fbpx

Voorne’s Duin Trail

Op zondagmorgen om 11:15u. begon voor mij de 35km afstand bij de Voorne’s Duin Trail. Een leuk vooruitzicht. Zaterdag een drukken en hectische dag waardoor hier in Geldrop pas rond 0:30u. het licht uit ging. Nog even naar buiten kijken en nog steeds was de omgeving wit van de eerder gevallen sneeuw. Het beloofde een bijzondere trail te worden… heerlijk door de sneeuw in een nieuwe omgeving. Mijn tas was al gepakt, de warme kleren met handschoenen lagen al klaar. Ook mijn rugzak de Surge hing gevuld aan de deurkruk klaar voor gebruik. Enkel nog even slapen en op tijd vertrekken want, het zal wel beroerd rijden zijn onderweg naar Oostvoorne…

Zondag

Alles ging volgens plan, rond 7:00u. opgestaan en voor 08:00u. al in de auto. Iets boven het vriespunt met nog 156km te rijden. Voorzichtig de A67 op richting Rotterdam. Verrast door de prima condities op de snelweg schoot het aardig op. Kort samengevat…. de reis ging voorspoedig…. met bij de eindbestemming een omgeving zonder werkelijk waar 1 enkele sneeuwrest. Veel wind en regen, maar geen sneeuw. Hoe bijzonder…. Een bijkomstig voordeel voor mij… nog nooit eerder was ik zo op tijd bij een trail. Ruim anderhalf uur de tijd om bij te kletsen met de vele bekenden die ook naar deze nieuwe trail waren afgereisd.

Voorne’s Duin Trail

Deze trail was verzorgt door een groep liefhebbers van trailrunning. Zelf ken ik veel mensen van de organisatie en ja, natuurlijk weten die een sfeer neer te zetten zoals het hoort. Gemoedelijk, een prima locatie en veel vriendelijkheid. Een mooie Buff en goede koffie! Het ophalen van de startnummers verloopt soepel en ik loop via Jurgen en Marc van Scarabee richting de vele tafels achterin. Even koffie drinken met Nellie, Joop en Aad en de plannen voor de komende maanden worden gedeeld. De grotere groep van deelnemers aan de 17km trail vertrekken om 10:30u. en na dat moment is het rustig.

Voornes Duin Trail 2012 - Trailrunning Nederland  5

Plan van de dag

Mijn vorige evenement was 2 weken geleden. Olne-Spa-Olne, een mooie en zware trail van 68km in de Ardennen. De periode daarna zeer hectisch met geen trainingsmomenten. Terugvallen op de basis is mijn plan voor de dag. Ik had het graag anders gezien maar het kon niet anders. Zelf heb ik bijna nog geen trail van mijn planning hoeven missen dit jaar… en dat bevalt me prima!

Het startmoment is winderig. De startboog waait zelfs bijna weg. Daar staan we dan, een praatje van de organisatie, veel succes gewens en dan kunnen we gaan. Op avontuur begeleid door de wind door vooral veel blubber en water…

Blubber en nattigheid

Ik vind het een prachtig verschijnsel. Je ondergaat de start, je loopt al pratend de eerste kilometers en dan verschijnen de eerste echt natte plekken op het pad. In een lange rij worden de droogste plekken gezocht en worden er heuse sprongen gemaakt om de schoenen maar droog te houden… Herken je dat? Dan, weer wat later kun je onmogelijk je voeten drooghouden en ben je sowieso nat tot achter je grote teen. Herken je dat ook? Ha ha… zo ook hier. Al vrij in het begin werd duidelijk dat we vele nattigheid konden verwachten. Op zich niet erg, maar wat was het water koud vandaag.

Voornes Duin Trail 2012 - Trailrunning Nederland  19 Voornes Duin Trail 2012 - Trailrunning Nederland  23

Voorne’s Duin Trail bracht ons langs geweldige natuur. En ja, we hebben zelf de zon nog gezien. Wonder boven wonder bleef ons regen bespaard, maar de straffe wind was vaak aanwezig. Ik heb genoten van de route. Al gauw sloot ik aan bij Carlo, en we hebben het grootste gedeelte van de trail samen gelopen. Het eerste gedeelte over het strand was goed te doen. Wind in de rug en goed kijken waar het strand hard was. Even het strand af en vervolgens weer terug. Een zwaar stukje met veel tegenwind. Eenmaal van het strand de verzorgingspost met warme bouillon.

Het laatste deel

Voornes Duin Trail 2012 - Trailrunning Nederland  44 Voornes Duin Trail 2012 - Trailrunning Nederland  54

Ondertussen was Jan ook aangesloten en als drietal hebben we het laatste gedeelte gelopen. Een veelzijdig parcours. Bospaden, trails, strand, duinen, weilanden en soms als verbindingsstukken wat asfalt. Het ging niet echt van zelf zo na de 25km, maar… dan is het fijn als je met 2 doorgewinterde trailrunners samenloopt. Met een verwachting van nog 5km te lopen kwamen we bovenaan een trap bij een dame. “Nog 1,5km mannen, goed gedaan!” Alledrie keken we op ons horloge en we zaten op 31,5km…. Dus… “Hebben we wat gemist?” We gingen verder… trap omlaag en door de soppige graspaden en het hoge riet. Toch genieten met zo’n prachtige setting. Wel goed naar het pad voor je kijken, genoeg pollen die je helpen bij een onverwachte aktie in ligstand. En dan die speaker met de wind. Alsof de finish zich op 100 meter voor je bevond. Nee hoor, een bocht, nog een bocht, een plas water, nog een diepere plas water…. haha. Geweldig! Uiteindelijk schoof het riet opzij en zagen we de finish. Ik vraag me op dat moment af waarom die man daar op zijn hurken zit. En dan weet ik het, een fotograaf… een diepe plas op 50 meter voor de finish. Wij er door heen en met een nat voldaan gevoel ontvingen we een Voorne’s Duin Trail medaille. Een prima afsluiting van een geweldige nieuwe trail.

Nog 1 trail dit jaar

Morgen wordt een andere bijzondere dag. Het is dan 12-12-12 en om 12:12u. begint Willem Mutze aan zijn 1212-ste marathon/ultra. Een Rondje Boxmeer van 48km. Samen met Mildred gaan we er naar toe. Ik heb geen verwachtingen. Erbij zijn wordt het doel. En ja, als het even kan loop ik graag die 48km uit, het wordt vast een geweldige dag.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?