fbpx

18-02-2012: Een training te lopen op zondag…

Trainen in een (voor mij) nieuw gebied

En dan is het zaterdagavond. Wat en waar ga ik eigenlijk trainen morgen? Ben aardig verwend geweest de laatste weken. Weinig hier in de regio gelopen en vaak in de Ardennen gaan trainen. Nu, wat vrij uitzonderlijk is… heb ik nog geen plannen gemaakt voor zondag. Ik besluit de SALT MTB Trails Nederland App te raadplegen voor een mooie MTB route. Ik selecteer 30km Plus en liefst zo zwaar mogelijk. Ik zie een mooie route verschijnen:


Rheden

Moeilijkheid: 3
Hoogteverschil: 4
Conditioneel: 4
Lengte: 52 Km

Wat kun je verwachten?
Iedere mountainbiker heeft wel eens van het parcours van Rheden gehoord, ook wel de Posbank of Veluwezoom genoemd. Het is wat ons betreft een van de mooiste Nederlandse rondjes. De uitgestippelde paden door loof- en naaldbossen en over heidevelden vormen een lang mountainbike walhalla. Zo is het noordwestelijke deel vrij vlak, maar geniet je van supermooie uitzichten over de Veluwezoom. Het traject tussen Laag Soeren en Velp is daarentegen weer behoorlijk heuvelachtig en bezaaid met fantastische, maar pittige singletracks.

Aard(e) v/d route
95% onverhard, bosgrond, zand.

Beste periode
Grote delen van de route zijn het hele jaar door prima te fietsen. In het zuidwestelijke deel ontkom je na een lange regenperiode niet aan enorme modderpoelen.

Markering

Houten paaltjes met het internationale MTB-symbool (geel). De aanrijd- en verbindingsroutes zijn half geel, half wit gemarkeerd. De route is subliem gemarkeerd en in twee richtingen bewegwijzerd.

Start route

Start 1: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Heuvenseweg 5a, Rheden. Start 2: parkeerplaats bij camping Beekhuizen, Beekhuizerweg, Velp. Start 3: Zweefvliegcentrum Terlet, Apeldoornseweg 203, Arnhem. Start 4: Parkeerplaats Groenendaalseweg, Loenen. Start 5: Parkeerplaats Lappendeken, Beekhuizerweg, De Steeg. NB: Voor het rijden van deze route is een vergunning in de vorm van een sticker nodig. Deze kost € 5,- per jaar en is o.a. verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Veluwezoom. De sticker geldt ook voor de rondjes van Zeddam en de Loonse en Drunense Duinen.

Après bike tip
Nog even nagenieten bij het mooie, ecologisch gebouwde Paviljoen de Posbank in Rheden.


Vanuit Geldrop is dit 1 uur en 11 minuten rijden. Hmmm, ik besluit mijn tas te pakken en om 07:00u. op te staan om eens lekker te gaan toeren. Een lekkere duurloop in de regio Rheden.

Als alles goed verloopt vertrek ik rond 08:30u. van het bezoekerscentrum Natuurmonumenten in Rheden, voor mijn tocht van ongeveer 5 a 6 uur… op het gemakje over de Postbank of Veluwezoom. Ik ben benieuwd wat de dag morgen zal brengen…. Een klein voorgevoel… Veel moois en nieuwe natuur. Ik voel me nu al een gelukkig man.

Welterusten…. verslag volgt.

Salomon XT Softshell Jacket

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?