fbpx

Trailrunning, het blijft bijzonder…

En dan moet je gaan plannen. Waar gaan we het komende jaar aan deelnemen, er is zoveel keus. De afgelopen 4 jaar ben ik eind juni in Chamonix geweest, voor de Marathon du Mont-Blanc. Een geweldig weekend. Een prima sfeer in een o zo sportief dorp in de Alpen. De inschrijving voor de Cross is al vol en bijna is de Marathon du Mont-Blanc ook aan haar maximum aantal deelnemers. Er was een twijfel bij mij, zal ik voor de sfeer weer afreizen naar Chamonix, en op zondag opnieuw deze schitterende (trail) marathon lopen, of niet…. Ingrid kwam met de oplossing…. Een nieuwe trail van 80km over een voor mij onbekende route, met start en finish in Chamonix. Een pittige trail met 6.000 D+ hoogtemeters, en ja…. dat betekent dat je ook weer dezelfde meters omlaag moet lopen. Met een tijdslimiet van 24 uur en waarbij je 3 UTMB punten krijgt indien je de tocht binnen de limiet finished is het een echte zware trail. Ja, de CCC van dit jaar had 1000 D+ hoogtemeters minder.
Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe trail. Zo ben ik toch in Chamonix en kan ik de vele nieuwe deelnemers aan de Cross en de Marathon du Mont-Blanc nog zien en aanmoedigen. Chamonix 2013, in juni ben ik weer van de partij.

Trailrunning Nederland

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met Trailrunning Nederland. Ik verzamelde informatie en schreef mijn verhalen in een blog. Nu, enkele jaren later, is de website enorm gegroeid in informatie en bezoekers… Dit is echt geweldig! Via Facebook kom ik in contact met trailrunners over heel de wereld, stuk voor stuk enthousiastelingen, net als ik… Het is dan ook niet gek dat er leuke nieuwe dingen aan het ontstaan zijn.
De komende maanden zal Trailrunning Nederland uitgebreid worden met vele nieuwe initiatieven. Onlangs zijn de reizen toegevoegd, verder gaan we zelf veel organiseren en we blijven we aan veel evenementen deelnemen. Voor de liefhebbers openen we binnenkort een forum en komen vele vrienden aan het woord. De lang uitgebleven nieuwsbrief zal vol staan met onze plannen. Ergens deze maand wordt die verstuurd.

Mijn ultieme trail

Regelmatig vraag ik mezelf af wat nou mijn ultieme trail is. Kijk ik terug naar mijn deelnames, dan zijn deze trails stuk voor stuk bijzonder. Ze hebben in ieder geval bij mij een bijzonder plaats in mijn herinneringen. De CCC was echt bijzonder, daar denk ik regelmatig aan terug. Toch ben ik nog steeds aan het zoeken naar de Ultieme trail. Ondertussen ben ik zover dat mijn ultieme trail bijna niet kan bestaan. Immers, zodra ik die gelopen zou hebbem zal ik weer opzoek gaan naar een nieuwe. Maar het is wel interessant te kijken welke uitdagingen ik zoek bij een trail.
Waarom koos ik de 80km du Mont-Blanc, nou… het is een uitdaging, door prachtige natuur, hij is nieuw voor mij maar voor iedereen en…. los van de andere gezellige deelnemers zul je je eigen trail moeten lopen. Je zult je moeten aanpassen aan je vorm van de dag, aan de weersomstandigheden. Je zult moeten plannen, doseren en afwegen. Het spel tussen lichaam en geest zul je moeten ondergaan, en het is lastig als je de spelregels niet kent, laat staan als er vals gespeeld wordt door 1 van de 2.
Ik weet niet of anderen trailrunning zo ervaren als ik, maar zeker de langere (ultra)trails brengen me een hoop. Naast de sportieve uitdaging ben ik iedere keer aangenaam verrast door het ervaren van de samenloop van omstandigheden. Kreten als ‘Dit is gekkenwerk’ of ‘Dit nooit meer….’ En dan de negativiteit omdraaien in (bijna onmogelijke) positieve gedachten… haha. Ja, trailrunning is een spel. En weet je… ik ken nu de regels, en leer het steeds beter spelen. Maar, zoals met alle spelen. Je kunt verstandig spelen,…… maar dan nog is er een kans dat het spel anders verloopt dan je gedacht had….

Tot de volgende keer…

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?