fbpx

In de rust stand, niks voor mij…

Gelukkig, het is al weer dag 8 van mijn antibiotica kuur. Het hoesten is weg en ik merk dat ik steeds meer lucht krijg. Ik ben geen klager, maar nu ben ik het toch wel zat. De afgelopen maand heb ik bijna niet kunnen lopen, ik mis mijn rondjes. Toch maar positief benaderen: Het mooie van een tijdje niet kunnen komt wanneer het uiteindelijk weer kan. En dat moment is maandag aanstaande. Mijn eerste deelname aan een trail wordt op 9 maart, de Salland trail (50km) van Bertus van Elburg. Nog 2 weken tijd om me voor te bereiden op deze geweldige trail. In mijn hoofd heb ik hem al een paar keer gelopen, het was zo mooi vorig jaar. Een ding… ik hoop niet dat het zo koud is… heb het ondertussen wel gehad met de winter. Laat het nieuwe voorjaar maar beginnen.

Trailrunning varianten

Onder tussen heeft Nederland vele trailrunning evenementen. Verspreid over het jaar kun je iedere maand wel deelnemen aan een trail. Dan heb je natuurlijk België, ons buurland met haar prachtige trails in de Ardennen, dus.. we kunnen eigenlijk we zeggen dat je ieder weekend prima kunt deelnemen aan een evenement, tenminste…. als je op tijd bent want vol is vol.

Deelnemen aan een georganiseerde trail kan een geweldig avontuur zijn, ik spreek uit ervaring. Door mijn vele deelnames in binnen en buitenland kan ik bevestigen dat ik genoten heb van alle trails. Iedere deelname heeft bij mij wel een prachtige herinnering achtergelaten. Trailrunning is doen, zonder vooraf exact te kunnen voorspellen hoe de dag zal verlopen. Hoe eenvoudig eigenlijk. Je rent door de natuur, heb je ogen goed open en geniet van alles wat op je pad komt. De extreme trails hebben het meeste indruk op me gemaakt. Compleet gepakt door de schoonheid van het landschap ren je over smalle paadjes met achter iedere bocht een nieuw uitzicht. Verder word je geconfronteerd met je geestelijke en lichamelijke mogelijkheden van het moment. Helemaal stuk moest ik toch verder, ik moest mezelf regelmatig oppeppen om de tocht toch te vervolgen. Helemaal onvergetelijk is dan het moment als je de finish passeert. Iedere trailrunner die een zware tocht een soort van overleeft heeft is trots. Alle zware momenten van daarvoor zijn opeens niet meer belangrijk, nee, ze worden zelfs direct vergeten. Een geweldig gevoel is dat.

Keuzes

Voor mij zijn de keuzes vaak het lastigst bij Trailrunning. Ga ik voor een deelname aan een georganiseerde trail, wordt het een stage wedstrijd, een ultra-trail. Of wordt het trail-tracking, waarbij ik zelfstandig een gebied doorkruis waarbij de rugzak met spullen mij enorme vrijheid geeft. Bij het duur-trainen voor de ultra-trails ben ik regelmatig uren op pad met rugzak. Dat is nu ook wat ik in deze fase het meeste mis. Heerlijk 4-5 uur alleen, of met een trailrun maatje onbevangen je meters door de natuur maken. Het geeft me rust en een gevoel van voldoening. Als duurtraining ga ik regelmatig naar een evenement. Het leuke daarvan zijn de vele enthousiaste mede trailrunners die ik daar keer op keer weer tref. Wat is dat toch, …. laat ik het maar op een gedeelde passie houden.

Op het moment kom ik veel in contact met trailrunners buiten Nederland. Ondertussen zijn we geweldige samenwerkingen aan het aangaan voor georganiseerde weken trailrunning of deelnames aan evenementen in het buitenland. Daar, in het gebied van de locale trailrunners, worden we getrakteerd op de locale trails, is dat niet geweldig. Lang leve het internet, mensen met een passie vinden elkaar, dat blijkt maar weer.

Met nog ruim 6 weken voor de start van de Special Heroes trail nog genoeg te doen. In de eerste plaats dromen over de prachtige deelnames in 2013 en in de tweede plaatst het vooruitzicht van vele uren door de natuur lopen als voorbereiding. Ik ben een tevreden mens.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Chris van Beem - Trailrunning Nederland


 

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account