fbpx

Training in de Loonse en Drunense Duinen

Vanmorgen vroeg op, een normale drukke doordeweekse dag. Vandaag werk ik in Tilburg dus ik besluit mijn trailrunning spullen in de tas mee te nemen. Vlak bij Tilburg liggen de Loonse en Drunense Duinen. Een prachtig natuurgebied met een mooie ronde van 24km met vele technische stukken en klimmetjes. Een prima 3e training binnen 4 dagen. Rond 17:00u. ben ik zover. In de zon, met 23 graden rij ik naar de Loonse en Drunense Duinen en parkeer de auto. Het is rustig en dat is prima. Een paar mensen genieten van de omgeving en zien mij in mijn onderbroek mijn hele auto overhoop halen…. Sportbroek vergeten?… Een gevoel van dikke pech en een overweging om in mijn onderbroek te gaan lopen wordt vervangen door een opgelucht gevoel… toch meegenomen, in het diepste hoekje van de tas.

Met de losse autosleutel in de Surge loop ik naar het begin van het pad. Na een rustdag gisteren wordt het mijn 3e training in 4 dagen. Ik ben erg benieuwd hoe de benen voelen en wanneer het ritme mijn pas overneemt. Ik ben dan ook erg verbaast dat vanaf de eerste meters het heerlijk lopen is. Ik loop het pad linksom en dat betekent dat het zwaarste deel in de eerste 11km zit. Je loopt door de duinen over prachtige single tracks en veel kleine maar pittige klimmetjes. Ik volg het pad en ren afwisselend omhoog en omlaag. Voor ik het weet zijn de eerste 5 kilometers voorbij. Een telefoontje zorgt voor een acute stop en ik maak van de gelegenheid gebruik wat extra te drinken en vervolg mijn training.

Loonse_Drunense_Duinen_

Ik heb deze ronde vaker gelopen en ben bewust van de MTB-ers die graag op volle snelheid de paden overvliegen. Van mijn geen last is mijn motto. Zodra ik de banden achter me hoor ga ik ruim in de zijkant lopen en bij iedere passage een vrolijke groet. In totaal ben ik 25x gepasseerd, het was dus rustig. Rond de 10 en 15km heb ik even mijn schoenen zand vrij gemaakt. Ik loop vandaag weer op de NorthFace Hayasa. Lichte slofjes met normale grip. Zelf ben ik alert op mijn schoenen. Met zand is het standaard… zodra het in je schoen zit wordt de schoenmaat na verloop van tijd ineens 1 maat kleiner. Ik voel dan meer druk op mijn tenen bij het afdalen, niet handig dus,… snel het zand eruit en weer verder.

Tot de 19km heb je prachtige single tracks zonder veel klimmetjes. Wat minder inspannend lopen in dit gedeelte. Daarna kom je weer in het duinen gebied en moet je weer vol aan de bak. Ook hier mul zand en technische stukken met vele wortels op het pad. Ik haal 2 MTB-ers in bij het klimmen en ze groeten me 500 meter later na het afdalen op een horizontaal stuk. ‘Tot straks..’ roepen ze.

Ik voel me prima als ik de parkeerplaats weer oploop. Tevreden kijk ik op mijn horloge en zien dat ik in 137 minuten rond ben gelopen. Geen krampjes, geen moeite, maar een voldaan gevoel. Ja, je moet echt plannen om toch je kilometers te maken in een werkweek. Ik ben blij dat de eerste 80km er nu op zitten. De komende 3 dagen nog minimaal 38km lopen. Dat komt zeker goed tijdens mijn duurloop op zaterdag. Misschien ga ik naar Limburg, misschien toch deelnemen aan een trail in de Ardennen, ik kijk wel.

Voor vandaag zit de training er op. Bij thuiskomst een heerlijke pasta gegeten en na het schijven van deze blog plof ik heerlijk op de bank.

Tot de volgende keer.

chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?