fbpx

Duinentrail een week later

En voor je het weet is het al weer ruim een week geleden….

Vorig weekend heb ik deelgenomen aan de eerste Duinentrail in Schoorl. Leuk, er ontstaan steeds meer initiatieven en nog even en we hebben in ieder mooi gebied van Nederland een georganiseerde trail waar we aan kunnen deelnemen. Voor mij was het gebied rond Schoorl nieuw, nooit eerder was ik in die hoek van Nederland geweest voor een trail. Vooraf was iedereen al enthousiast, en achteraf begreep ik waarom. Nederland kent vele mooie plekjes, een prachtige trail door het duingebied rond Schoorl was weer een bevestiging…

Even de omgedraaide wereld.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik op 1 uur rijden uit de auto kan stappen om vervolgens direct in de heuvels van De Ardennen te trainen, op slechts 100km afstand. Vandaag niet, vandaag reis ik samen met Anneleen in 2 uur naar Schoorl. Voor de start van 10:00u. besluiten we om 7:00u. te vertrekken. Zo gezegd, niet gedaan….. Om 07:10u. schrik ik wakker… Verslapen !!! …. Snel douchen… geloof me dat is nodig, ben anders niet wakker te krijgen. Brood voor in de auto en de eerder gepakte tas om de schouder snel de auto in. Ik weet niet precies alle details, weet ook niet hoe het kan maar om 07:45u. stond ik in Eindhoven op de stoep bij Anneleen. De dag weer goed begonnen… Uiteindelijk zijn we 30 minuten voor de start aangekomen in Schoorl. Op dat moment prima. Nu…. 8 dagen later…. minder prima. Ik ontving vandaag post van ons “Ministerie van Veiligheid en Justitie”. Een opgelegd sanctie van 72,00 euro…. Waarschijnlijk toch te enthousiast richting De Duinentrail gereden. Ik ben bij Alkmaar geflitst met 10km te hard. Het gaat goed met Nederland. Voor 10km te hard 70 euro. Ik hoop maar dat andere trailvrienden niet hetzelfde hebben ervaren.

De Duinentrail

Ondertussen heb ik vele trails gelopen. Met veel plezier ga ik naar eerste edities van evenement of naar trails die helemaal nieuw zijn. Dit keer had MST een prachtig trail uitgezet in het Duinengebied van Schoorl. De organisatie zat prima in elkaar en alle deelnemers vonden hun weg vanuit de sportaccommodatie richting de start op de rand van de duinen. Dan zie je daar vele bekenden en toch een hoop trailrunning ervaring bij elkaar. Toch bijzonder. Zet een stip op de kaart waar alle deelnemers ooit een trail hebben gelopen. Een aardig volle kaart, door heel Europa en daarbuiten als resultaat. Nu staan we rond 10:00u. dicht op elkaar om allemaal te starten…. voor iedereen nieuw: DuinenTrail Schoorl 2012, lekker 28km door bossen, duinen en over het strand. Zonder zand in de schoenen schieten we na de start allemaal de eerste meters van het parcours op. Een gezellige start met vele bekende trailrunners uit Nederland.

DuinenTrail Schoorl - Trailrunning Nederland 31

Schitterende natuur

Het weer is het weer, en ook nu was het weer er weer…. Veel regen vooraf, maar geen regen tijdens de trail. Zelfs af en toe de zon. Opnieuw test ik een creme van BES-T Products. Dit keer de Omino Power. Vooralsnog prima tevreden. Natuurlijk binnenkort een uitgebreide review over deze producten. Ik had me voorgenomen op het vandaag rustig aan te doen… dat heb ik wel vaker. Toch blijven kortere trails altijd lastig voor mij. Volgens mij denken vele deelnemers, ‘Ach, de afstand is korter, dus…. gas erop!!!!’ Ik niet, maar automatisch word je het gangbare tempo ingezogen. Op ruim 12km loop ik de eerste kilometers… En, mij is verteld… een diesel moet je eerst laten warmdraaien…. en zo is het ook voor mij. Na 5km had ik het ook wel gezien met dat tempo. Ik zak af en kom algauw bij Julia te lopen. We besluiten samen ontspannen van de trail te genieten en algauw kwam het tempo van de dag tevoorschijn. Op een praat-tempo hebben we zo de vele bos-, duin- en heidepaden gelopen. En ja… dan is het echt genieten geblazen. Peter-Jan verscheen verschillende keren om ons heen en regelmatig waren we de meest uiteenlopende foto’s aan het maken.

DuinenTrail Schoorl - Trailrunning Nederland 109

Zonder enige problemen hebben zijn we uiteindelijk de finish over gedenderd. Wat een heerlijke afdaling zo op het laatst. Een speciale dank aan Julia, wat bijzonder toch zo samen door de natuur. En Peter-Jan evenzo. Voor mij een perfecte dag daar in Schoorl. Een aanrader voor degene die helaas niet kon deelnemen. Of ik volgend jaar weer opnieuw aan de start verschijn? …. we zullen zien.

Tot de volgende keer

Chris
chris@trail-running.nl

Chris van Beem DuinenTrail Schoorl 2012


Ga naar het fotoboek: Duinentrail Schoorl 2012


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?