fbpx

Een bijzondere dinsdag 1 mei

MRI Scan uitslag

Op advies van mijn fysiotherapeut hebben ze in het ziekenhuis een MRI scan van mijn rug gemaakt. De afgelopen periode heb ik regelmatig last gehad van mijn linker been. Op verschillende plaatsen kreeg ik last. Knie, kuit en mijn heup. Het gevolg van overbelasting, het gevolg van de nieuwe zooltjes of ligt de oorzaak bij een zwakke rug… Deze mogelijkheden werden door de sportarts aangegeven. Dus,… om bij het begin te beginnen werd de MRI scan van mijn rug gemaakt. Vanmorgen het ik verschillende mooie foto’s van mijn rug kunnen bekijken in het ziekenhuis. Een uitleg van de arts met allemaal woorden die ik voor het eerst hoorde, waarbij werd afgesloten met de zin: “Dus, met je rug is gelukkig niks aan de hand!”. Pfff… een heerlijke opluchting. Ik vertelde welke (ultra)runs mijn rug nog allemaal te wachten staat, waarop direct een collega erbij geroepen werd. Toen kwam er nog een collega binnen en een minuut later de vierde en zaten we met zijn 5-en in de kleine kamer. “We hebben een plan”, werd me verteld door de sport fysiotherapeut. We gaan je oefeningen geven waarmee je de stabiliteit in je rug kunt trainen. We gaan je wat in de gaten houden… “Geweldig, ik ben helemaal voor…” was mijn antwoord.

Conclusie… Lichamelijk ben ik in orde. De trainingen die ik al volg worden nu begeleid met specifieke oefeningen waardoor mijn lijf voorbereid wordt op wat extremere uitdagingen op mijn kalender. Een mooi begin van de dag… Aansluitende de afspraak met mijn eigen fysiotherapeut, die me vervolgens eens flink te grazen nam bij mijn kuit. Op de vraag: “Kan ik starten op de Koning van Salomon trail van aanstaande zondag” kreeg ik groen licht. Nog een goed bericht. En ter afsluiting adviseerde hij me een rondje te gaan MTB-en, “Dan kun je je conditie een beetje op peil houden”. Nou, ik heb vandaag de mountainbike gepakt, en wel een mooie ronde richting Waalre, Heeze en Leende.

de Salt MTB Trails NL App

Ik keek in mijn telefoon bij de Salt MTB Trails NL App. Koos een mooie ronde hier in de regio uit en hieronder de informatie:


Moeilijkheid: 3
Hoogteverschil: 1
Conditioneel: 3
Lengte: 45 Km
Wat kun je verwachten?
In het gebied tussen Waalre en Heeze ligt 45 km aan MTB-trails, onderverdeeld in twee routes van elk weer twee lussen. De Waalreseroute bestaat uit de Oude Spoorbaanlus (12,5 km) en de Aalsterhutlus (9,5 km). Op beide lussen kun je voor het betere ‘gooi en smijt’ werk terecht; veel singletracks, korte bochten, kleine klimmetjes en dito afdalingen. De tweede route heb je de keuze uit de Groote Heidelus (13,6 km) en de Heezervenlus (7 km). De eerste lus wordt vooral gekenmerkt door brede bospaden, terwijl de tweede lus op een mountainbike-speeltuin lijkt.

Aard(e) v/d route
80% bosgrond en zand. 65% singletrack.

Beste periode
Het hele jaar door.

Markering
Houten paaltjes met het internationale MTB-symbool.

Start route
Lus 1: Stations koffiehuis (Willibrorduslaan 137a) Waalre. Lus 2: Hut van Mie Pils, Leenderweg 1, Waalre. Lus 3: Hut van Mie Pils, Leenderweg 1, Waalre. Lus 4: Camping de Heezerenbosch, Heezerenbosch 6 in Heeze.

Après bike tip
Hut van Mie Pils voor een lekker appelgebakje. mie-pils.nl.


Wat een waanzinnige omgeving hebben we hier toch. Ik pakte mijn SUUNTO AMBIT en begon rond 16:00u. aan mijn tour. Toch wel even anders, zo op de fiets. Ik kon en KAN goed merken dat fietsen niet tot mijn dagelijkse routine behoort. SJesuzzzz, in mijn achterste zit vast een enorme afdruk van het zadel, althans zo voelde het onder het rijden en zo voelt het NU.

 

De dag was mooi, de route niet minder mooi. Heerlijk heb ik door de zon gereden. Ik besloot alle lussen te rijden, wat neer zo komen op 45 km. Dus… bij het nemen van deze foto vergat ik de SUUTO weer aan te zetten. Een heel gedeelte van de eerste ronde heb ik dus niet vastgelegd. Balen, ik vind het namelijk wel leuk om de routes te verzamelen, dan kan ik die op een ander moment eens hardlopen. De tweede lus was op bekend terrein, daar loop ik wekelijks. Het ging lekker dus ik besloot de eerste lus nogmaals te rijden, tja dan heb ik alsnog de rout.

MTB-Training-01-05-2012 3

Een trailrunner op de mountainbike, dat was ik. Ik besefte te laat dat ik mijn helm vergeten was en in mijn routine had ik mijn Salomon XT Wings rugzak omgedaan. En die zat nog vol met vanalles…. Dat was maar goed ook…. na 30km was de energie op en die zat dus op mijn rug. Ontspannen op de hei wat eten en op Facebook mijn avontuur vermelden. Leuk die reacties die je dan krijgt. Met veel plezier mijn ronde afgemaakt en uiteindelijk onder de blubber weer thuis met ongeveer 50km MTB paden achter me. Gemiddeld bijna 20km/uur gereden. Dubbel zo snel dan wanneer ik lopend op de paden ga.

Conclusie

Een dynamische dag met leuke dingen. Nu, zo na het douchen kan ik zeggen dat ik nergens last van heb (behalve mijn achterwerk dan). Mijn kuit voelt prima dus deze tocht is een uitstekende training geweest. En ja, ik moet eerlijk toegeven. Zo op een mountainbike over de paden…. het is iets totaal anders, maar zeker rete-gaaf!! Misschien moet ik de suggestie van Adriaan Voeten maar eens opvolgen… Is een Duathlon een van mijn volgende uitdagingen? We zullen zien.

Tot de volgende keer!

MTB-Training-01-05-2012 4

Chris
chris@trailrunning.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?