fbpx

Carlo Pappot: Downhill Tunnel Marathon in Seattle

Carlo Pappot - Trailrunning Nederland Carlo heeft deelgenomen aan de Downhill Tunnel Marathon in Seattle editie 2012. Zijn ervaringen van deze bijzondere Amerikaanse marathon heeft Carlo omschreven in zijn verslag. Een gaaf avontuur in Seattle. We kennen Carlo als trailrunner, en zijn hem dankbaar dat hij zijn bijzonder ervaring met ons deelt. Het is alweer even geleden, maar hier dan toch… Carlo bedankt en jullie veel plezier met zijn verslag.

Trailrunning Nederland
Het verslag:

Hoe het allemaal begon. Via een Amerikaans twittercontact welke ik volgde zag ik een keer een hardloper met hond in Seattle. Dat was ongeveer 2 maanden voordat ik voor mijn werk een reis naar Seattle had gepland.
Dus ben ik deze dame, Leslie genaamd, gaan volgen en andersom ook vrij snel. Contact was gelegd. Ik vroeg haar of ze misschien tijd en zin had om een of meerdere keren te gaan hardlopen (trailen) als ik in Seattle zou zijn. Pas na enige tijd kwam ik erachter wat zij allemaal al heeft gedaan op loopgebied. De tunnelmarathon zou haar 170ste marathon/ultraloop worden. En dat op slechts 32 jarige leeftijd.

Dat leek haar wel wat, totdat ze na een paar dagen opeens met een nog beter idee kwam. Een downhill trail marathon!!
Deze marathon gaat over een oud traject waar vroeger een spoor lag voor de mijnbouw. Nu is het een gravelpad wat door wandelaars/runners en mountainbikers wordt gebruikt.
Ze is vrij actief in de locale hardloopscene aka Marathon Manics en een van deze MM wat een goede vriend is de racedirector (Brian) van de Tunnel Marathon. Wat ongeveer 5 jaar terug begon met een groep van ca. 25 vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een weliswaar kleine maar volwassen marathon. Het ontstaan van deze marathon kwam voort uit de behoefte om de benodigde kwalificatie tijd voor de Boston Marathon te kunnen lopen. Voordeel kan zijn dat het parkoers bijna volledig downhill gaat, later zie je dat het niet helemaal downhill loopt.

Zaterdagmiddag 14 juli vertrok ik met mijn runninggear in handbagage richting Seattle. Aankomst lokale tijd ca. 16.30hr. Even wat opfrissen in hotel en contact opgenomen met Leslie. Afspraak gemaakt voor pre-race diner bij de Thai. Prima gegeten en leuk gesprek gehad over uiteraard honden en hardlopen. Gelukkig werd het die avond niet erg laat omdat ze me de volgende morgen om 5 uur zou ophalen bij het hotel.

De reis van downtown Seattle naar de bergen was ongeveer een uurtje. Auto’s werden beneden aan de voet van de bergen gezet en we werden allemaal met de beroemde gele schoolbussen naar de startplaats gereden.

Seattle Tunnel Marathon Carlo Pappot - Seattle USA

Na ongeveer 40 minuten kwamen boven op de berg aan. Iedereen kreeg daar de chip en startnummer uitgereikt. Er was mogelijkheid om al om 7 uur te starten als je wist dat je minimaal 5 uur onderweg zou zijn (was je sneller zou de tijd niet genoteerd worden). Kort voor de start werd nog wat verteld over de befaamde tunnel: ze is vochtig, stinkt, nauw en eng —> she’s just like your ex-wife, aldus Brian.

De meerderheid ging om 8 uur van start. Voor de start werd nog een klein lusje gelopen zodat niet iedereen tegelijk bij de tunnel aan zou komen. Na ongeveer 800 meter moesten we namelijk door een tunnel van ca. 3,5km. Deze tunnel had een lichte bocht halverwege dus je zag niet direct het befaamde licht aan het eind van de tunnel. De meeste lopers hadden of een hoofdlamp op of een zaklampje mee, geen overbodige luxe. Op aanraden van de organisatie had ik een dun loopjack aangedaan maar eigenlijk niet nodig voor een gezonde Hollandse jongen. Direct bij de uitgang van de tunnel kon je je overbodige kledingstukken en lampen in een genummerde tas afgeven welke naar de finish lokatie werd gebracht.

Carlo Pappot - Trailrunning Nederland Trailrunning Nederland - Seattle

Na de tunnel kon het dus echt gaan beginnen. Nou ben ik geen snelle hardloper dus had me voorgenomen vooral te gaan genieten van de omgeving en de gezelligheid van de deelnemers.  Dat is goed gelukt, geloof dat ik ruim 60 foto’s heb gemaakt en aardig wat mensen heb gesproken onderweg. Op ongeveer 2 km vanaf de tunnel liep ik weg bij Leslie (met goedvinden).

Het mooie is dat je daar dus de zogenaamde Marathon Maniacs tegenkomt maar ook oude mannen en vrouwen die als een speer naar beneden gaan. Voor mij kwam weer een tikkie op mn kale bolletje zo rond de 30km, moet echt leren beter te gaan doseren. Op 32km weer beetje beter in ritme en einde is dan te overzien. Helaas was de laatste 5km door het park wat alles behalve downhill liep, terwijl je daar juist naar beneden zou willen gaan. In dit stuk komt ineens Leslie weer voorbij in een steady pace, heb nog getracht aan te haken maar helaas dat ging niet meer.

Carlo Pappot

Uiteindelijk gefinisht in 4:28:44 op plaats 219 van 351. Geen wereldtijd maar wel enorm genoten van deze once in a Lifetime Marathon.
Bij de finish was ook goede verzorging. Er was voldoende keuze voor eten en drinken, echt super geregeld.
Het leuke is dat de racedirector zelf ook meeliep en bij de finish bijna voor iedereen even tijd heeft voor een praatje.

Al met al een zeer geslaagde jubileum (5e) marathon waar ik met plezier aan terugdenk.

Carlo Pappot - Trailrunning Nederland Downhill Marathon Seattle USA 2012 medaille

Groeten,
Carlo (@TeamDiesel_NL)


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?