fbpx

Lommel, trailrunning voor liefhebbers…

Op zaterdagmorgen ben ik eens gaan trailrunnen in het trainingsgebied van Mildred. Op 30km van Geldrop ben ik zomaar de Nederlands/Belgische grens over en zit ik in Lommel. Bijzonder, je rijdt de grens over en direct een vakantiegevoel. Andere huizen, andere mensen, veel bossen en dan die nummerplaten van die auto’s… 😉 Heerlijk die verschillen zo dicht bij. Het is alweer een mooie dag. Heldere blauwe lucht, zo rond het vriespunt en wat wind. Met een tas vol spullen kom ik aan en al snel lopen we de eerste kilometer langs de huizen richting de natuur van Lommel.

De natuur van Lommel

Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik vaak tot regelmatig door de natuur loop. Dat doe ik met veel plezier in de regio Geldrop. Daar ken ik de paden en zorgen de seizoenen er automatisch voor dat ik getrakteerd wordt op de diversiteit van de natuur. Dit doe ik nu al jaren met veel plezier en dat gaat ook nooit vervelen.

Maar, ga je met een trainingsmaatje trainen in haar gebied, waarbij je vervolgens de mooie plekjes te zien krijgt, waar je de verhalen van het gebied hoort, en waarbij je alleen maar nieuwe paden loopt is dat toch wat anders. Dat is namelijk gaaf! Bij het trainen met Mildred in haar gebied besef ik goed waarom bij haar ook het Trailrunning Virus haar gepakt heeft. Ok, geen extreem hoge heuvels, maar wel veel diversiteit. Mooie single tracks, mooie paden en prachtige bossen. Ook hier vind ik het bijzonder zo weinig mensen te zien die net als ons kiezen om de natuur te verkennen. Geeft niks, hoe minder mensen hoe beter, geeft de natuur rust en ons af en toe een opvliegende Buizerd of ander dier.

Een kleine wereld

Aan het eind van de trail even een lastige knie. Af en toe stribbelt het lijf tegen. Vaak als je een drukke week achter de rug heb, waarbij je weinig heb kunnen trainen. Bij de 20km schiet er een fijne zenuw vast onderin mijn rug, waardoor mij knie erg gevoelig wordt. Gek genoeg kan ik even geen kracht zetten. Dus, even rustig aan. Wat rekken helpt dan goed. Al wandelend, hinkend, rekkend komen 2 MTB-ers ons tegemoet. “Hai Chris” hoor ik dan. Nou, dat is leuk,… ben je in Lommel kom je Robin Taylor tegen. Samen met Robin heb ik in 2012 de Salomon 4-Trails gelopen. We praten bij en op een gegeven moment gaan we ieder ons eigen weg. De zenuw zit er nog, maar hup, de vaart er weer in. De laatste 2 kilometer heb ik gewoon weer kunnen rennen.

Met veel plezier heb ik kennis gemaakt met Lommel. Een eerste kennismaking, want 1 ding weet ik zeker, daar in Lommel is het goed trailen dus daar zal ik zeker vaker te vinden zijn.

Tot de volgende keer,

Chris
chris@trail-running.nl

En o ja, de eerste TE.C Headware items zijn verkrijgbaar…
Bedankt voor alle leuke reacties.


Chris_TEC_Headware


 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?