fbpx

Marathon du Mont-Blanc 2012

Nu, 2 weken later, denk ik terug aan een geweldig weekend in Chamonix. Samen met Ewald, Bea, Lydia en de kinderen zijn we naar Hotel Vallee Blanche afgereisd. Op vrijdagmorgen vroeg werd ik in Geldrop door Ewald en Bea opgehaald en rond 17:00u. reden we Chamonix al binnen. Net op tijd om Kilian Journet de 1km vertical te zien winnen die s’ avonds georganiseerd werd. Ook Frank van de Linden kwamen we tegen, die ook op zondag de Marathon ging lopen. Voor mij de 4-de keer dit Chamonix weekend, en een ding weet ik zeker, dit wordt niet mijn laatste weekend. Het marathon weekend is ieder jaar geweldig!

In Chamonix zijn, heerlijk…

Ondertussen kennen we onze weg in Chamonix. We kennen de leuke restaurantjes, de gezellige terrassen, het sportcentrum waar we de startnummers gaan ophalen en de jaarlijkse beurs aantreffen van de nieuwste trailrunning spullen. We ontmoeten trailrunners uit verschillende landen die allemaal zo een eigen reden hebben voor deelnamen en vaak vele geweldige verhalen bij zich dragen. Facebookvrienden melden zich en de sfeer is prima in dit schitterende bergdorp. Met de eerste dagen een prachtige blauwe lucht en standaard met in de verte de Mont-Blanc met de gletsjers en standaard met vele sportieve mensen waardoor Krioelt het van de energie. Iedereen is onderdeel van een positieve en uitgelaten sfeer. Alle deelnemers aan dit evenement hebben uitgezien naar de prachtige routes, die je door de mooiste plekjes stuurt en je trakteert op prachtige vergezichten. Maar, het is geen ontspannen run (dit geldt voor alle afstanden)…  in tegendeel… de hoogtemeters omhoog en omlaag zorgen voor inspanningen die wij Nederlanders niet gewend zijn. Ben je gewend een marathon te lopen op gemiddeld 10km per uur, sta dan niet te kijken als je hier tussen de 5-6km per uur gemiddeld loopt. Maar ach, dan heb je ook 2.550 D+ geklommen en 1.500 D- gedaald over een 42,2km trail via smalle paden, vele boomwortels en andere schitterende weggetjes. Het verbaast me niks dat het deelnemers limiet van 2.000 aardig snel bereikt is, waarschijnlijk vele deelnemers die terug komen, net als ik !!!

Foto door Ewald KendziorraFoto door: Ewald Kendziorra

De marathon dag

Niet echt uitgeslapen om 06:00u. aan het ontbijt. De start van de Marathon du Mont-Blanc is vanaf het plein in Chamonix, ongeveer 150 meter van het hotel. Rond 06:30u. met de verstrekte plastic tas met mijn spullen erin voor na de race richting de inname post. Handig, deze zak wordt voor je naar de finish gebracht, hierdoor droge en schone (warme) kleren na afloop. Leuk, al die trailrunners (2.000) bij elkaar, verzameld voor de start. Nog even bijkletsen, uitrusting controleren, de stokken alvast op lengt afstemmen en de eerste foto’s schieten. Het blijft bijzonder het praatje uitwisselen met vrienden die je hebt verzameld via Facebook. Nog op de foto met Boris Bruley, een vriend via Facebook en het moment dat alle toppers ons passeren ons richting de startlijn. We zijn bijna zover. Nog even de muziek er overheen, iedereen in de mood…… knal…. we zijn weg !!!

Boris Bruley en Chris van Beem Groepsfoto Marathon du Mont-Blanc

Het weer zit niet echt mee vandaag. In de ochtend fris en halverwege de dag zonnig. Hoe later je finished hoe kouder en natter je zou worden. Maar, iedereen genoot van de dag. Het was zwaar, door de regen waren de trails moeilijk en de route kent veel technische stukken. Gelukkig hebben we toch mooie vergezichten kunnen zien. Anders dan mijn eerdere deelnames aan de Marathon du Mont-Blanc was deze zondag de eerste run van in totaal 5 stages. Aansluitend zou ik doorreizen voor deelname aan de Salomon 4-Trails, nog eens 4 stages van in totaal 160km. Ik besloot dus rustig te starten met de week-inspanning in mijn achterhoofd. Nou, dat is prima gelukt. In ongeveer 7:30u. ben ik gefinished. Veel foto’s kunnen maken onderweg, de paden met veel plezier gelopen en genoten van de natuur. Het blijft een mooie marathon waarbij de deelnemers zorgen voor een prima sfeer. De entourage, de omgeving en de bergen zorgt voor een bepaalde verslaving, eenmaal klaar wil je nog een keer. Nou, niet zozeer direct na de start, dan ben je ff klaar, maar zeker bij het wegrijden uit Chamonix in mijn geval een dag later. En dat is wat mij betreft prima. Als je zo terug kan kijken op een deelname aan een evenement dan is het geslaagd! Voor mij nu al 4 jaar op een rij…. dus.. waarschijnlijk als de agenda het volgend jaar toelaat voor mij opnieuw 3 dagen naar Chamonix…. voor mijn 5e deelname aan dit geweldige evenement.

Chris van Beem - Mont-Blanc marathon 2012

Tot de volgende keer…

Chris
chris@trail-running.nl


Ga naar het fotoboek: Marathon du Mont-Blanc 2012
Ga naar het fotoboek: Ewald Kendziorra


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?