fbpx

Hoe sta ik ervoor?

En dan is het alweer 9 augustus…

Heerlijk 2 weken naar Kroatië geweest en ook daar enkele mooie trails gelopen. De eerste week 2 mooie runs, maar de laatst week eigenlijk niet kunnen lopen. Beetje verkouden, moe, loom, zo’n gevoel van ‘Nu even niks’. En, zo op de laatste dagen van vakantie wil ik ook weer zo snel mogelijk naar huis. Op donderdagavond begon de rit en om vrijdagochtend 10 uur weer thuis. En, voor iedereen die dan weer gaat werken niet onbekend, de eerste dagen even doortrekken om alles weer bij te werken. Zo, en dat had ik gisteren allemaal achter de rug. Op woensdagavond besloot ik de schoenen weer eens aan te trekken voor een test…

Hoe sta ik ervoor?

Ondertussen ben ik goed op gewicht door op mijn voeding te letten. Deze donderdag een snelle hap, 2x bapau-broodjes uit de magnetron. Niet echt een goede bodem, maar ach… Ik vertrok om 18:30u. met mijn rugzak, 2 repen, een rolletje druivensuiker, 1 liter water, regenjasje en mijn hoofdlamp. (Stel dat het nu goed gaat, dan kan ik een rondje extra lopen). Op dat moment had ik werkelijk waar geen idee hoe ik er voor stond. Voor mijn gevoel te weinig gelopen, zeker met 31 augustus de CCC van 100km in mijn achterhoofd. Ik besluit na deze avond-trail mijn verdere schema in voorbereiding definitief te stellen…. en voilà daar ging ik, heerlijk de bossen in.

De trail

Het gebied hier regio Geldrop tussen Heeze, Leende, Aalst-Waalre ken ik op mijn duimpje. Zo veel kilometer heb ik hier al gelopen. Handig, je kunt de rondjes inschatten die je nog extra kan lopen. Zo ging ik dit keer richting Aalst-Waalre voor een MTB route van ongeveer 10km, daarna zo ik kijken hoe ik me voel, en daar verder plannen. Nou, het voelde prima!!! Zonder problemen en met veel plezier liep ik de eerste 10km. En dan, tenminste zo gaat dat altijd bij mij, dan visualiseer ik de route die ik nog WIL lopen… En als dat dan in mijn hoofd zit, dan ga ik het ook doen. Op een of andere manier doseer ik dan mijn krachten en kan ik die route ook probleemloos lopen. Het tweede stuk telde in totaal 21km en was bijzonder mooi. Ondergaande zon, vele dieren die dan verschijnen en dit keer droge paden met veel groen. Het laatste uur van de trail heb ik met hoofdlamp gelopen. Toch wel iets wat ik nog eens ga trainen op een van de volgende trails. Komende week een keertje weg om 24:00u. voor een run van 2 uur voor een nachttraining door de bossen. Zo kan ik toch weer even wennen aan het lopen met een hoofdlamp in het PIK-donker. Dit natuurlijk voor mijn avontuur de CCC, waar ik het laatste gedeelte zeker in het donker zal lopen. Na ruim 3 uur en 31km verder kom ik weer thuis. Het lijf voelt goed en ik ben tevreden. Conditie prima, spieren prima, humeur prima…. Helemaal goed.

Planning Augustus

Dus, op zondag 19 augustus loop ik de Fantome Trail (50km) in La Roche, mijn laatste echte inspanning voor de CCC. De komende dagen met name hoogtemeters trainen en wat oefeningen met gewichten voor kracht. Op zondag een duurloop van 4 uur, ergens het liefst in Limburg. Dan nog 2 avond-trails door de week. Na de 19e blijf ik de hoogtemeters trainen, tot het weekend van de 25-ste… dan heerlijk de rem erop. Op 28 augustus vertrek ik naar Chamonix, waar ik woensdagochtend aankom. 2 dagen heerlijk in de bergen en vele vrienden ontmoeten. Aansluitend de vrijdag aan de start, voor de heerlijke 100km trail door de Alpen….
En ja, zodra ik die uitgelopen heb gaat mijn planning verder. Ik heb dan genoeg punten verzameld voor deelname aan de UTMB 2013. Dan ga ik me ook zeker inschrijven in de hoop dat ik wordt ingeloot, zo niet, dan wordt het 2014.

Toch wel grappig als ik zo terugkijk. 2 jaar geleden koop ik een boek: “Extreem Lopen”. Ik sla het boek open en lees het eerste ‘Extreme evenement” – De Ultra Trail du Mont Blanc” 163km non stop, binnen 46 uur te volbrengen. Nu, 2 jaar en ondertussen ruim 33 deelnames aan verschillende evenementen en vele trainingen verder ben ik wellicht 1 september zover dat ik me daadwerkelijk gekwalificeerd heb voor deelname….

Grenzen verleggen en stug vasthouden aan mijn motto: ‘Leef je droom’, om vervolgens over nieuwe uitdagingen verder te dromen…

Tot de volgende keer.

Chris_Stage2_4-Trails
Foto: door Linda Berkhof

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account