fbpx

Een nieuw initiatief, Total Trail Experience

Total Trail Experience Lommel 2013

Leuk als dingen samenvallen. Al een geruime tijd ben ik samen met Mildred een weekend aan het voorbereiden waar we ons ding kunnen doen.. Trailrunning. Het minst moeilijke was de locatie. Immers, het trainingsgebied van Mildred is het mooie gebied rond Lommel. Met de prachtige Sahara en geweldige single tracks. Regelmatig heb ik daar nu gelopen en het is een prachtig plek voor trailrunning. We zijn gaan zitten en besloten een concept te verzinnen waar we een compleet weekend wilde samenstellen, waarbij het gezin een keertje mee kon. Zelf begeef ik me graag tussen trailrunners. De sfeer en de omgeving maken een trail meer dan enkel de route over de paden in de natuur.

Total Trail Experience Lommel - Trailrunning Nederland

Na verschillende gesprekken met Center Parcs De Vossemeren en de Gemeente Lommel waren we er uit. Het werd een Total Trail Experience. Een weekend vullend programma waarbij we de deelnemers de vrijheid geven om deel te nemen aan allerlei activiteiten rond de verschillende trails van zaterdag. We laten verschillende partners vertellen over de nieuwste trends op het gebied van Gear en zullen ook diverse clinics op zondag verzorgen. Daarbij ook verschillende afstanden van de trails zelf, dus voor ieder wat wils. De accomodatie de Vossemeren is voorzien van een tropisch zwemparadijs en prima horeca voorzieningen. In samenwerking hebben we allerlei aanvullende activiteiten in het weekend. Daarbij kunnen onze vrienden tegen aantrekkelijke prijzen verschillende typen huisjes boeken waar ze met vrienden of het gezin van vrijdagmiddag tot maandagmorgen kunnen verblijven. Zelf zie ik ook erg uit naar de 2 avonden. Een prima accommodatie om gezellig met elkaar te proosten en te eten. Kan ik eindelijk mijn meiden kennis laten maken met vrienden die ik toch al zo lang ken en waarmee ik al 100-den kilometers door de bossen in de natuur heb gelopen…

Eigenlijk hebben we bij onze Total Trail Experience gewoon gekeken naar wat wij zelf erg gaaf zouden vinden en dat zijn we gaan organiseren. We hebben passende partners gevonden in Center Parcs de Vossemeren en de gemeente Lommel. Nog even en we kunnen de inschrijvingen openen. Dit kan via de website van de Vossemeren en bij ons op Trailrunning Nederland.

Voorbereiding Lavaredo Trail

Ondertussen is het al woensdag. Nog 7 dagen en ik ben onderweg naar Schiphol om vroeg naar Italie af te reizen. Het komt dichterbij en dat is mooi. Ik heb de afgelopen dagen wat rust gehouden voor mijn gekneusde teen en ga nog 2 maal trainen. Morgen een rustige training in de buurt en op zaterdag richting Zuid-Limburg voor mijn laatste duurtraining. Ik heb van de The North Face de nieuwe Hyper-Track Guide gekregen en daar ben ik blij mee. Voor mij de ideale schoen. Ik zal in een review mijn bevindingen delen, na de Lavaredo Trail, want dan heb ik er ondertussen meer dan 200km op gelopen. Ik voel me goed en de komende week ga ik mijn spullen klaarzetten. Allemaal leuke dingen om mee bezig te zijn. Ik ga de route en het hoogteverschil op de trail nog plastificeren. Erg handig voor onderweg. Zal mijn Racevest gaan inpakken, alsof ik moet gaan lopen. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik niks vergeet. Zal mijn Suunto gaan instellen voor de trail, zodat ik maximale batterijduur heb. Niet zoals bij de CCC dat ik vergat de batterij op te laden en waardoor ik vanaf Champex geen informatie meer kon terugvinden op het horloge.

‘Ben je er klaar voor?’ wordt me nu regelmatig gevraagd. Nou, ik denk van wel. Het is een monstertocht, maar het is nieuwe uitdaging en dat vind ik altijd bijzonder. In vergelijking met de CCC heb ik wat meer ervaring en heb ik vooraf toch nog intensief kunnen trainen. Het belangrijkste van alles is dat ik er zin in heb en ook belangrijk, dat de mensen om me heen het mogelijk maken en me dit gunnen.

Ieder avontuur begint met de eerste stap… Zelf heb ik het idee dat ik al verschillende stappen heb genomen… en dat voelt prima.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account