fbpx

Salomon 4-Trails en 2x Chamonix

En dan is het in een keer bijna juni. Het gaat snel met de tijd. Van de organisatie van de 4-Trails ontving ik deze week de Checklist. De do’s en dont’s, de regels en het overzicht van verplicht materiaal tijdens dit 4-daagse evenement. Als je bij een tocht van in totaal dik 160km zo’n 10km moet klimmen kom je wat hoger in de bergen. Daar kan het weer omslaan. Om hierop voorbereid te zijn verplicht de organisatie iedere deelnemer een basisset van spullen bij zich te dragen. Misschien leuk, dit is de lijst:

 • Foul-weather gear for protection from the elements (as a minimum water- proof rain coat)
 • Warm clothing (long-sleeved shirt and running pants) as insulating layers underneath the rain gear (in case of bad weather conditions which may set in suddenly in high mountain territory)
 • Gloves and a warm hat
 • Functioning headlamp and replacement batteries
 • Water tank containing at least 1.5 liters
 • Emergency gear (first aid kit, rescue blanket, whistle)
 • Trail Book with outline and detail maps, and altitude profile of the whole course
 • Back pack
 • Mobile phone with rescue phone number saved in its address book to be able to make emergency calls (it must be made sure that the phone can make calls from within Austria as well)
 • Identification card and race pass
 • Also recommended.: GPS device, trekking poles, sun screen, fatty cream against chafing, additional supply of food and beverages

Voor mij een bijkomstig voordeel, Marc van Dijk van Scarabee is naast mijn trainingsmaatje ook mijn trail-maatje bij dit evenement. Samen hebben we de juiste spullen al uitgezocht en ondertussen ook getest. Als rugzak hebben we de Salomon Advanced Skin S-Lab 12 Set in gebruik. Een ruime fijne rugzak, waarin we makkelijk alle verplichte materialen kunnen meenemen. De organisatie benadrukt regelmatig dat er steekproefgewijs gecontroleerd wordt op inhoud. Hieronder de rugzak.

Salomon Advanced Skin S-Lab 12 Set

Accomodatie in Chamonix

Vandaag nog gebeld met Desiree, van ons hotel in Chamonix. Op 1 juni lopen we daar de Marathon du Mont-Blanc. Dit keer slapen we weer met een groep Nederlandse en Belgische trailrunners op 200 meter van de start. De reserveringen zijn bevestigd en over een maand kunnen we voor de 4e keer de hand schudden meet Desiree. Direct heb ik gevraagd om voor 30 augustus ook te reserveren, was ik even vergeten. Met geluk was er nog 1 kamer vrij want op 31 augustus sta ik aan de start bij de CCC, dan is het prettig dat ik niet meer hoef te zoeken. Ik kan wel zeggen, Chamonix is voor mij ondertussen bekend terrein.

Voorbereidingen komende maand

Dit weekend wordt geweldig. Op zaterdagmorgen vertrekken we naar La Roche, voor een trail op zaterdag en eventueel een halve of hele marathon op zondag. Zeg maar de doorstart van mijn voorbereidingen. Op 26 juni staat nog de Veluwezoom Trail de 50km afstand op mijn planning. Eens kijken hoe ik me voel, aangezien ik op 1 juli aan de start sta van de Marathon du Mont-Blanc en aansluitend op 4 juli bij de Salomon 4-Trails. Wat een vooruitzicht, HEERLIJK! Natuurlijk blijf ik tussen de evenementen door trainen, als zullen dit ontspannen duurtrainingen zijn.

Ik ga ervan uit dat na het goed afronden van deze deelnemingen er een goede basis is gelegd voor de CCC op 31 augustus. Laat maar komen die 100km met 5000 hoogtemeters, ahum… Voor nu geen gekke sprongen meer, alleen maar kleine sprongetjes in de goede richting.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?