fbpx

Limburgs Halve (50km)

En dan is het vrijdag 16 maart 2012….. Een drukke week gehad en tot 19:00u. in de weer. Mijn 40-ste verjaardag zit er bijna op. Gezellig naar huis, ontspannen wat bijkomen, tas inpakken want op zaterdag loop ik het tweede gedeelte van de 100km ultra-trail Limburgs Zwaarste. Auto op de oprit, met de tas door de voordeur. Haha, een grappige poster op de deur met “Hoera 40 – Het leven begint bij 40!”, met de vrolijke hond aan mijn benen naar binnen en…. “SURPRISE…. !!!!” ……. Huh… het hele huis vol familie en vrienden… WHaaaahhaha. Echt niet verwacht… een gezellige boel met champagne en alles. Nou, deze 40-ste verjaardag zal ik en zullen we niet gauw vergeten. Tot 01:30u. was het druk en gezellig. Daarna snel gaan slapen. Om 06:00u. weer op om uiteindelijk om 08:30u. bij Willem in Heerlen te zijn. Wat een verjaardag, wat een dag. Helemaal goed, echt…. helemaal goed.

Verjaardag_Chris

Richting Heerlen

Langs de A2, ter hoogte van Soerendonk, pik ik Wilbert op. We zijn goed op tijd dus bij de eerste Shell de grootste koffie die er is. Even bijkomen, want ja…. ook Wilbert was gisteravond van de partij. We rijden verder en om iets voor half negen komen we aan op de parkeerplaats bij de plaatselijke voetbalvereniging van Heerlen RKHBS. Leuk, daar is Annemarie, Willem en vele andere bekenden. We kleden ons om en gaan met verschillende auto’s naar het 50km punt van het 100km parcours Limburgs Zwaarste. Dit is bij het Hijgend Hert in Vijlen. Daar is de start van vandaag.

De sfeer

Ok, dan ken je eigenlijk niet echt veel (ultra) lopers. Ik zag Chantal weer terug, sinds La Bouilliante in 2012 niet meer gezien. Ik zag Julia, (vorige week nog bij de Salland Trail), maar verder kende we eigenlijk niet veel deelnemers. Maar, het moet gezegd worden, wat was de sfeer goed die dag. Alles goed geregeld door Willem en Annemarie, een geweldige route en op de goede momenten verzorgingsposten. Dan gaan 50km toch best snel.

Trailrunning Nederland - Limburgs Halve 50km

Eerder in de week

Op woensdagavond ben ik naar de sportschool gegaan. Op zaterdag 50km Salland Trail, ik dacht kom, …. even de benen strekken. Ik voelde me prima en de eerste 50min lekker in tempo 10km gelopen. Heerlijk. Eigenlijk wilde ik nog eens 10km gaan lopen met een klim van 7%… altijd goed voor je benen en zeker handig tijdens trailrunnen. Maar, zo na 10 minuten had ik het wel gezien. Ik besloot eens te gaan schaatsen. Een apparaat die de schaatsbeweging naboots. Ging goed, voor zeker 5km ging dit goed. Een idiote beweging die ik dus anders nooit deed. Je begrijpt het al, mijn benen zijn dit niet gewend en ja hoor…. last van mijn kniebanden… Damn. Op vrijdagmiddag snel nog naar de fysiotherapeut om toch zaterdag te kunnen lopen. Ik heb weer wat geleerd: Met evenveel overgave nieuwe spieren trainen…. is niet zo’n goed idee. En dat ik hier zaterdag last van zou krijgen, dat stond vast…. alleen op welk moment !!!

De linker knie…

Eigenlijk heb ik tot de 40km kunnen genieten van de geweldige route. Het tempo lag zo tussen de 10 en 11,5km gemiddeld. En tempo waar we goed onderling konden praten. En ja, je loopt ruim 5-6 uur, gepraat hebben we!!! Maar, mijn knie werd stijver en stijver. En, na de 42km heb ik Wilbert en de groep gezegd verder te gaan zonder mij. Ik moest gewoon af en toe rekken en het tempo verlagen. Maar ja, ik had in mijn Garmin geen route geplaatst. Dus… de dames met Wilbert hebben de route letterlijk voor me uitgestippeld. Eerst met krijt, en later bleken er allemaal takken in de vormen van pijlen neergelegd te zijn. Haha… en… het mooiste van alles. Met nog 5km te gaan loop ik verkeerd… Balen. Geen pijl te zien en toch wel last van de knie. Ik loop op gevoel richting Simpelveld en vraag aan een paar mensen de weg. “Hoe kom ik in Heerlen mevrouw?” vroeg ik aan een dame op de fiets. “Nou, over 200 meter heb je een bushalte aan de linker kant (maar dan in Limburgs)”, was haar antwoord. Ik legde uit dat ik wilde lopen en ze zei dat ik bij de kerk nog maar eens moest vragen. Haha… Daar bij de Kerk kwam ik een snelle Nordic Wandelaar tegen. Hij ze; “Loop maar met mij mee… Ik moet via de Zandweg naar mijn huis, dat is 5 minuten verderop….” En zo was het, dat ik toch nog bij de finish aankwam, geheel van de verkeerde kant, met wat extra meters en…. een ontzettend stijve knie. Mijn groepje was net 10 minuten binnen, dus, al met al een prima training een prima dag.

Een prima dag

Trailrunning Nederland - Limburgs Halve 50km  Trailrunning Nederland - Limburgs Halve 50km

Ik heb genoten van de dag. Het parcours van Limburgs Zwaarste is echt geweldig mooi. Vandaag weinig zon gezien, dus ik ben benieuwd straks op 21 april. Ik heb me ingeschreven voor de 80km, ik hoop eigenlijk dat ik me prima voel en mijn eerste 100km kan lopen die dag. Het is echt genieten geblazen in deze omgeving. Willem en Annemarie hebben het goed geregeld en de sfeer is goed. Onbegrijpelijk dat er nog plaatsen vrij zijn voor dit geweldige evenement. Dus, als je dit leest, er zijn nog plaatsen vrij.. meld je snel aan en kom ook op 21 april naar Heerlen voor een 60, 80 of 100km (ultra)trail.

Weer naar huis

Na een heerlijke douche en een gezellige kantine uurtje op het gemakje weer terug naar Geldrop. Nu, dinsdagavond, gaat het stukken beter met mijn knie. De fysiotherapeut vertelde vandaag dat ik een dag of 8 rust moet houden en daarna kan ik weer gewoon verder. Dat is erg handig, aangezien ik over 11 dagen een geweldige trail in Spa ga lopen: Trail Crêtes de Spa (53km) met bijna 1800hm… ik kan niet wachten… 😉

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Ga voor het fotoboek naar: Limburgs Halve (50km)


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?