fbpx

Trailrunning rond Geldrop

Een mooie middag

Het was vanmorgen vroeg, daar stond mijn vrouw voor me met mijn schoenen. “Ga maar weer eens een eind door de bossen lopen, je bent niet te genieten”. Zo, daar kon ik het mee doen. De laatste 2 weken waren hectisch. Te druk op het werk, veel veranderingen… en ja… geen tijd genomen om regelmatig te trainen. Dom natuurlijk, want je krijgt er veel voor terug. Slechts 1 uur met Ingrid in Wageningen gelopen op vorige week vrijdag. Eigenlijk stond mijn hoofd de afgelopen weken niet naar het lopen, ook niet vandaag. Maar, zo rond 12:00u. stond ik buiten, in de regen… een nat begin aan wat uiteindelijk een heerlijke training zou worden.

Vandaag liep ik op nieuwe North Face schoenen. Knal oranje, de opvolger van de Hayasa. Verder heb ik kennis gemaakt met het merk Patagonia. Een knal oranje jas met een groen shirt met lange mouwen, die ben ik aan het testen. Wat een merk… geweldige spullen. Ik kan maximaal 2 uur lopen, die man met die witte baard komt om 15:00u. aan in Geldrop, dus… in een lekker tempo de eerste 500 meter over de A67, zo de bossen in.

Geldrop Trailrunning - The North Face Geldrop Trailrunning - Chris van Beem

Aanstaand weekend is er in Geldrop de ‘t is voor niks natuurloop. Een mooi gratis evenement waar toch vele trailrunners op af komen. De loop vindt plaats in de prachtige natuur tussen Geldrop – Mierlo – Heeze. Verschillende afstanden tot maximaal een 42,5km. Natuurlijk al eerder gelopen…. een echte aanraden. Zelf heb ik me ingeschreven voor de klassieker Olne-Spa-Olne, een 65-70km trail in de Ardennen. Het was de gedachte aan volgende week die me met beide benen op de grond zette. Zal ik gaan switchen en een mooie afstand kiezen bij een thuiswedstrijd? Of.. ga ik ondanks de slechte voorbereiding toch richting Olne naar het onbekende… een nooit eerder gelopen trail. In gedachte passeer ik de eerste paden en mijn gedachtes dwalen af. De paden zijn nat, de bladeren van de bomen zijn bruin en door de vochtigheid ruikt de natuur heerlijk. Ik besluit alleen maar trail-paden te lopen en te genieten van de omgeving. En, dat lukt vandaag….

Wat doet lopen met je?

“Lopen is therapie”, “Met lopen kun je je hoofd leegmaken” of “Ga maar eens lopen, je bent niet te genieten”. Is dat echt zo vraag ik me af… Ben ik anders na het lopen, of … ben ik echt een zo anders als ik een tijdje niet gelopen heb? Haha, waarschijnlijk wel. Ik moet zeggen zo door de bossen lopen doet me goed. Ik loop mijn paden en via een open vlakte gaat het pad dwars door het hoge gras. Zo’n onzichtbaar pad vanwege de lange grassprieten. Je kijkt voor je uit en voelt het natte gras je lange broek natmaken. Links van me vliegt een grote vogel met veel lawaai omhoog en op een paar meter vliegen 2 kleine vogeltjes vlak langs me…. het leken wel dikke bijen zo klein. Heerlijk. Hier ben ik op zo’n 7km en ja, het lopen doet wat met me. Ik kom tot rust en er ontstaat meer ruimte in mijn hoofd….

Geldrop Trailrunning - Chris van Beem Geldrop Trailrunning - Chris van Beem

Honden langs de trail

Er zijn weinig mensen in de natuur. Af en toe een wandelaar met een hond. Ja, die moeten nu eenmaal naar buiten. Ik blijf het lastig vinden loslopende honden passeren. Ik ben niet bang maar honden blijven onvoorspelbaar. Bij een mooi meertje loopt een vrouw met een herdershond. “Mooi is het hier” zeg ik nog… en “Ja, het is prachtig!” hoor ik haar zeggen… Ik loop ze voorbij en dan “Hier Bella, hier…!” Ik draai me om en op dat moment schiet de hond tegen mijn linkerbeen aan. Ik ben uit balans maar val niet. Sjezuss, dan schrik je toch. De hond deed verder niks dan op zijn gemakje terug lopen naar zijn baasje. Nou ben ik vandaag ook wel een felle verschijning met mijn oranje schoenen en evenzo oranje jas, maar eigenlijk is het waanzin. Ik heb niks tegen dieren, sterker nog… die zijn geweldig. Maar onder het lopen maak ik regelmatig dit soort situaties mee. De volgende keer nog voorzichtiger. Ik heb geen zin in een paar tanden in mijn kuit of een kappot gescheurde broek.

Geldrop Trailrunning - Chris van Beem Geldrop Trailrunning - Chris van Beem

Weer terug

Vandaag ben ik vele zandpaden gepasseerd. Ik heb veel door de regen gelopen. De jas heeft geen water doorgelaten en de North Face schoenen zijn net slofjes. Ruim 17km ontspannen door de natuur. Ik draai de sleutel in de voordeur en ik voel me prima. Ik ben er nog niet over uit of ik naar Olne afreis of dat ik hier in Geldrop ga lopen. Ik hou van uitdagingen, die zal ik zeker in Olne vinden. Maar of ik boven de 40km nog steeds kan genieten, dat is de vraag. Olne-Spa-Olne, die moet je gelopen hebben…. maar of dat binnen 1 week of na 53 weken gebeurd, we zullen zien.

Tot de volgende keer.

Chris

Geldrop Trailrunning - Chris van Beem Geldrop Trailrunning - Chris van Beem


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?