fbpx

Deelname aan de Koning van Spanje trail

Leuk, morgen een deelname aan een trail in Nederland  De Salomon Koning van Spanje Trail. Het belooft een mooie dag te worden. De jongens van Mud Sweat Trails hebben een mooi evenement verzorgd, althans dat is de algemene mening van de vele deelnemers van de editie van vorig jaar. Zelf zat ik vorig jaar in het buitenland en heb ik niet kunnen deelnemen. Dus,… voor mij een nieuw avontuur in Limburg morgen.

Leuk weerzien.

Morgen zullen er vele liefhebbers van trail running deelnemen. Er zijn 2 afstanden, waarbij de korte afstand (11,6km) 11:00 vertrekt en de lange afstand (30,6km) 20 minuten later. Voor mij wordt het een ontspannen run. Ik heb de afgelopen 2 weken niet mogen lopen en ga voor de sfeer, de entourage en de omgeving. Daarbij op mijn gemakje genieten van de gave route uitgezet door Mud Sweat Trails. Marc is waarschijnlijk nog niet hersteld van zijn blessure van afgelopen weekend en Wilbert is er niet bij. Maar, ik loop weer eens samen met Wouter en Jurgen. Helemaal goed. We vertrekken morgen op tijd, zodat we vooraf nog wat kunnen bijpraten met de vele trailrunning vrienden die ook deelnemen. Ik heb er echt zin in.

Grand Trail des Lacs et Châteaux

Grand Trail 2011

Volgende week gaan Wilbert en ik samen naar de Grand Trail des Lacs et Châteaux . Marc komt ook nog een dag. We zijn van plan ons lichaam te laten wennen aan 2 duurlopen achterelkaar. Vrijdag reizen we af naar Jalhay in Belgie en we blijven 2 nachten. We zullen slapen bij de Gîte “Le Petit Fagnard”, net als vele andere deelnemers. Altijd leuk met elkaar belevenissen delen. Het wordt wel zwaar. Op zaterdag 84km en op zondag 58km. Ben erg benieuwd of mijn lijf er klaar voor is. We zullen zien.

Van de editie van vorig jaar hebben we een fotoalbum: Klik hier

Sport fysiotherapeut

Op maandag heb ik een afspraak bij de sport fysiotherapeut. “We gaan werken aan je Core Stability Chris”, vertelde de sport arts afgelopen dinsdag en hij schreef direct een verwijzing naar de Sport fysiotherapeut. Maandag gaan ze eens kijken hoe stabiel het allemaal is. Op het internet vond ik wat leuke informatie over Core Stability, het klinkt allemaal logisch:

>> Bij sporten komt het vaak voor dat spieren eenzijdig zijn ontwikkeld, omdat de training vaak gericht is op het verbeteren van een bepaalde spiergroep. Wielrenners bijvoorbeeld, zijn voornamelijk bezig met het verbeteren van de beenspieren. Hierdoor komt het regelmatig voor dat sporters last krijgen van de rug, schouders of nek. Dit komt doordat tijdens trainingen en wedstrijden deze spieren vaak langdurig statisch belast worden. Daarom is het in elke sport zo belangrijk dat de rompspieren getraind worden om zo een goede rompstabiliteit te creëren (core-stability). <<

Moet eerlijk zeggen dat mijn voorkeur zit in het rennen door de natuur. De (saaie) oefeningen sla ik graag over. Maar, als het je helpt lekkerder te lopen is het zeker nuttig als onderdeel van je totale voorbereiding voor de langere (ultra)trails.

Nu, deze zaterdagavond lekker ontspannen en morgen op tijd weer op. De Koning van Salomon trail van morgen… een mooie trail om aan deel te nemen.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?