fbpx

De laatste week van april in 2012

De afgelopen dagen heb ik wel 150km afgelegd, …. in gedachten dan. Een rustperiode op advies van mijn fysiotherapeut. Ja,… je mist iets erger als je het niet mag, vandaar dat ik regelmatig in gedachten de mooiste plekken bezocht. Volgende week de Salomon Koning van Spanje trail in Gulpen. 30,6km door Limburg. Ik ben benieuwd of ik kan deelnemen. Een week later ga ik met Wilbert een weekend naar Grand Trail des Lacs et Châteaux in Jalhay in België. Afstand op zaterdag 84km en op zondag 58km. De komende week rust en misschien aan de start in Limburg. Maar, als ik 2 weken moet rusten om deel te nemen aan het weekend in Jalhay, dan doe ik dat.

Ultra runners

Zelf ga ik steeds extremere uitdagingen aan. De afstanden worden langer en de tochten intensiever. Bij het deelnemen aan de wat langere trails kom je vaak dezelfde gezichten tegen. In Limburg vorige week kunnen genieten van het landschap maar ook van de deelnemers. Even 100km lopen door een heuvelachtig landschap, door blubber, met hagel, wind en zonneschijn…. Ik had ook wel willen finishen op de 80 of 100km, maar het ging gewoon niet verder. Toch zijn er vele runners gewoon bij de 80 en 100km gefinished, geweldige prestatie. Ik vind het heel bijzonder als je lichaam en geest op een lijn krijgt, gedurende een tocht van 100km waarbij je extreem lang onderweg bent. Vanmiddag heb ik een film gekeken van Lieven Peters, een vlaming die deelgenomen had aan de Spartahlon in 2011… Een ware documentaire over de hele run van 246km, geweldig. Ik vind ultra-running boeiend en ik vind de natuur in combinatie met de bergen boeiend. Ik vind het dan ook niet gek dat mijn ambitie een Ultra-Trail door de bergen is en blijft. Al zal de weg er naar toe onvoorspelbaar en zwaar zijn…. iedere keer een stapje verder, gewoon de goede kant opkijken.

Grenzen

Zelf hou ik er niet van om terug te kijken, ik kijk het liefst voorruit. Dan kan ik dromen en denken aan alle dingen die ik nog wil doen en dus ga doen. Maar, wat zijn eigenlijk mijn grenzen. In mijn beleving is een grens gecreëerd, haal dit weg en zie daar nieuwe mogelijkheden. Zes jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. De Kustmarathon in Zeeland. Nog nooit een marathon gelopen en door een uitdaging begonnen. Vanaf dat moment ben ik in de natuur gaan lopen… Nu alleen in 2012 al heb ik zo’n 5 ultra trails en 4 normale trails gelopen…. Ik ben geen grenzen aan het verleggen, nee…. mijn gebied van mogelijkheden breidt zich uit. Sowieso ben ik tevreden met deze basis. De komende maanden zullen de afstanden langer worden en de mogelijkheden groeien. Dat is maar goed ook, met veel plezier 100km CCC in augustus, en dat wordt mijn eerste 100km ultra-trail. Eens kijken wat ik dan doe met mijn nieuwe mogelijkheden daarna…. haha.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem - Training

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?