fbpx

2012, voor mij een compleet jaar !!

Trailrunning in 2012, het heeft me veel gebracht. Een bewogen jaar met weinig blessures, een jaar met vele hoogtepunten, een jaar met deelnames aan 21 trail evenementen in binnen en buitenland van in totaal 1.080km, waarbij ik bij allemaal heb kunnen finishen. Een jaar met afzien, een jaar met nieuwe dalen, grenzen en toppen. Maar het belangrijkste wat trailrunning me heeft gegeven is het vrije gevoel, de ontlading en de prachtige momenten tijdens het uitoefenen van de sport. Dit door de prachtige natuur en met vele vrienden. Trailrunning is een hobby maar ook een proces. Ieder jaar leg ik een sterkere basis voor het komende jaar. Ik verleg mijn grenzen door deel te nemen aan voor mij nieuwe uitdagingen. In 2012 waren dat de Salomon 4-Trails en de CCC. Daaromheen verschillende (Ultra)Trails als voorbereiding. In 2013 wordt dit de UTMB, met daaromheen opnieuw prachtige deelnames aan (berg)trails als voorbereiding. Ik prijs me gelukkig dat het me lukt de uitdagingen te volbrengen… Maar eigenlijk begint het besef van geluk al bij het inplannen van de deelnames.Voor mij werkt een besluit eenvoudig; ik wil het, ik kan het en ik doe het. Het gevolg van zo’n besluit is een wat zwaarder stuk, namelijk het stuk van de trail dat na de start en voor de finish ligt… De uitdaging zit in dat gedeelte, en ja.. daarin zitten mijn leermomenten die je alleen kan ervaren door er te zijn en het te doen. Je bent immers nooit uitgeleerd.

En dan 2013

Zoals iedere trailrunner is het handig een planning te maken waarin je je doelen vastlegd. Een soort agenda met evenementen waar je de voorbereidingen op kan afstemmen.

Special Heroes Trail

Mijn eerste en tevens geweldigste doel voor 2013 is mijn bijdrage aan de Special Heroes Trail. Van 10 t/m 14 april loop ik samen in een team van 5 trailrunners iedere dag een 50km trail op 5 verschillende plaatsen in Nederland. En dit allemaal voor het geweldige stimuleringsproject  “Special Heroes”, waarbij kinderen met een handicap gestimuleerd worden om te sporten. 250km in 5 dagen waarbij de kinderen een gedeelte van de route meelopen en waarbij wij andere trailrunners willen bewegen om ook deel te nemen. Iedereen kan zich aanmelden en zijn eigen afstand kiezen op een van de locaties in Nederland. Doe mee zou ik zeggen, het wordt voor zowel de kinderen als voor ons een geweldig evenement.

Mont-Blanc 80km trail

Op 28-06-2013 sta ik aan de start van de nieuwe Mont-Blanc 80km trail in Chamonix. Vorig jaar de CCC en de Mont-Blanc marathon gelopen, nu met deze trail een voor mij nieuw gebied met vele D+ en D- hoogtemeters. Het belooft een gezellig weekend. Op vrijdag de 80km trail, op zaterdag de Cross en op zondag de Marathon du Mont-Blanc. Een weekend met vele trailrunning bekenden bij elkaar.

Eiger Ultra Trail

Op 20-07-2012 sta ik aan de start bij de Eiger Ultra Trail in Zwitserland. Een 101km lange trail in ook weer voor mij een onbekend gebied.

UTMB

Dan op 30-08-2012 bij een gunstige loting aan de start van de UTMB, een 168km lange trail rond het Mont-Blanc massief. Via Frankrijk, Italië, Zwitserland weer terug naar Frankrijk. Een paar jaar geleden kocht ik het boek: “Extreem Lopen“, daar op de eerste pagina’s stond het evenement de UTMB omschreven. Op dat moment besloot ik dat als doel te stellen. Geen enkele UltraTrail ervaring of lange afstanden in de benen op dat moment. Het doel was geboren en mijn voorbereiding ging van start. Dit jaar heb je 7 UTMB punten nodig om deel te kunnen nemen aan de inschrijving en dus de loting. Deze kun je verzamelen door deel te nemen aan evenementen waarvoor de UTMB-organisatie punten verstrekt bij het volbrengen. Er zijn 7 punten nodig die gehaald zijn binnen 3 wedstrijden binnen de afgelopen 2 jaar. Het afgelopen jaar heb ik meer dan voldoende UTMB punten binnengehaald. De Salomon 4-Trails (3 punten), de CCC (3 punten) en Olne-Spa-Olne (2 punten) brengt het totaal op 8. Helemaal goed dus. In januari hoor ik of ik tussen de gelukkigen zit, zo niet… dan 2014 en kies ik een andere mooie UltraTrail in deze periode…

Verder zijn er natuurlijk nog vele andere deelnames rond deze evenementen op mijn planning. Dutch Coast Ultra-Run by NightXTrails in België, Salland Trail, Trail des Fantomes en vele anderen.

Mijn voorbereidingen

Met regelmaat wordt mij gevraagd wat mijn voorbereidingen zijn voor zulke evenementen. Zelf woon ik in Geldrop en hier hebben we prachtige natuur. Naast mijn werk kan ik dus op ieder moment de schoenen aantrekken en de bossen in. Het liefst pak ik mijn rugzak en zie je me vervolgens 2-4 uur later pas weer terug. Niks zo fijn als door de natuur lopen en maar zien waar je uitkomt. In aanloop van de grotere trails zorg ik dat ik voldoende kilometers in de benen heb in die periode daarvoor. De laatste week (of soms weken) doe ik vrij weinig dan goed eten en uitrusten (indien mogelijk). Met regelmaat ga ik naar de Ardennen en daar train ik mijn hoogtemeters. En verder, iedere tocht door de natuur, wandelend of hardlopend is voor mij een prima voorbereiding. Uitgerust aan de start is mijn beste voorbereiding… de basis is toch wel aanwezig.

Nog veel te vertellen.. nog veel te doen

Het jaar 2013 is gevuld met vele leuke vooruitzichten. Met veel plezier zal ik mijn belevenissen blijven delen. Vanuit Trailrunning Nederland gaan we vele initiatieven starten. Dit omdat we het leuk vinden maar ook om informatie met anderen te kunnen delen. Ik heb er zin in !!!

Tot volgend jaar… ergens op een trail of daaromheen.

Chris van Beem - Door Ruud Ardon - CCC 2012 Courmayeur
Foto door Ruud Ardon, tijdens de CCC in Courmayeur Italie

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account