fbpx

XTrails stage in Zuid Limburg

Ik ben vandaag opnieuw naar Zuid Limburg afgereisd ter voorbereiding op ons evenement de XTrails Nederland. Dit keer ben ik samen met Wim de Doncker het gebied gaan verkennen en daarbij hebben we 1 van de stages gelopen. Rond 10:00u hadden we afgesproken op de Terzieterweg in Epen, ons Base-Camp van de XTrails Nederland. We liepen wat rond en bepaalde de indeling voor 6, 7 en 8 september. En hier komt de startboog en hier en daar, en enz…. Erg leuk om je voor te stellen dat dit Base-Camp over minder dan 2,5 maand gevuld is met trailrunners. Ik kan niet wachten.

XTrails Nederland - Trailrunning Nederland

We besluiten 1 van de Stages te lopen en ik neem Wim mee in het prachtige landschap. We liepen een pittige trail met aardig wat hoogtemeters. Over single tracks, door het hoge gras, verschillende draaihekjes en schitterende vergezichten. Het Zuid Limburgse landschap ik afwisselend en de mensen zijn vriendelijk. Alle trails zijn ondertussen meerdere malen gelopen, het is dan ook een goed gevoel dat we die voorbereiding bijna kunnen afronden. ‘Ga we linksom of rechtsom lopen straks?’ zijn dan nog van die overwegingen.

Stage verkenning XTrails Nederland - Trailrunning Nederland

Eenmaal terug op de locatie spreken stemmen we nog wat met de eigenaar van de locatie die er naar uitziet om alle trailrunners op zijn locatie te verwelkomen. Daarna het gezellige Epen in voor een koffie en een lunch. “Een vakantiedag in Epen”, de Limburgse Vlaai wordt om ons heen uitgeserveerd en de sfeer is prima. Ik betrap me op een constante glimlach. Om wat we aan het doen zijn maar ook wat we gaan krijgen. Een prima nieuw stage-evenement in het mooie Zuid Limburg en waarbij ik mezelf betrap op het plezier wat ik beleef tijdens het voorbereiden van dit evenement. Ik kijk naar de kerkklok vanaf het terras en zie dat het 14:00 uur is. Dan besef ik dat precies een week later ik nu 16 uur aan het lopen ben tijdens de Lavaredo Ultra Trail. Alweer een glimlach… wat kan het leven toch mooi zijn.

Op de terugweg ben ik lang Stein gereden. Ik was eigenlijk nog nooit bij een triatlon gaan kijken maar, Dirk Baelus stond daar met zijn innerme producten en verschijnt op zondag aan de start bij deze ½ Triatlon van Stein. Dirk gaat ook starten bij de XTrails Belgie, voor hem een prima training op zijn tocht naar de volgende Ironman deelname. Het was een drukte van belang en vele atleten waren volop in voorbereidingen. Ik zie Dirk staan met zijn innerme stand en we praten wat. Wat een atleten liepen daar rond. Toch een bijzondere sport die Triatlon. Zwemmen, fietsen en daarna hardlopen. Daar sta ik dan in mijn trailrunners outfit. Hele andere kleding kan ik je vertellen. Maar, altijd leuk met gepassioneerde sporters te praten. Ja, komen we bij het onderwerp passie voor sport dan zijn er vele raakvlakken, ongeacht wat je doet. Ik wens Dirk veel succes met zijn wedstrijd morgen en vertrek weer naar Geldrop. Een leuke gevulde afwisselende dag die me veel inspiratie heeft gebracht. Met de XTrails hebben we een mooi begin gemaakt, een begin wat nog vele leuke nieuwe ontwikkelingen zal voortbrengen. En ja, daar ben ik graag bij betrokken.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?