fbpx

13km door het donker

Heerlijk…., weer begonnen met mijn trainingen. De afgelopen weken wat last van stijfheid, nu vanavond maar eens rustig een rondje van 13km gaan lopen. En, dat beviel prima!

Fiets en wandelbeurs in de RAI

Afgelopen weekend hebben we 2 dagen uitleg gegeven over de UltrAspire producten aan iedereen die informatie wilde. Het was een drukke beurs, waarbij we toch vele trailrunners zijn tegengekomen. Ik ben uitgenodigd om een keer in Kroatië te komen trailen en heb vele nieuwe mensen leren kennen die nog niet echt bekend waren met trailrunnen, laat staan met de bijbehorende producten. ‘Ga je hardlopen met zo’n rugzak vol met spullen?’, is dan een van die vragen. Dan nam ik diegene mee naar de video-presentatie van UltrAspire en wenste ze veel plezier. Daarna kwamen ze me weer opzoeken… “Aha, ik snap wat je bedoelt, gaaf zeg…. Hoe heet dat, Trailrunning?” We hebben in totaal 14 uur over trailrunning kunnen praten, iets anders dan zelf lopen maar zeker erg leuk als afwisseling. De beurs was een succes, volgend jaar gaan we zeker weer eens kijken….

Zonder lamp, in het donker….

Vanmiddag sprak ik Mildred over haar avontuur bij de Petzl Night Trail van afgelopen weekend. Ze vertelde dat ze door de sneeuw de lamp uit deed en dat ze toen meer zag… Daar werd ik vanavond aan herinnerd, toen ik na 10 minuten mijn hoofdlamp nog niet had gevonden. Ik besloot eens te gaan lopen zonder lamp. Een rondje door de natuur en wel via de Hut van Mie Pils, langs het randje van Eindhoven en dan door de akkers weer terug naar Geldrop.

Zo lopen zonder lamp is best bijzonder. Ik ken de paden, maar je ziet niet wat er bovenop ligt. Zonder iPod en goed luisterend wat er allemaal om je heen gebeurd ben ik heerlijk in mijn element. Onder het lopen zie je met een lamp af en toe wel van die ogen oplichten, een dier of wat anders levend. Nu niet natuurlijk. Ik hoorde het eerste stuk door de bossen wat gebrom, geritsel en wegrennend geluid, maar ben nergens tegenaan gebotst. Daarna zo’n 4 kilometer achter elkaar was het doodstil. Alleen het geluid van je voetstappen, de focus waar je je voeten neerzet en je regelmatige ademhaling… Hoe kan ik het omschrijven, misschien…. zo’n gevoel van ritme waarin het helemaal vanzelf gaat, terwijl de kilometers achter je verdwijnen. Voor ik het wist was ik bij de Hut van Mie Pils, zo’n 5 kilometer verderop…. Ik twijfel daar of ik weer omdraai, nog een keer terug over datzelfde stuk, maar nee… ik heb een hekel aan dezelfde paden, al was het daar wel heel verleidelijk.

Tussen Eindhoven en Geldrop

Ik heb weinig gelopen de laatste weken en doe het vandaag rustig aan. Af en toe even rekken en daarna ontspannen weer verder. Het laatste stukje na Eindhoven loop ik door de akkers. Ok, dat is opletten met al die ongelijke ondergrond. Ik zak een paar keer weg, ga bijna languit maar vind toch de smalle trailpaadjes in het donker.

Na ruim 13km kom ik terug de straat in. Met een gemiddeld tempo van 10,3km per uur prima. Geen pijntjes, geen stijfheid en zeker geen spijt van deze donkere ronde. Op woensdag nog maar eens 10km gaan lopen, zo langzaam maar zeker de trainingen voor de 5×50 Special Heroes Trail gaan opvoeren.

Vanuit een donker Geldrop.

Tot de volgende keer

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account