fbpx

Het jaar 2013 is begonnen…

De afgelopen 8 dagen ben 4 maal gaan trailen. In mijn achterhoofd zat en zit mijn eerste deelname aan de Dutch coast ultra-run by night (75km). Een avontuur langs de Nederlandse kustlijn met een start om 22:00u in Den Helder. Zo gepland dat het volle maan is… Mocht het een heldere nacht worden, dan wordt het onvergetelijk. Mocht het spoken qua weersomstandigheden, dan wordt het ook onvergetelijk. Hoe dan ook… zo’n 75km over het strand vergt toch wat van je gestel dus heb ik vorige week besloten wat meer kilometers te gaan trailen als voorbereiding op dit geweldige evenement vanRinus. Dit keer in 1 blog mijn 4 afgelegde training trails, allemaal bijzonder genoeg om er over te schrijven…

NS Geldrop – NS Weert.

Op zaterdag 29 december begon het te kriebelen. Een onrustig gevoel van ‘goh, het is weer even geleden dat ik getraind heb’. Op 24 december ben ik samen met Mildred naar Zuid Limburg gegaan voor een 22,5km trail met 600 hoogtemeters, dat was prima… maar erg vermoeiend. Na die dag niet kunnen trainen en dan ga je nadenken. ‘Wat zal ik eens gaan doen’. Ik hou van nieuwe uitdagingen en ik vond iets nieuws… Ik heb al een tijdje de Suunto Ambit in gebruik, en daar kun je via het internet routes maken en downloaden op je horloge. Ik besloot een route samen te stellen vanaf station NS Weert weer terug naar Geldrop. Vanaf een kaart (Satallite view) de mooiste paadjes gezocht en vastgelegd. Een trail van rond de 41km, moet kunnen dacht ik. Op zaterdagavond mijn vertrouwde Surge gepakt en ik besloot verder nog met een handheld te lopen…. bijna 3 liter water/sportdrank moet voldoende zijn. Via de NS iPhone App de vertrektijd van 08:39 nagekeken en klaar was Chris…

Om 7:00u. de volgende ochtend de wekker en hup naar het station Geldrop. Ben ik nou de enige Nederlander met NS-pech of hebben meer mensen dit. De stop-trein naar Weert ging niet deze ochtend! Daar ging mijn plan…. Dus, en nu? Ik pakte mijn Suunto en keek of ik de route ook van Finish naar start kon lopen, de boel omdraaien dus… En ja.. dat kon. Na mijn post op Facebook kwamen de reactie meteen… ‘Chris, er ligt een boom op de rails… vandaar’. Waarop Jurgen poste, ik kan je wel ophalen als je gestrand bent in Weert… Toch fijn, die vrienden die met je meeleven… 😉 Daar ging ik, achterstevoren en toch voorruit. Liever was ik vanuit Weert gestart, want het gebied met een straal van 20km rond Geldrop ken ik op mijn duimpje. Wel handig als je wat zware momenten heb, en je weet wat er komen gaat. Nu wist ik niet echt wat me na de 25km te wachten stond, behalve dan met zekerheid enkele vermoeide benen.

De dag was goed, geen regen en zelfs zon. De eerste kilometers gingen over bekend terrein. Wel merkte ik verschillende keren dat het plannen van een route via het internet wat anders is dan realiteit. Ik heb gesprongen over hekken waar ik normaal voorbij liep, leuk want de natuur (met schapen) was waanzinnig mooi. Ik heb gelopen over hoogpollige moeras gras velden, waarvoor ik mijn veters strakker moest trekken anders was ik mijn schoenen kwijt. Ik heb kennis gemaakt met van afstand mooie uitgerekte struikenvelden, wat uiteindelijk bramen-velden bleken te zijn, AU… Maar al met al, een hele mooie route. Rond de 30km kwam ik uit bij een kazerne… iets met commando’s regio Budel. Goed, mijn route liep dwars door de kazerne…. en nu? Nee, toch maar niet het hek over met al die camera’s, dan maar een stukje omlopen langs de omheining. 3 kilometer verder kwam ik weer in de buurt van mijn route… Het militaire oefenterrein. Op zondag geen tanks, maar wel de sporen… Wel bijzonder, maar zwaar. Erg zwaar….. De laatste 10 kilometers van de dag verliepen door veel mul zand met af en toe een bultje… Normaal vind ik het jammer dat ik terug in de bewoonde wereld kom, dit keer niet. De laatste 2 kilometers via de haven naar het centum….. Station Weert. Even een bakje koffie, een treinkaartje kopen en hup naar het perron. .. .. Goed, ik had beter eerst kunnen vragen of de treinen reden, maar dat was dus niet zo. Maargoed… gelukkig was de Taxi – Van Beem thuis en ben ik een half uurtje later opgehaald. Tja, de training is begonnen, het eerste avontuur verliep weer anders dan verwacht, maar goed…. is dat bij mijn niet ALTIJD zo… haha.

Rondje binnenring Eindhoven

Op donderdag weer een drukke dag. Dan zit je op je werk en wil je eigenlijk wel lopen, maar toch niet. Het staat met tegen dat het donker is en alleen met de hoofdlamp door de natuur kan ook anders, namelijk niet alleen…. wel zo verstandig. Eenmaal thuis gewoon mijn kleren aangetroken en voor ik het wist stond ik met 2 handhelds, een hoofdlamp klaar om te beginnen aan mijn vertrouwde halve marathon binnenring Eindhoven. Voor de afwisseling wel grappig… Deze tocht van 22,5km gaat vanaf Geldrop via de Geldropseweg (langs de DAF fabriek) richting de binnenring. Ga je daar links, dan kom je na je ronde weer rechts uit… En dat was het plan van de avond. Ik weet nu zeker dan hardlopen je energie geeft. Moe begonnen aan de Urban-Trail, maar fit tijdens het lopen. Het ging lekker. Wel lastig met die stoplichten, het stinkverkeer, de gek kijkende mede-weggebruikers… Alsof ze nog nooit een trailrunner met een lamp op zijn hoofd voorbij hebben zien komen… waarschijnlijk niet trouwens. Maar goed. Ik vervolgde mijn run en liep in een voor mij stevig tempo gewoon weer terug naar huis… Een prima training…. alleen… Wat is dat asfalt saai !!!. Na de douche ben ik neergeploft met een prima gedachte… Zo, een goede investering om uiteindelijk meer te kunnen genieten bij de Ducht coast ultra-run by night, toch weer 22,5km op een doordeweekse avond in de benen.

Route verkenning stage 4 Special Heroes Trail

Op zaterdagochtend ben ik samen met Mildred naar Eersel gereden, en wel naar de school waar de Special Heroes les krijgen. Een mooi startpunt voor onze verkenning. En dat was het, een heuse verkenning van voor ons nieuw Trailrunning gebied. We begonnen om 8:30 aan onze tocht die uiteindelijk 4,5 uur zou duren. Richting Geldrop… dat was het plan. Met de Suunto Ambit als kompas, maar zonder route op zoek naar mooie paden. Haha, ja… die vonden we regelmatig… te mooi om waar te zijn… Nadat we Eersel verlaten hadden vonden we een mooie weg…. die uitkwam op een grote boerderij. Niemand te zien behalve een hoop koeien… dan maar door het weiland richting die bossen daar… haha… De schoenen zijn vanaf dat moment niet meer droog geweest. We liepen langs prachtige riviertjes, we liepen door stekelige paden over een vakantiepark, we konden er niet meer af… we zaten opgesloten tussen de omheining. Gelukkig werden we binnengelaten bij het horeca gedeelte, en met beblubberde schoenen zijn we door de eetzaal via de voorkant weer buiten geraakt. Haha, we zaten toen in Veldhoven.

Vandaar uit verder richting Aalst. We kozen een pad en uiteindelijk zijn we onder de viaducten uitgekomen van de nieuwe buitenring van Eindhoven. Gek is dat, je rijdt zo vaak over die weg en je beseft niet dat ook de natuur daaromheen geweldig mooi is. Regelmatig hebben we moeten omlopen vanwege (te brede) sloten. Regelmatig onder het prikkeldraad of schrikdraad door. Verder hebben we met de beste wil toch enkele rondjes gelopen, je denkt dat je goed loopt, maar komt dan na een paar kilometer gewoon weer op dezelfde plek uit… haha. Maakt niet uit, de dag was goed. Zo rond de 25km dwalen door de nieuwe natuur zijn we terug richting Eersel gaan lopen.

Het een leuke trail als je gewoon niet weet hoe je moet lopen en alleen een richting heb. Je krijgt gewoon wat er is en regelmatig past dat niet in je richting. Maar goed, dat brengt ook vele leuke onverwachte dingen. Nadat we uit een weiland bij een soort watermolen kwamen moesten we links of rechts. Via de iPhone en maps zijn we gaan kijken hoe we moesten lopen. Vol overtuiging naar links… richting Eersel natuurlijk. Na 200 meter liep er een echtpaar aan de andere kant, we riepen… ‘We gaan zo toch naar Eersel?’, waarop de man reageerde, ‘nee hoor, dan moet je precies de andere kant op’… Haha, zo ging het die dag wel vaker. Uiteindelijk zijn we natuurlijk wel terug bij de auto’s gekomen. Ruim 40km en best moe maar voldaan. De eerste paden zijn bekeken, het belooft een mooie trail te worden als 4e stage bij de 5x50km Special Heroes Trail. We zullen alleen nog wel een paar keer vaker moeten gaan verkennen… is dat erg? Helemaal niet, doe mij maar meer van dit soort avonturen…. Het was geweldig.

Zondag trail tussen Geldrop – Leende – Aalst

‘Ik ga morgen gewoon een uurtje lopen hoor Chris’, hoorde ik Mildred gisteren zeggen… ‘Jaaaa…. je bent hartstikke gek’, dacht ik toen. Tot vanmiddag 14:00u. Toch maar even gaan uitlopen dan?… In minder dan een half uur stond ik buiten en begon ik aan mijn uitloop-trail in het natuurgebied tussen Geldrop – Leende – Aalst. En ja, dan gaat het toch weer lekker en loop je de paden die je zo graag loopt. Nog even dat pad, nog even dat gebied, nog even, nog even en 21,5km nog even. Maar… helemaal prima. Ik heb werkelijk waar genoten van deze trail. Heerlijk dat je zo onbezonnen, op gevoel gewoon loopt, langs verschillende mooie plekken in de natuur. Ik besef dat ik in de laatste 8 dagen 125km heb afgelegd, en alles voelt prima. Een prima basis voor de vele mooie trails die zullen volgen dit jaar… Zoals ik in het begin zei… Het jaar 2013 is begonnen….

Tot de volgende keer…

Chris_06-01-2013
Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?