fbpx

Het ritme komt weer terug

Zo, net terug van een heerlijke avondtrail via de bossen van Geldrop, langs de rand van Eindhoven en weer terug naar Geldrop. Genieten met een zacht G… Een heldere avond, zonder lamp weer door de bossen. Geen muziek en met name luisteren naar mijn lijf. Is het begin weer gemaakt? Ja, ik voel me goed en het ritme komt terug.

De laatste pil

Op zondagavond mijn laatste pil van de antibiotica kuur tegen mijn longontsteking. Bij het innemen van de pil en het weggooien van het doosje besloot ik de volgende ochtend vroeg mijn trainingen te hervatten. Op tijd uit mijn bed zo de bossen in…. Dus… dat was een impulsieve actie waar mijn lijf niet op had gerekend. Iedere stap was er een te veel en rond de 3km besloot ik uiteindelijk het rondje kort te houden. Daarbij ontstond er opnieuw een zeur pijn vanuit mijn rug richting mijn rechter knie… Samenvattend; wat een klote start. Ik besefte dat deze 5 km is toch wel mijn kortste trail was sinds jaren. Op zo’n moment ga je toch bij jezelf afvragen hoe het nu verder moet. Op 10 april begint de 5×50 Special Heroes trail en nu kan ik slechts 5km lopen. Ik besloot om op dinsdag mijn fysiotherapeut eens te laten kijken.

Zooltjes, wel of niet.

Bij de fysiotherapeut plofte ik neer, deed mijn schoenen uit, haalde vervolgens de zooltjes eruit en legde die op de grond. Vervolgens zei ik goedemorgen en ging op de zooltjes staan. Ik vroeg: ‘Sta ik eigenlijk recht nu?’ Hij keek wat, duwde wat en vroeg me om eens zonder zooltjes voor hem te staan. Zijn conclusie was erg duidelijk. ‘Chris, met zooltjes sta je scheef, je hangt naar links’. Goed, toen viel de puzzel kei-hard in elkaar. Mijn lijf werd vervolgens wat gekraakt, er werd wat geduwd en getrokken en met 10 minuten stond ik weer helemaal recht buiten… en … met mijn zooltjes niet in mijn schoenen maar in mijn hand. Ik besloot mijn trainingen voortaan zonder aangemeten zooltjes te gaan lopen en heb deze dan ook met een smak in de prullenbak gegooid.

Woensdagochtend

Mijn tweede training begon in alle vroegte op woensdagochtend. Bij de schemering rond 7:00u. een trail van ongeveer 10km in de bossen. Zonder zooltjes lekker de bekende paden op. Vergezeld door enkele reeën, wat buizerds en vele andere vroege vogels ben ik op mijn gemakje gaan lopen. En, wat een verschil. Geen pijntjes of stijve gewrichten/spieren onder het lopen. Uiteindelijk werd het een 11km trail op een prima tempo. Nee, voor mij geen speciale zooltjes meer in mijn schoenen, geef mij maar meer core-stabiliteit-oefeningen.

Tas inpakken

Op woensdagavond heb ik mijn complete trailrunning tas van 100liter gevuld. Dit keer niet voor mijzelf maar voor mijn dochter van 8. Op donderdagmiddag zou ze een spreekbeurt houden op school over de hobby van haar vader; Trailrunning. Wat geweldig is dat om je tas samen met je dochter in te pakken. Verschillende racevests en belts gingen in de tas. De sleves, de compressie kousen, de mutjes, Buffs, de Leki stokken,… alles moest mee. De hele tas zat vol alsof ik de UTMB ging lopen. Reepjes, flesjes, regenjack, windjack en verschillende broeken en shirts die we krijgen als we finishen bij een trail. Leuk, leuk, leuk… En, tot slot, wel 15 medailles wilde ze meenemen, die ging ze allemaal om haar nek hangen tijdens de spreekbeurt. Samen met haar zus hebben ze de tas het schoolplein over gedragen, alleen was de tas niet te tillen. Een mooi moment om te zien. Een nog mooier moment was haar verhaal thuis die donderdagmiddag, waar ze vertelde dat de juf met de klasgenootjes het leuk en mooi vonden. … ‘al hadden ze wel veel vragen over die gekke lange afstanden Pap..’  Waarop ik zei; ‘Die vragen stellen meer mensen lieverd’….

Donderdagavond

Vanavond ben ik opnieuw gaan trainen. Op maandag 5km, op woensdag 11km en het plan voor vandaag is 15km. Het ging voorspoedig en ik heb genoten van deze avond. De energie en het ritme komen terug…. De avonden worden langer en zo ook mijn afstanden de komende dagen. Aanstaande zaterdag mijn eerste duurloop van 25 kilometer. Dan midden in de week een duurloop van 4 uur om vervolgens toch de SallandTrail van 50km op 9 maart te lopen.

Ik zeg maar zo: Wie gelooft in een doel is eigenlijk al halverwege….

Tot de volgende keer.

Chris_Stage2_4-Trails -  door Linda Berkhof
Foto genomen door Linda Berkhof tijdens de Salomon 4-Trails 2012

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?