fbpx

Ik neem mijn rust, … of toch niet?

Zo, daar zit ik dan…. zaterdagavond achter mijn PC, terwijl ik eigenlijk nu met Wilbert aan de pasta had moeten zitten bij de Grand Trail des Lacs et Châteaux te België. Samen moe maar voldaan heerlijk ontspannen na onze eerste run van 84km, op tijd naar bed voor de tweede run van 58km op zondag. Een prima trainingsweekend, maar op vrijdagmiddag toch besloten om niet te starten.

De afgelopen week

Je wil wel maar het gaat niet. Afgelopen week nog last gehad van mijn kuit, de deelname aan de Koning van Spanje trail was zeer ontspannen, maar toch teveel. Eenmaal thuis toch wat stijf en de hoop dat het de volgende morgen helemaal weg zou zijn nou, de afgelopen dagen heb ik deze hoop 6x gehad, … ik voelde nog wat. Wat ik me afvraag, ben ik nou de enige die altijd maar wil lopen… Ik haal mooiste gedachtes in mijn hoofd van wat ik allemaal ga mislopen als ik er niet bij ben. Natuurlijk de trail, maar ook de ambiance, de mensen, en de locaties… waanzinnige plekjes in de natuur. Ken je dat van die stemmetjes in je hoofd…? Nou, ik wel. Voor het eerst eigenlijk besluit ik niet te luisteren en alles op een rijtje te zetten. Verhelderend kan ik je zeggen. Het besluit werd makkelijker, ik besloot niet te gaan. Vaak heb ik zoiets van; “ach, ik zie wel….”. Gevolg… nog altijd uitgelopen. Dit keer zag ik in begin juli de week van de Marathon du Mont-Blanc met aansluiten de Salomon 4-Trails voor me. Daar moet ik dus in 5 dagen ruim 200km lopen in de bergen. Een maand later kan ik deelnemen aan de CCC, dit jaar 100km met een paar hobbels in de Alpen.Voor mij worden in juli en augustus mijn doelen gelopen. De maanden ervoor bereid ik me zo goed mogelijk voor.

Met tegenzin bel ik vrijdagmiddag Wilbert op en vertel dat ik niet ga. Alle begrip van zijn kant maar toch jammer.

Trainen zonder lopen

Nu en de komende week allemaal saaie oefeningen. Vanaf maandag weer naar de sportschool voor het sterker maken van mijn lijf. Gisteren kreeg ik ongevraagd, maar erg gaaf!, een bericht van Steven Pauwels uit Leuven. In de bijlage en compleet document: “Stabiliteitstraining en blessurepreventie bij afstandslopers“. Waanzinnig, bedankt Steven, heb ik zeker wat aan. Iedere dag ben oefeningen aan het doen en mijn lijf soepeler aan het maken. Iets wat nieuw voor mij is want eigenlijk liep ik alleen maar. Ik moet zeggen, het voelt goed en ook door de vele oefeningen verdwijnt de last bij mijn kuit. (dan toch maar voor de zondag 58km gaan lopen?….Nee, toch maar niet).

Vervolg deelnames

Nu ik dit weekend geen trail doe heb ik eventueel volgend weekend een trail op mijn planning. Ik word eventueel verwacht bij Institut Sainte-Julie op de Rue Nérette 4 in Marche-en-Famenne te België  Trail de La Grimace du Grand Georges. Een trail van 80km met een start om 06:00u. Waarschijnlijk komt dit te vroeg en als ik ga kan ik eventueel ook andere afstanden kiezen. (55-28km). Hoe dan ook, deze maand wordt rustig. Voor mij begint de serieuze voorbereiding in het weekend van 2 en 3 mei in La Roche. Een trail op zaterdag (37km) en een marathon op zondag (42km). En dat met vele bekenden. Een weekend om naar uit te zien, al is het alleen al om weer eens een weekend in La Roche te zijn, een geweldig dorp in een prachtig gebied.

SMS van Wilbert

Ben ik aan het typen komt de SMS van Wilbert binnen. Hij schrijft: “Grand trail 84 km – 12uur en 31min overgedaan. Was fysiek en mentaal erg zwaar…” Mooi, hij is binnen. Verder in het bericht geeft Wilbert aan ook op zondag niet te gaan lopen. Ook hij heeft nog geen lekker ritme te pakken en is op zoek naar de goede balans (Mentaal en Fysiek). Maar, alweer een goede training voor zijn deelname aan de Lavaredo Ultra Trailop 29 juni dit jaar. Een strakke 120km trail met 6.000 hoogtemeters door de Dolimieten in Italië.

Veel verteld, al heb ik dit keer geen meter gelopen.. 😉

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Koning van Spanje trail


Mijn deelname kalender 2012


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?