fbpx

Loonse en Drunense Duinen

Op zondagavond kreeg ik het idee om richting de Loonse en Drunense duinen af te reizen. Vanaf Geldrop zo’n 40km rijden, maar zeker de moeite waard. Dit natuurgebied is beschermd en de MTB route is bekend om zijn moeilijkheid en schoonheid. Al vaker heb ik deze route gelopen, alleen nooit eerder met deze temperaturen.

Op donderdagavond heb ik mijn eerste 12km sinds 3 weken gelopen met Wouter. Een mooie ronde in onze achtertuin. De paden zijn bekend en ook hier is de natuur geweldig. In 3 weken verandert de natuur enorm. Na zo’n 12km was het genoeg, geen last van mijn kuit en mijn lijf weer laten wennen aan het lopen. Een mooie nieuwe start, en nog op tijd want op 1 juli begint mijn avontuur in vervolgens Frankrijk (marathon du Mont-Blanc), op 4 juli in Duitsland om vervolgens via Oostenrijk naar Zwitserland te trailen. Een goede 200km in 7 dagen.

Loonse en Drunense Duinen.

En wat voor een route, zie hieronder.

Loonse en Drunense Duinen MTB 26km

Het was druk in het gebied, welgeteld ben ik 32x ingehaald door MTB-ers. Geen probleem, zonder iPod gelopen, dus ik hoorde ze goed aankomen en dan ga je opzij. Geen hinder van elkaar. De route is mooi maar zwaar. Door de droogte veel mul zand en aardig wat klimmetjes. Met de felle zon op je knar moet je je echt inhouden en doseren. Het rondje start in de duinen en eindigt daar ook, dus op het eind nog lekker even afzien.

Loonse_Drunense_Duinen_26km  Loonse_Drunense_Duinen_26km

Het gaat goed

De laatste keer bij de Fysiotherapeut kwamen we een pijnlijke plek tegen op mijn heup. Een soort opeenhoping afvalstoffen in een spier, zo vertelde hij mij. Iets wat met goed masseren weer opgelost kan worden. Haha, sjezussss dat masseren is geen pretje, doet goed pijn. Maar, inderdaad… nog wat gevoelig maar geen last meer. Ik merk dat mijn conditie door die 3 weken rust een stuk minder is. Ik merk ook dat mijn lijf niet meer gewend is aan afzien en hou met daarom rustig. In de hitte af en toe wandelen en vervolgens weer gewoon verder. Uiteindelijk ben ik binnen 3 uur weer terug bij de auto. Ruim 2 liter water, wat druivensuiker en een musli-reep verder.

Vertrouwen

Na zo’n training als vandaag heb ik toch meer vertrouwen gekregen in het komende weekend La Roche. Ik weet niet of ik beide afstanden kan lopen, maar ik weet nu wel dat de trail van zaterdag geen probleem hoeft te zijn. Na afloop van deze run geen last van mijn kuit of andere pijntjes. Wel zo’n 1,5kg lichter, maar dat eet en drink ik wel bij. Eigenlijk zou ik rond 20:00u. met Marc een rondje hebben gelopen, maar ik ben blij dat ik op mijn gemakje deze training heb afgerond. Ik weet nu waar ik sta en het vertrouwen groeit. Nog een maand voordat de echte uitdaging start. Voor mij genoeg tijd om me voor te bereiden.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Loonse_Drunense_Duinen_26km


Ga naar het fotoboek: 28-05-2012: Loonse en Drunense Duinen


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?