fbpx

Twee duurtrainingen en richting Limburgs Zwaarste

En toen was het druk.. weinig tijd om te trainen, en dan die zooltjes… wat moet je lijf daar aan wennen. Ok, een beetje samenhang.

Trainingen

De afgelopen weken heb ik weinig kunnen trainen. Aardig wat te doen overdag en dan s’avonds geen puf meer. Op zich niet zo erg als ik mijn duurtrainingen in de weekenden maar niet oversla. Dus, ….. vorige week vrijdagavond zijn Wilbert en ik vanuit Geldrop naar Valkenswaard gelopen. We vertrokken zo rond 19:00u. en liepen richting Scarabee in Valkenswaard. De hoofdlamp meegenomen voor op de terugweg en een heerlijke run van 18km door de natuur. Het was goede vrijdag, dus… Scarabee was net als alle andere winkels dicht. Maar goed… Nova, de dochter van Marc en Kai werd 3 jaar en we hadden in de rugzak een kado meegenomen. Hup naar de Familie van Dijk verderop in Valkenswaard. De deur open en het huis vol bezoek en wij erbij in onze running kleding… Gelukkig zijn Marc en Kai wat gewend met ons. Heerlijk die vlaai en daarna de deur uit en in het donker door de bossen weer terug naar Geldrop. Een run van 31km…. de duur-training van vorige week was weer een bijzondere.

Afgelopen zaterdag ben ik opnieuw naar Valkenswaard gelopen. Dit keer alleen, volgens een andere route, via de hut van Mien pils, de visvijvers, en zo richting Valkenswaard. Helemaal goed zo’n nieuwe route. Kwam zo vlak voor Valkenswaard in een geweldig oud bos terecht. Weinig mensen. Wel een paar, met een grote zwarte hond, loslopend….. ;-( …. ok. Op 40 meter afstand begon diezelfde hond met een hoop kabaal een sprint recht naar mij toe. …. Oeps… Zijn baas, een oudere man, op zijn tempo al schreeuwend achter de hond aan… En ik, als spontane reactie…. hard schreeuwend tegen de aanstormende hond. Huuuh… de hond draaide al blaffend en happend om mij hee, en ik maar schreeuwen. Whhaaahhaaaa !!. En niet lang daarna …. had de baas de hond te pakken… Pfffff.. gelukkig, geen beet. “Wat doe je hier?”, vroeg de man… nou… “ik ben op zoek naar Valkenswaard”, was eigenlijk mijn antwoord, en aanvullend… “ik kom uit Geldrop…. hardgelopen.. Wat bleek nu… het was een privé terrein, van de man dus… Ik zat fout. Met de schrik in mijn lijf werd me de kortste weg naar Valkenswaard uitgelegd. Ik begon weer te lopen en 15 seconde later hoorde ik de baas opnieuw roepen: “HIERRRRRR”. Had hij die KL%*#$#-Hond weer losgelaten. Goed,…. dat was de enige lange (noodzakelijke) sprint van de dag!!!!. 5 minuten later schoot ik langs de bosgrens en raakten mijn zolen het asfalt van het fietspad. Hmmm, voor het eerst kreeg ik een ontspannen gevoel bij het zien van asfalt… Haha… ach, dat hebben we dan ook weer meegemaakt.

Trainingsfoto Chris van Beem

Limburgs Zwaarste

Aanstaande zaterdag lopen Wilbert en ik Limburgs Zwaarste. Wilbert de 100km en ik de 80km. Gisteren heb ik nog met Annemarie en Willem gebeld of er nog plaatsen vrij waren op de slaaplocatie in Heerlen. Om 6 uur in de ochtend vertrekken voor de (ultra)trail is best vroeg…. dan moet ik om 03:30u. opstaan… Gelukkig was het mogelijk en dus gaan we vrijdagavond richting Heerlen, waar we enkele bekenden al op vrijdag zullen treffen. Leuk… ik zie er naar uit.

80km is eigenlijk best een eind. Zelf heb ik al vele trails gelopen boven de 50km… Nog eens 30km erbij is nieuw. De 80 en 100km vertrekken samen, en bij de 70km gaan de 100km lopers nog een extra lus van 20km maken. Dus kunnen Wilbert en ik de 70km samen lopen. Dit wordt voor mij weer een bijzondere dag. Ik ga weer nieuwe grenzen verkennen. Eens kijken hoe mijn lijf reageert op 30km extra erbij. Ik heb besloten sowieso de 80km te lopen, al is het alleen al om mijn lijf te laten wennen aan lang intensief achterelkaar lopen. Het liefst zou ik samen met Wilbert de 100km lopen. Dan heb ik een grote stap de goede kant op gemaakt, immers…. eind augustus loop ik ook een 98km ulttratrail in Frankrijk…. alleen zitten er dan nog enkele bulten in het parcours, met ruim 5.500 hoogtemeters. De CCC wordt een ware beproeving. Geweldig, ik kan niet wachten!!!

En wat betreft die zooltjes… nog 2 weken, en dan moeten die pijntjes wel over zijn… kan geen kwaad Chris (aldus de Fysio)… We zullen zien zaterdag.

De komende dagen ontspannen… geen training.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem

Chris

chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?