fbpx

2 Trails en 4 ultra Trails… in de afgelopen 45 dagen

Zoals iedereen kijk ik graag voorruit… Daar zie ik nog vele mooie trails te doen. Vandaag keek ik een keertje achteruit en zag dat ik de afgelopen 45 dagen best veel gedaan heb. Op 19 februari een training op de Postbank van 52km. Op 26 februari Trail by the Sea (35km). Dan, het eerste weekend van maart Trail de l’Ourthe (33km). Het weekend daarna de Salland Trail (50km) en weer een week later Limburgs Halve (50km). Tja, en dan op de laatste dag van de maand de Trail Run Crêtes de Spa (53km). Misschien even wat meer rust houden? Waarschijnlijk wel, want ik heb vooralsnog niks gepland tot 21 april, dan loop ik Limburgs Zwaarste (80km).

Misschien een lichte overbelasting van mijn lijf?

Na Limburgs Halve (een goede 2 weken geleden) had ik ontzettend last van mijn linker knie. De fysiotherapeut gaf aan dat ik mijn knie overbelast had, en dat dit waarschijnlijk van onder uit mijn rug kwam. Een zenuwbaan werd gekneld en mijn lichaam compenseerde dit in mijn loophouding. Al met al slecht nieuws dus…

Ik besloot na dit bezoek voor 10 dagen rust te houden en te kijken hoe ik me dan voelde. Dan 3 dagen later zou de Trail Run Crêtes de Spa gehouden worden, en daar wilde ik eigenlijk wel bijzijn. Ook na deze rustperiode was het nog niet helemaal over. Ik besloot de dag voor deze trail nog langs de Fysio te gaan om mijn knie en de onderrug nogmaals te laten behandelen. Sjezusss, wat kan masseren pijnlijk zijn. Met de elleboog werd mijn rug gemasseerd en de gevoelige rug werd nog gevoeliger… Dat was vrijdag in de morgen.

Vrijdagavond, op bezoek bij Scarabee in Valkenswaard. Daar was Scarabee compleet. Marc, Kai en Jurgen liepen daar rond en Jurgen zou zijn eerste (ultra)trail van 50km gaan lopen in Spa. Dus… ter plekke besloot ik in ieder geval mee af te reizen naar Trail Run Crêtes de Spa, al was het alleen maar voor de gezelligheid. Ik kan natuurlijk bij de eerste drankpost (12km) uitstappen als het niet meer gaat.

05:00u. opstaan

En dan, zaterdagmorgen 5:00u. opstaan. Geen oog dicht gedaan en onder de douche, koffie, broodjes en de rest…. de auto in. Jurgen oppikken langs de A2 om samen richting Spa te rijden. Ruim op tijd kwamen we aan in Spa. Even zoeken en de auto pal voor het hek van de toegang kunnen parkeren. Nummers ophalen, koffie drinken. Handjes schudden met Peter-Jan Haas, Gerwin van de Veen, Peter Vermeulen, en vele anderen. En ja… dan gaat het bij mij kriebelen… Hmmm, ik besluit te luisteren naar mijn lijf en gewoon te starten en vooral veel te genieten. Zo gezegd, zo gedaan… Bij de start verzamelen en vele vrienden gedag gezegd. De sfeer is goed, de dag is niet zonnig, maar de trail belooft veel moois.

Trailrunning Nederland - Cretes de Spa 2012 Trailrunning Nederland - Cretes de Spa 2012

De trail

Jurgen en ik besluiten bij elkaar te blijven. We zullen ontspannen blijven lopen en niks forceren. Bij aanvang van deze trail heeft Jurgen nooit eerder 50km achter elkaar gelopen. De 30km was zijn maximum. De dag beloofde dus voor ons allebei een uitdaging te worden. En om 09:00u. begon dit avontuur van 50km lang, met 1820 hoogtemeters met een tijdslimiet van 9 uur. En met een smile vertrokken we als deelnemers in een groep van 270 trailrunners bij de eerste editie van Trail Run Crêtes de Spa.

De eerste kilometers gingen prima. De groep nog aardig bij elkaar en we hadden elkaar genoeg te vertellen. Zo rond de 8km wist ik het zeker….. Ik zou uitstappen bij de 12km. Daar was de eerste drankpost, de volgende zou rond de 27km zijn. Ergens baalde ik wel, ik hou er niet van om te moeten stoppen, maar…. ik zou naar mijn lijf luisteren. Toen, 3,5km later een klim over de ski-piste. Zwaar, maar gek genoeg zorgde dit ervoor dat de pijn verdween en ik geen last meer had van zowel mijn rug als mijn knie. Wat kan je lijf toch gek reageren op de omstandigheden. Ik besluit door te lopen en vanaf dat moment heb ik eigenlijk lekker gelopen. Geen gekke pijntjes, lekker ontspannen gelopen en samen met Jurgen hebben we er een bijzondere trail van gemaakt.

Trailrunning Nederland - Trail Cretes de Spa 2012 Trailrunning Nederland - Trail Cretes de Spa 2012

De zware klimmen zorgde ervoor dat je beloond werd met een koude mistbank op de top. Geen vergezichten op ruim 560 meter maar een koude, mistige, frisse omgeving met veel natte ondergrond. Pittige klimmen en pittige afdalingen. Soms liepen we over losse keien, dan weer blubber en regelmatig ook single tracks. Ja, het was een compleet parcours. Vooral het tweede gedeelte was zwaar.

Trailrunning Nederland - Trail Cretes de Spa 2012 Trailrunning Nederland - Trail Cretes de Spa 2012

Bij de laatste verzorgingspost keken Jurgen en ik elkaar aan…. We gaan straks gewoon finishen zeiden we. Wat geweldig… Nog 5 kilometers en op dit punt liepen we samen met de deelnemers van de halve marathon, allemaal richting finish. Haha, we haalden zelfs vele deelnemers in…. Een mooi moment zo 10 meter voor de finish. Een knipoog, een felicitatie… “We zijn weer binnen”… Wat kan sport toch mooi zijn. We feliciteerden elkaar met deze sportieve prestatie en werden ontvangen door de organisatie. Een mooie medaille, een T-Shirt, wat eten, drinken en vele andere deelnemers bij elkaar. Wat geweldig. We bleken er 6 uur en 29 minuten over gedaan te hebben… Dik tevreden liepen we terug naar de auto. Omkleden en ontspannen weer terug naar Eindhoven. Wat een dag….. Jurgen bedankt… ik vond het geweldig om samen met jou je eerste (ultra)trail te lopen.

En nu verder.

Nu, op zondagavond, heb ik geen last van mijn knie of rug. Het is niet stijver dan normaal. Ik ga op dinsdag naar een sportarts, die mijn rug eens gaat bekijken. De komende 3 weken ga ik enkel zelf trainen. Ik hou het rustig. Mijn doelstelling voor dit jaar blijven de Salomon 4-trails (163km in 4 dagen) in juli en de CCC (98km) in augustus. De aanloop er naar toe is nog lang dus forceren hoeft niet.

Tot de volgende keer….

Trailrunning Nederland - Trail Cretes de Spa 2012

Chris
chris@trail-running.nl


Ga voor een compleet fotoboek naar: Fotoboek Trail Run Crêtes de Spa (53km)

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?