fbpx

Le Trail de l’Ourthe 2012 – Bijzonder…

Op het laatste moment toch besloten deel te nemen aan Le Trail de l’Ourthe. Samen met Michel en Wilbert zijn we naar Hamoir afgereisd. Een trail op zaterdag, waarbij de start pas rond 13:30u. zou zijn. We hebben niet hoeven haasten, rond 10:00u. vertrokken vanuit Geldrop en zo rond 12:00u. op locatie in Hamoir. Een ontspannen zaterdag. Eens kijken of de trail van vorige week in Renesse nog in de benen zaten. Bij aankomst je nummer ophalen bij de organisatie en daarna je omkleden voor de trail. Bij aankomst direct bekende gezichten…. het beloofde een mooie dag te worden.

Naar het Station Hamoir.

De auto’s kon je ruim parkeren en de temperatuur van 10 graden boven nul voelde prima aan. Na het omkleden verzamelden de deelnemers bij de kantine van de camping.

Start Hamoir - Kantine verzamelen (Trailrunning Nederland) Start Hamoir - Kantine verzamelen (Trailrunning Nederland)

Er waren 2 afstanden. De 15km en de 33km. Zo ongeveer 550 deelnemers hadden zich ingeschreven. En dan, het bijzondere van deze trail. Alle deelnemers in een lange rij naar het station van Hamoir. Allemaal instappen om verderop uit te stappen, want daar was het begin van de trail. Met de trein naar de start…. leuk! Heb toch wel even om me heen gekeken. Zoveel trailrunners op een station heb ik nog niet eerder gezien. En dan die afgeladen trein… best komisch. De sfeer was in ieder geval prima. Ondertussen hadden we ons aangesloten bij Sabine, Ronald en Gert, die we natuurlijk kennen van andere runs. Ja, we zoeken elkaar toch iedere keer weer op.

Start Hamoir - Station verzamelen (Trailrunning Nederland) Start Hamoir - Station verzamelen (Trailrunning Nederland)

De start in Poulseur

De trein stopte eerst voor de trailrunners die voor de 15km hadden ingeschreven. Daarna reed de trein verder naar Poulseur, waar wij uit moesten stappen. Haha, een vol perron. Er stond een busje klaar waar je een tas met je nummer kon achterlaten. Die werd mee teruggenomen naar de finish, op de camping in Hamoir. Een goede opzet, goed geregeld.

Via een marktplein werden we via een aardig steile weg omhoog naar de rand van Poulseur gebracht. Onderweg regelmatig de vraag: “Zijn we al begonnen?” Maar, nee…. aan het eind van de weg verzamelde de groep zich weer, een kort verhaaltje en, weg waren we. Direct een stevige klim, maar…. wat een mooi uitzicht weer. De trail was begonnen…

De start trail de l'Ourthe 2012 - Trailrunning Nederland

Een bijzondere trail

In het begin van deze trail heb je aardig wat hoogtemeters te nemen. Voor mij de eerste 7 km even wennen. Mijn compressiekousen zaten niet lekker. Een keer andere schoenen met feters aan, die gingen weer los… Nee, niet echt een lekker ritme. Maar, zoals het eigenlijk altijd gaat, op een gegeven moment pak je het ritme op en gaat het weer heerlijk van zelf. Even stoeien met je kleding en uiteindelijk de rest van de trail in een T-shirt kunnen lopen, en dat op 3 maart….

Typisch een trail waar je een te snelle start verderop gaat voelen. Rond de 8-10km sloten Sabine en Ronald zich aan… en eigenlijk zijn we de rest van de trail bij elkaar in de buurt gebleven. De eerste en enige verzorgingspost was rond de 19km. Daarna zijn Sabine en ik ontspannen doorgelopen. We hebben onze ogen uitgekeken, het was zowaar regelmatig schitterend. Toch best wel hoogteverschillen in dit gedeelte van de Ardennen. Eigenlijk hebben we alle heuvels wel omhoog kunnen rennen en ja, vooral het tweede gedeelte van het parcours heb ik heerlijk gelopen. Na de 28km werd het wat vlakker en liep je tegen de stroom van de Ourthe richting Hamoir. Een mooi stuk. Uiteindelijk na ruim 32km draaide je de camping weer op en werd je verwelkomd aan de finish. Je nummer werd gescand en je kon wat eten en drinken pakken.

Compleet en weer terug

Nadat we allemaal binnen waren zijn we op het gemakje weer teruggereisd. Allemaal zonder blessures over de finish. De een wat lekkerder gelopen dan de ander… maar, deze trail is toch wel een aanrader. Ruim 700 hoogtemeters, slechts 40km achter Luik. En de omgeving is er geweldig.

Geen last gehad van de Trail by the Sea van vorige week. Ik heb deze dag genoten en zie uit naar mijn volgende avontuur. Dat wordt de Salland Trail in Nijverdal. As zaterdag kennismaken met een nieuwe trail in Nederland. Ik ben benieuwd…

Tot de volgende keer.

Chris van Beem - Trailrunning Nederland - Hamoir 2012

Chris
chris@trail-running.nl


Ga naar het fotoboek: Le Trail de l”Ourthe 2012


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?