fbpx

Het was een mooi weekend in La Roche

Waar zal ik beginnen… ach ja, zo ergens midden in de week voor het weekend. Dan begint het bij mij te kriebelen. We gaan elkaar meer bellen, wie neemt de bananen mee? Hoe laat en waar spreken we af voor de reis naar La Roche. Wat wordt het weer dus welke kleren. Is mijn camera opgeladen en hoe zit het met mevrouw Vermeulen, heeft ze koffie in de morgen…. haha, allemaal leuke bijkomstigheden vlak voor een weekend trailrunning in La Roche. En dan op Facebook, daar zie je ook vele reacties en meldingen verschijnen. Michael en Thierry gaan voor het eerst een marathon lopen en kiezen direct voor een marathon met 1.100 hoogtemeters, geweldig! Op vrijdag komen er de meldingen van; “Ik ben er al” en “Heerlijk pasta eten bij de plaatselijke Pizzeria”. Of, de Camper geinstalleerd…. Leuk om te volgen in ieder geval. En ja, ook wij hebben vooraf al lang afgesproken om op zaterdagavond neer te ploffen bij de Pizzeria, gezellig met z’n allen aan een grote tafel. En bij het weten van al deze feitjes zit ik nog gewoon thuis en heb ik nog geen meter gelopen. Ja, ik heb het al vaker gezegd, voor mij brengt trailrunning vele extra leuke momenten om naar uit te zien…. En zo ook nu weer, dat bleek wel achteraf.

Zaterdagmorgen

Om 7:00u. zijn Anneleen, Wouter en ik vertrokken vanuit Geldrop. Bij de eerste Shell, de koffie-stop, hebben we afgesproken met Marc. Bij aankomst waren wij te laat en daardoor stond Marc al strak van de koffie. Klaarwakker wij terug de auto in en verder op weg naar La Roche. Met gemak wisten we La Roche te vinden aangezien we daar vele malen eerder hebben gelopen. Niet ver van de markt de auto’s neergezet en op ons gemakje omkleden en richting het oude fort waar we van start gaan. De binnenplaats zag er gezellig uit. Achterin allemaal bekenden,…. Ewald en familie, Ronald en familie,Dutch Trailrun Team (Bart, Gerwen en Sabine), Joop en Nellie, Peter en Hilde, Sander, Ingrid, Julia, Esther, Jolande, Paul, Els, Ruud, Frank en ja nog veel meer. De zon zou gaan schijnen en het parcours beloofde veel goeds… Na het Franstalige praatje vertrokken we in een goede sfeer vanuit het kasteel omlaag richting de eerste klim vlak buiten La Roche.

La Roche 02-03 juni 2012  2971 La Roche 02-03 juni 2012  2972

Ben jij niet die jongen van ….?

O ja, dan hebben we nog de aankondigingsposter. Vorig jaar hebben we ook deelgenomen aan deze trail. Een foto met mij in het water is door de organisatie gebruikt bij de poster. Dus… “Ben jij niet die jongen van de poster? Werd me veel gevraagd… Het is ook best raar om jezelf overal aangeplakt te zien hangen. Een bijkomstig groot voordeel; ik heb een hoop nieuwe mensen leren kennen, want mij kende ze al van de foto.

De trail

De tocht was weer bijzonder. Mooie stukken natuur met vele hoogteverschillen. Ook voor mij vele nieuwe paden en ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken. We hebben op praat-tempo gelopen en voor bijna 30km heb ik met bekenden de trail kunnen lopen. Deze trail heeft veel in zich. Open velden, dichte bossen, technische afdalingen, een lange oversteek van de Ourthe, goede verzorgingsposten en prachtige vergezichten. Ik heb deze trail gedoseerd gelopen want eigenlijk ben ik net weer begonnen na 3 weken rust. Over een maand 13.000 D+ hoogtemeters en 200km in 5 dagen. Voor nu een goede test want ook bij de natuurmarathon op zondag sta ik aan de start. En daar ben ik niet de enige. Vele trailrunners die stage-wedstrijden gaan lopen in de bergen gebruiken dit weekend in La Roche als training. Op zaterdag 35km en op zondag 42. Met in totaal ook nog eens 2.500 D+ hoogtemeters. Bij de finish werden we enthousiast onthaald. Een heerlijke 35km binnen de 5 uur…. ik was dik tevreden. Anneleen had nog niet eerder een trail gelopen. Ze had wel met ons meegetraind in Nisramont, maar dit was de eerste kennismaking met een wedstrijd. Het verbaasde Anneleen dat alles zo gemoedelijk ging. Voor ze het wist waren we gestart, en voor ze het wist was ze gefinished. Petje af…. 35km trailrunning in La Roche, zonder eerder zo’n afstand te hebben gelopen. En ja…. Anneleen is ook verkocht. We hebben er een trailmaatje bij.

La Roche 02-03 juni 2012  3031 La Roche 02-03 juni 2012  3031

De natuurmarathon

Na de trail zijn we naar mevrouw Vermeulen gegaan, een pension in La Roche. Douchen, omkleden en heerlijk op het terras ontspannen. Daarna eten bij de Pizzeria en op tijd terug om de rugzak klaar te maken voor de volgende dag. En dan, heerlijk slapen…..

Na het ontbijt de regen in. Zoals voorspeld zou het een grauwe dag worden met veel regen. Daar stonden we dan, allemaal bij de start. Zowel de 21km als de 42km starten allemaal tegelijk om 09:00u. Vele vrienden van gisteren en een hoop andere runners. Sommige supporters van gisteren liepen vandaag zelf en andersom. Wij begonnen aan onze tweede dag en dat is in het begin duidelijk te voelen. Met wat stijve benen vertrokken we allemaal richting de eerste klim. Ik kan je zeggen, halverwege de lange klim was ik helemaal warm – de stijfheid was weg geklommen… Hoewel we in hetzelfde gebied liepen hebben we bij deze natuurmarathon veel andere paden gelopen. Wat meer asfalt en 500 D+ hoogtemeters minder maar zeker niet minder mooi. Vanaf het begin heb ik met Wouter samengelopen. Na 8 kilometer kwam Ingrid bij ons lopen en samen hebben we de 42km ontspannen uitgelopen. Volledig natgeregend en voldaan zijn we samen over de finish gekomen. Marc was al binnen en Anneleen met Nellie en Joop stonden ons op te wachten. Ook Phillipe had zijn halve marathon goed gelopen en de jongens van Running-on-trails.be Michael en Thierry hadden prachtig de marathon volbracht. Je begrijpt… een geweldige sfeer daar bij de finish.

La Roche 02-03 juni 2012  3066

Conclusie

Mijn weekend was geweldig. We hebben lol gehad, goed gelopen en genoten van de omgeving. Daarbij heb ik 77km getraind voor de komende trails in de bergen. Ik merk dat bekenden vrienden aan het worden zijn en dat onze gezamenlijke passie ons verbind. Daarbij zijn we allemaal anders en presteert ieder op zijn eigen manier. Op Sander na is niemand geblesseerd geraakt en hebben we elkaar aangemoedigd. Langzaam worden mijn trails langer en wordt ik op mijn manier een duursporter. En, als ze me vragen waarom dan duursporter? Dan kan ik eenvoudig antwoorden;
Wie lang kan lopen kan deelnemen aan lange trails en dat is dus LANG GENIETEN.

Tot de volgende keer

Chris van Beem - La Roche 2 juni 2012

Chris
chris@trail-running.nl


Ga naar het fotoboek: 02-03 juni 2012 Trail en Natuurmarathon La Roche (Binnenkort !!)


Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account