, de eerste plannen voor een nieuwe training op 11 maart liggen al vast. Maar, daarvoor zullen Marc, Wilbert en ik nog verschillende keren in de Ardennen gaan trainen. Voor mij zijn het de hoogtemeters die ik daar kan trainen, en ja… de schoonheid van de natuur vind ik zeer bijzonder en divers. De eerstvolgende trail-wedstrijd wordt Trail by The Sea. Een 33km trail in Renesse (Zeeland). Het wordt voor mij een ontspannen deelname. Mij zul je niet voorin zien rondlopen. Ik ken de natuur in die regio… waanzinnig mooi. Ben zeker van plan te gaan genieten.

De Trail

Ik heb genoten van de deelnemers. Het was een weerzien, want (bijna) alle deelnemers waren bekend met ons en hadden al een keer in Nisramont, Eupen of Soest met ons meegelopen. De onderlinge sfeer is goed. De kou zorgde voor bevroren slangen van de waterzakken. Bidonnen bevroren. En dan de Soep-in-de-zak test…. Die is gelukt. Vanuit een thermoskan zo warm in de rugzak, en door het hoge zoutgehalte bevroor het niet. Ik heb de gehele trail gewoon kunnen drinken.

De trail begon in de buurt van Malmedy, maar ging met een grote boog om Xhoffraix heen. Het kraken van de sneeuw onder je schoenen maakte de tocht wel wat zwaarder, maar ook bijzonder. De gladde stukken met ijs haalde letterlijk het tempo uit de trail, maar zorgde met regelmaat voor grappige situaties, waarbij we elkaar ondersteunde en hielpen bij het oversteken van de bevroren plas water. Tijdens deze trail heb ik een nieuwe jas van Salomon in gebruik genomen. Het hield de wind tegen en ademde vanachter…. In combinatie met deze kou en de rugzak een prima keus. De extra handschoenen in de rugzak heb ik niet nodig gehad.

Vier en een half uur plezier

Vertrokken rond 10:00u. en weer terug om 14:30u. Niemand uitgeput, alleen Christiaan was uitgegleden en had wat last van zijn elleboog waarop hij was geland. (eenmaal thuis bleek de arm gekneusd te zijn, vervelend maar niet ernstig gelukkig) Er zijn vele foto’s gemaakt, ervaringen uitgewisseld en er is bijzonder veel gelachen. Voor anderen kan ik niet spreken, maar als ik naar mezelf kijk…. ik heb een geweldige dag gehad.

Wilbert Marc en ik training in Malmedy - Trailrunning Nederland  Training in Malmedy - Trailrunning Nederland

Op de terugreis via de Mac Donalds Maastricht… ook een routine die we perfect beheersen. En ja, dan rijden we een uur later weer het Kerverijplein in Valkenswaard op. Een dag, begonnen rond 08:00u. en 10 uur later, gewoon weer thuis met een leuke ervaring rijker. Deze dag pakt niemand me meer af…..

Tot een volgende keer….

NOTE: Ga voor alle illustraties over de trainingsdag naar: Trail-Training in Malmedy 28km

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?